pondělí 28. března 2005

Hody, hody,

polibte mi s tímhle prdel.

Z nadpisu už jste asi pochopili, že Velikonoce nejsou mým oblíbeným svátkem. Nenávidět jsem je počala v šesti letech, když mi otcův kamarád zmaloval prdel takovým způsobem, že jsem si div neukousla jazyk, jak jsem se snažila nebrečet. Když pominu fyzickou bolest, tak i pro šestileté dítě je celkem ponižující, když si ho někdo ohne přes koleno, mlátí do něj a ono nemá právo se bránit.
Ale i před tím jsem hledala logiku v tom, že já nabarvím vajíčka a nakoupím sladkosti a moji kamarádi pak přijdou, zmlátí mě a já jim je ještě musím dát.
V poslední době, to znamená tak pět let zpátky, se k tomu ještě přidal odpor vstávat v sedm ráno, když už mám volno. (A že ti nejotravnější koledníci skutečně chodí už v tak časných ranních hodinách.)
Proto jsem Velikonoce začala ignorovat, všem svým kamarádům jsem řekla, ať nechodí, že jim stejně neotevřu a když přijdou, tak budu navíc naštvaná. Má matka a sestra učinily totéž. Většina našich přátel to pochopila. Ti, co stále ještě nevěří, že jsme to myslely naprosto vážně, a každý rok se k nám táhnou, narazí na zamčenou branku a ozvěnu zvonku. Musím říct, že někteří jsou skutečně vytrvalí — jsou schopní zvonit třeba deset minut. Uvažuju, že pustím ven psa. To se pak neodváží... A ještě budou mít poslintanou pomlázku :)

Tak nějak nevím, co se "nevěřícím" líbí na tradici Velikonoc. Jediný církvení svátek, který se u nás v rodině ještě udržel, jsou Vánoce, které mám ráda, protože si je nenechám zkazit lidmi, co se domnívají, že slavení Vánoc spočívá v hodinách strávených v obchodech a vygruntováním co největší obytné i neobytné plochy. Když už jsme u toho uklízení... matka poslední roky taky dostala rozum, takže vánoční a jarní úklid se u nás už nepěstuje. Jenom jednou až dvakrát ročně pozve domů úklidovou službu. Ještě než se na mě sesypete s tím, že každý nemá peníze na to, aby za něj uklízel někdo jiný, tak podotýkám, že jsem tím chtěla jen naznačit, že na umytých oknech svět nestojí, takže není potřeba kolem toho tak hysterčit, že, dámy?
Ale zpět k Velikonocům, hodnocení kvality čistících prostředků necháme na jindy :).
Velikonoce mi nikdy nenabídly žádnou tradici, která by mi stála za to, abych je slavila; barva na vajíčka mi vždycky smrděla a navíc je po tom neskutečný bordel, mazance ani beránci mi nechutnají, velikonoční zajíčci mi nepřijdou roztomilí, ale odporní (tenhle odpor je možná způsoben tím, že jsem si kdysi pochutnala na králíkovi k obědu a pak jsem se v králikárně marně sháněla po mém oblíbeném králíčkovi Světlušce...)
... a pak samozřejmě ona tolik propíraná tradice pomlázky a mlácení osob ženského pohlaví. Jen do mě, pánové a odpůrci feministek, ale já právě kvůli tomu považuju Velikonoce za svátek, který je k ženám nefér. Nesouhlasím sice s názorem, že Velikonoce se nesou ve znamení do bezvědomí zmlácených českých žen, tak jak to prezentují některá zahraniční média, ale zároveň nevidím důvod, proč bych se jednou ročně měla dobrovolně nechat seřezat. Většina pánů sice zná míru, takže o jelita na prdeli se už nejedná, ale ponižující mi to dnes přijde úplně stejně, jako když mi bylo šest.
Ale abych nebyla nespravedlivá, tak musím říct, že v mých očích dělají Velikonoce idioty i z pánů. Už jste se někdy viděli, jak vypadáte, když se po čtyřech hodinách koledování potácíte po ulici se schlíplou pomlázkou s mašlemi v jedné a s igelitkou s koledou v druhé ruce? Pokud ne, tak já vám to povím: Blbě. :))

