pátek 30. června 2006

Chcípneš, bejby, chcípneš

Nadpis odcizen písni divadlení skupiny Los Pejeros, která mohla býti spatřena na divadelním festivalu v mém městě. Refrén písně jiné ("Ty vole, baklažán!") se mi sice líbil víc, ale tahle píseň je mnohem lepší prognózou mých příštích dvou měsíců.
Ano, přiznávám – nadbytek volného času mi nesvědčí. Jsem špatná organizátorka, jsem líná a pohodlná. Někdo má náplň prázdnin rozvrhnutou už v květnu, já jsem případný program řešila dneska v hospodě. Jistý je jenom Vejr 06 od 9. 7. do 13. či 14. 7. (tentokrát u nás na chatě, neboť na tu Sanchinu už z pochopitlených důvodů nemůžeme... to jsem si vymyslela, nemůžeme tam proto, že chata je prodaná, ale takhle to je zajímavější) a slet čarodějnic v Budči 8. 7.
Dneska v hospodě padly další návrhy, třeba... no, měla jsem tři jedenáctky, ale někdo si určitě vzpomene. Já jenom vím, že někdy příští týden možná pojedu do Chocně. Také se říkalo něco o Berlíně a oslavě Tolstolobikových narozenin u nás na chatě – v případě, že se mi ji podaří aspoň na tři dny znova uchvátit.

Já si snad žádný volný čas nezasloužím. Stejně ho vždycky tak akorát zabiju. Místo toho, aby dva měsíce padly za oběť mému zbytečnému počínání, měly by se věnovat řádně pracujícím lidem. No, vy řádně pracující občané, na kolik volna máte během roku nárok?

Dobře, nejsem zas taková samaritánka, abych svůj čas rozdávala mezi daňové poplatníky (koneckonců, nedávno jsem taky asi tři měsíce cosi odváděla státu ;) ), problém vidím v tom, že nedostatek povinností či jiné aktivity dráždí pavouka, co mám v hlavě. Poslední dva měsíce pavouk spal, i když různé podněty z venku ho několikrát málem propudily. Vždycky jsem ale měla dost prostředků, abych ho uspala. Ale během prázdnin prostředky jaksi docházejí. Přesvědčila jsem se o tom minulo prázdniny, kdy jsem s pavoukem v hlavě strávila jejich půlku, i předminulé prázdniny, kdy jsem je s ním strávila celé.

Možná by pavouk zůstal spát, kdyby Socka tolik nepracovala a neměla furt nějakýho chlapa, Sancha nebyla v Chocni, Adléta v Mýtě a Kačátka v Pardubicích, případně ve Španělsku. A taky kdyby by mi šlo líp navazovat vztahy s lidmi, byla komunikativní a neměla stavy, kdy je pro mě nepřekonatelný problém i vylízt z baráku nakoupit.

Hm, a hlavně bych se neměla přestávat radovat z maličkostí. Teď mě třeba těší, že se mi povedlo vmáčknout menstruaci mezi výlet a Vejra.


10 komentářů:



  1. jestli tě to uklidní, tak já nemám naplánováno absolutně nic, ani nevím, co budu dělat zítra, natož za týden...
    a o nakupování škoda mluvit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Věříš tomu,

    že jsi púrvní ženská, kterou slyšim/čtu, jak řiká, že menstruace je maličkost?

    Zanechme krváků. Stavy, kdy jsem línej dojít na nákup znám. Občas se prohloubí až tak, že mám problém dojít si z obýváku do kuchyně uříznout chleba k párku, když śe mi třeba nepovede tyto dvě potraviny zlikvidovat současně... Zatím se s tím peru marně...

    OdpovědětVymazat
  3. Porcelain Doll30. 6. 2006 23:31:00



    ex-it: Kdybych ale já tak aspoň věděla, co zítra udělat MUSÍM... :-/

    galahad: :) Já jsem neřekla, že je maličkost menstruace, ale že mám radost z té maličkosti, že se mi podařilo ji silou vůle pozdržet, dokud jsem se nevrátila do civilizace, ale ne zas pozdržet natolik, abych z ní zase nestačila odjet:)

    OdpovědětVymazat


  4. no, řekl bych, že zítra nemusíš nic, třeba ani vylézt z postele, ale to bych lhal, protože se určitě budeš chtít čůrat, takže z té postele stejně vylezeš, pak taky zjistíš, že se chceš jen tak na chvilku podívat na net, možná že bys u toho něco snědla, pak něco dalšího, ale v lednici je nějak prázdno...

    OdpovědětVymazat


  5. ...a přesně proto mají někteří lidé služebnictvo!

    OdpovědětVymazat


  6. Něco mi to připomíná. Ehm. Přesto jsem letos zatím mírně optimistická. I když nejedu pracovat do zahraničí.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak se zdá,

    že si na tu první ještě počkám...:-)
    Ale tu tvojí sílu vůle vhodně zkombinovanou ještě s nevídanou přesností by ti mohl kde kdo závidět;-)

    OdpovědětVymazat


  8. ve volném čase můžeš třeba odpovídat na maily, hm hm ehm :)

    OdpovědětVymazat


  9. ex-it: Už od rána mě něco sere. Přemýšlela jsem, že si zajedu na nákup a zkusím přitom neztratit ani jeden bod, ale pak jsem si radši otevřela pivo. Toho mám dost.

    chloé: :)

    e*v: Já čekala, kdy se ozveš;) A já se opravdu snažím, několikrát už jsem klikla na "odpovědět" a pak jsem koukala na monitor. Asi se budeš muset rozhodnout, jestli upřednostníš kvalitu nebo rychlost ;)

    OdpovědětVymazat


  10. mno ještě chvíli a budu očekávat něco opravdu neuvěřitelně kvalitního:) (ba ne, já jen rýpu. klidně počkám, když vím, že jsi na mě ještě nezanevřela:)

    OdpovědětVymazat