úterý 25. července 2006

Alternativně

Alternativně by například potřebovali někteří přátelé nakopat do prdele, aby pochopili, že na hlavu jde někomu srát jen omezenou dobu.

Dnes si mi bylo do rukou vloženo právo hovořit za všechny tři obyvatelky pelechu.

Můžou si za to samy. Naučily si je tak. Aneb jaký si to uděláš, takový to máš. Aneb co jste si nadrobily, to si taky sežerete. Aneb každý svého štěstí strůjcem. Aneb, když jim to necháváte procházet několik let, tak se pak nedivte jejich nechápavým reakcím na odměřený tón a neochotné zvedání telefonu.

Prý "čekali jsme, jestli se do šesti neozveš a pak jsme vyrazili někam jinam."
Aha. A že jste to neřekli dřív, že se na Kopřivu čeká jen do šesti.
A co kdyby ti, drahá M.*, až zase budeš chtít půjčit peníze, řekla, že čekala do konce července, jestli jí nevrátíš ty tři tisíce, a pak se rozhodla, že už ti nikdy nepůjčí?
Hm, tak bys jí stejně nevěřila. Protože moc dobře víš, že je blbá a poslušně nakluše k bankomatu a vyloví patřičnou sumu. Třeba až zase nebudeš vědět, kdy přestat telefonovat, a pak nebudeš mít na zaplacení účtu.
Jistě, Kopřivě ty peníze nechybí, Kopřiva si taky nemusí sama vydělávat na jídlo a váží si toho, proto ti, co si vzpomínám, nikdy půjčit (a někdy jen "půjčit") neodmítla, jenom ji pak trochu mrzí, když se týden neozveš, nebo když se na ni čeká do šesti, ale nikdo jí to neřekne.
Anebo třeba když...
"A v úterý jsem-,"
"Hele, ještě ti musím říct, jak nás u Plzeňáka vykradli!"
.
.
.
Čeká, jestli třeba neuslyší: "A co bylo v to úterý?"
Neuslyší. Tak ti radši dolije víno a mlčí.
Řekni mi upřímně, nemá právo tě příště poslat do hajzlu? Má, viď? Protože ty tohle děláš soustavně už několik let. Ale... je blbá, no.
A ne, nemyslí si, že kvůli tomu, že dává bezúrokové půjčky ji někdo musí mít rád, jenže když pak věší klíče zpátky na věšák po tom, co si přečetla sms, že se na ni čekalo jen do šesti a teď je tři čtvrtě na sedm, tak se na ni ze všech nejdřív začne škodolibě usmívat právě bankomat.

Skoro jsi vzbudila pavouka. Ještěže má Mathildu s jejím alternativním životem a alternativní hospodou U Malátného psa, jehož včerejší osazenstvo (malý zlomek) pavouka uspalo.
Dík z největších patří, kdyby sem snad někdy zabloudila, Aries, se kterou alternativně po icq tvořily do půl třetí do rána a které vděčí za svou existenci nový druh mary sue – totiž alternativní mary sue, zkratkou alms. U jedné ms nezůstaly, Aries si s nimi totiž vlezla i do postele a ráno už ff obohatila undergroundová mary sue – undergroundová je proto, že žije pod Snapeovým kabinetem.


Smutné, nahrazovat skutečný život alternativním, ale co dělat, když skuteční přátelé selžou a ti alternativní naopak podají pomocnou ruku.
Což mi připomíná, že mám ohlásit rezignaci na jakýkoliv prázdninový program – Kopřivu ani Panenku už nebaví něco organizovat a těšit se na to, aby to pak ostatní den předem zrušili. To jenom kdybyste snad někdo věděl o něčem zajímavém.


* Pod drahou M. se skrývá Socka, ale její přezdívka by pozměnila význam celé věty.

10 komentářů:



  1. hm, já to řeším tak, že se snažím na nic netěšit, pak nejsu zklamaný;)

    OdpovědětVymazat
  2. Též jsem byl párkrát vypečen...

    ...a tim i nasrán. Ale v alternativním světě jsem spásu nehledal.
    Předloni v prosinci přijel kamarád z Prostějova s přítelkyní do Prahy. Poznali se tu, tak se rozhodli, že tu oslaví výročí. jeho příjezdu předcázelo asi dvouměsíční organizování, kterého jsem se s nadšením ujal. Chodili jsme spolu na vejšku a tak jsem doufal v mohutnou účast kolegů studentů. S jedním se kamarád dokonce domlouval, že u něj přespí. Zkrátim to - ten člověk ve finále vůbec nevěděl, že má kámoš přijet. Kdyby se na něj spolehl a chtěl fakt přespat u něj... asi by spal pod mostem. Taky sem na něj byl dost nasranej... Ale to nemá smysl - on je prostě takovej...

    OdpovědětVymazat


  3. ex-it: Já to řeším tak, že preventivně nic neplánuju. Jenže odpovídej pak okolí na dotazy, proč jsi o prázdninách doma.

    galahad: Nejhorší je, jak si říkáš, že se na to příště vykašleš, ale pak se do toho navezeš znova pod vidinou nezapomenutelných zážitků.

    OdpovědětVymazat
  4. No jo...

    udělal jsem to dvakrát. Pak mi bylo dáno se na to opravdu vykašlat. Vypad sem z vejšky, kontakty se trochu trhaj... Fakt si s tim už hlavu nelámu...

    OdpovědětVymazat


  5. Tady je hlavní problém ten, že ti byla upřena příležitost udělat z alternativních kámošů reálné...

    OdpovědětVymazat


  6. galahad: Co se spolužáku týče, tak na základce, když jsem si stěžovala, že tostojí za pdr, mi všichní říkali, že nejlepší kolektiv potkám na střední. No, od základky je to sice značný posun k lepšímu, ale pod pojmem "nejlepší kolektiv" si pořád představuju něco jinýho. Třeba míň blondýn :o)) I když i ony mají své kozlo, že ano...

    Lunkvil: Ano, ano. Protože jsem přespříliš spoléhala na ty reálné. Už to neudělám ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Za sebe musím říct,

    že jsem blondýny asi dost podcenil... nebo teď možná dobrý dojem z jedné z nich zobecňuju... eventuelně vhodně kombinuju obojí...:-)

    OdpovědětVymazat


  8. Bez blondýn by to nebylo ono, kdyby nebyly blondýny, tak by pak brunety nebo zrzky neměly takovou cenu. Tedy měly, ale nebylo by nic, mezi čím by byla pak taková propast.

    Mimochodem, můžeš být ráda, že nejsi s blondýnou (a k tomu zpěvačkou)... Tenhlencten fakt by mi bohatě stačil ke štěstí a klidně bych všechny mohl poslat do pr... :))

    OdpovědětVymazat
  9. uhm, komunikační šum, ehehe; dodatek :)

    Že nejsi s blondýnou a zpěvačkou v jedné kapele!

    OdpovědětVymazat


  10. Hm... taky bych mohla vyprávět, tedy já ne, ale Milý má taky vypečené kamarády... Spolubydlící z koleje, nejlepší kamarád z vejšky, přestože věděl půl roku dopředu, že se bude Milý ženit, si radši zařídil dovolenou, a to tak, že přijížděl den po svatbě. Výslužka mu ani nestála za to, aby si pro ni přišel a na poslaný odkaz na galerii fotek napsal jenom: dík, někdy si to prohlídneme. Milý z toho byl chcíli dost špatný, ale nakonec jsme se shodli na tom, že dotyčný je kretén a kašleme na něj.

    OdpovědětVymazat