Je zajímavé, že kdybych řekla, že neslavím Vánoce a přitom nejsem Židovka, okamžitě by ze mě byla velká mistryně, co se vzepřela komerci, ale když řeknu, že neslavím Velikonoce, je ze mě hned zasraná feministka:) Což nepopírám. A na tuhle tradici vám taky seru:))
.: porcelánem třískla porcelain_doll 28.03.2005, 12:37:50

Komentáře
Velikonoce mě baví :o) (Andrea – WWW) Vloženo 28.03.2005, 13:06:27
Mám tyhle svátky ráda, přestože jsem ženská. Ale je fakt, že jsem nikdy nebyla zmlácená do jelit a nikdo mě přes koleno neohýbal...
Baví mě barvení vajíček, s dětmi si to vždycky užijeme, koupím jim pomlázky, s čokoládovými nesmysly to nepřeháníme...
No a v pondělí obejdeme společně pár kamarádů a známých, my holky dostaneme symbolicky pomlázkou na zadek, děti se předhánějí, kdo má víc mašlí a kdo umí hezčí básničku, pokecáme, děti spočítají vykoledovaná vajíčka a v poledne jdeme domů.
Prostě si to užíváme :o)
(trittico) Vloženo 28.03.2005, 13:19:29
velikonoce taky nemůžu ani cejtit (-:
(ave) Vloženo 28.03.2005, 13:45:57
Máš recht :o)
(Porcelain Doll) Vloženo 28.03.2005, 13:46:25
Andrea: No jo, o tom to je, někoho to baví hodně, někoho vůbec:) A ta pomlázka... já vím, že to jen symbolicky, ale stejně to je pro mě ponižující pocit.

trittico: Je nás holt víc:)
(knox – Mail – WWW) Vloženo 28.03.2005, 13:49:58
uplne tento sviatok ignorujem, zda sa mi taky blby...
(Porcelain Doll) Vloženo 28.03.2005, 13:59:45
ave: No... říkám, že nás je víc:)

knox: Připadáš si s pomlázkou jak idiot, jo?:))
(Fée – WWW) Vloženo 28.03.2005, 14:37:42
Máš pravdu. Jedinej klad na velikonocích jsou ty prázdniny. ;)
(Jenda – WWW) Vloženo 28.03.2005, 14:39:28
Když jsem byl malej, pořád mě fotr řezal páskem od kalhot a bolelo to. Proto jsem nechtěl být jako on. Nechtěl jsem, aby to ty holky bolelo stejně jako mě.

Je to hnusnej svátek....
:))) LOL (knox – Mail – WWW) Vloženo 28.03.2005, 14:52:54
taky neuznávám (tasselhof – Mail – WWW) Vloženo 28.03.2005, 15:20:52
Znám lepší důvody na to se ožrat. A navíc se pak vracím schlíplej domů (p)o půlnoci, kdy už všichni spěj a nestaraj se o to jak blbě vypadám ožralej
Tak jsem chtěla psát... (nau – WWW) Vloženo 28.03.2005, 16:10:49
v rubrice malá feministka se dnes měl skvět můj pohled na Velikonoce. Dostala jsem echo, že porcelain doll blogla něco skvělého. A tak si říkám: když si to přečtu a) budu velmi velmi podobná a ovlivněná, b) nebudu už moci psát.
bé je spravne! Uplne staci, kdyz na svuj dnesni zamysleny blogpost dam link na Tebe. Od zacatku, az do konce. Akorat toho psa nemame.
At zijou zasrany feministky!
(Porcelain Doll) Vloženo 28.03.2005, 16:18:21
nau: Jo, zasraný feministky, co když se sejdou na icq, tak se začnou bavit o barvách na vlasy a chlapskejch zadcích:)))
Jen si ten velikonoční příspěvek taky napiš, ať všichni vidí, že nás je víc;)
(sistr) Vloženo 28.03.2005, 21:49:53
vidím to stejně.. i když ty letošní se mi pěkně vydařily: 3 dny volna + nikdo mě nezmlátil:)
(tláča) Vloženo 29.03.2005, 01:53:00
;))) pěééééknýýýý, říčím nadšením ...
musím říct, že jako vymezení se k Velikonocům je "polibte mi s tím prdel" naprosto úžasný ;))))
(Porcelain Doll) Vloženo 29.03.2005, 08:47:23
Fée: A my, co je máme ještě o den delší... ;)

sistr: U mě to vypadá, že si to volno ještě prodloužím a mlátit mě bude něco zevnitř do hlavy:( Ale alkohol za to tentokrát nemůže!

tláča: Když já u tebe nikdy nevím, kdy to myslíš vážně a kdy na mě zas chceš bejt hnusnej:))
(Jarda – Mail – WWW) Vloženo 29.03.2005, 08:53:15
mám rád velikonoce, protože se dá kalit i v neděli,aniž by se muselo v pondělí vstávat. Nemám rád velikonoce, nerad brzo vstávám,abych byl už dopolko nalitej. Asi na to nemám metabolismus. Ale pomlázku uplést umím :-)
(l u k a s t... – WWW) Vloženo 29.03.2005, 11:38:57
Velikonoce se zvrhly do bohapusteho chlastani a vsichni v nich vidi jen prodlouzeny vikend, jinak jako vsechno cirekevni jsou me taky proti srsti...ukrizovat!
(Porcelain Doll) Vloženo 29.03.2005, 11:49:17
Přesně tak. Už je to dávno jenom o chlastání a o volnu. Možná kdybychom pánům řekli, že nás nemusí mlátit a toho panáka si můžem dát spolu, tak by jim to taky stačilo:)
(tláča) Vloženo 30.03.2005, 01:04:13
řičel jsem, fakt ...
(a kdyby ti třeba přišlo, že jsem hnusnej ... tak si představ, že bych třeba blognul "bolí mě noha a svět je hnusnej" a nenapsal proč ... když je to na tom to nejpodstatnější. Ovšem respektuji, je to tvoje flaštička s jedem.
(matejcik) Vloženo 30.03.2005, 19:50:38
...no zrovna jsem se tuhle zamýšlel, že protestovat proti vánocům je pomalu taky už módní trend, ale u velikonoc si nikdo jaksi nevšiml, že s tou tradicí už to taky moc společnýho nemá...
(Porcelain Doll) Vloženo 31.03.2005, 10:11:48
tláča: Svět je hnusnej, to netřeba dokazovat:)
(xo) Vloženo 31.03.2005, 14:46:25
já vám nevim holky vždy na veľkú noc moja radikalfeministická sestra čaká z vedrom za dverami že ju niečím prekvapím a furt ma obleje tak že s igelitkou plnou roztečených čokoládovín ma to už fakt nebavý tak som tieto velikonoce prišiel s totálnym minimálom a už za dverami som kričal že nič nemám nech si ma prehľadá opretého o stenu z roztiahnutými nohami a rukami za hlavou. Ako vždy čakala s pohárom vody a neveriaco si ma premeriavala. Nakoniec ma pre istoru aj tak obliala. Až potom som vytiahol z vrecka flaštičku od liekou z nosným rozprašovačom naplnenú vodou a striekal som jej do ksichtu až kým nezdrhla na hajzel pre dalšie vedro. Čo vám budem hovoriť človek chce byť slušný a vtipný a nakoniec je aj tak ten zlý a mokrý.
(Porcelain Doll) Vloženo 31.03.2005, 19:30:59
No, ne že by se mi nelíbilo občas někoho zlejt nějakou sračkou, ale zase si nemůžu odporovat – když už jsem proti pomlázce, tak nemůžu dodržovat ani tuhle tradici:)

Žádné komentáře:

Okomentovat