úterý 30. října 2007

Běž, Emile, běž!

Co ČD rozhodně nemůžu upřít, je smysl pro humor. Volně navazuje.

Včera to bylo už z místa A do místa B a dokonce za pouhé tři a půl hodiny.

V Pardubicích se půlhodinové čekání na přípoj protáhlo na třičtvrtě hodinové. (Samozřejmě, že kdybych z Hradce vyjela pozdějším vlakem, měl by zpoždění, ale přípoj do Olomouce už nikoliv.)

Původně jsem plánovala, že před přednáškou se ještě stavím v bytě, abych s sebou netahala všechny věci. Kopřiva míní, České dráhy mění, takže jsem všechno táhla na přednášku a poté do bytu, protože vlak do Olomouce dojel s dvacetiminutovým zpožděním.
Hlavně, že se ten rychlík jmenuje Emil Zátopek. A od Zábřehu do Olomouce se ploužil, že by ho Zátopek ještě v sedmdesáti předběh.

Ranní euforie z toho, že jsem udělala test ze semináře z Úvodu (ačkoliv mám dojem, že pouze o bod), zmizela po přednášce z Úvodu, kde jsem zjistila, že z tý teda nejsem schopná napsat si ani poznámky, natož udělat zkoušku. První přednáška mě ještě bavila a chápala jsem ji. Problém zřejmě bude v tom, že ta přednáška byla na další tři týdny taky poslední. Mimojiné se zřejmě stane dalším předmětem, který mě donutí tázat se, co tady vlastně dělám? Nejen proto, že se místy vymyká mému chápání sám o sobě, ale z části také proto, že se mému chápání vymyká i někdo, kdo napíše něco s názvem "O struktuře ruského slovesa." Začíná se to blížit – blahé paměti – surrealistickým rovinám komplexních čísel, které jsme kdysi zavrhli se slovy "ten se asi hodně nudil."

Zjistila jsem, že buď nejsem magor já, nebo jsou magoři všichni mí spolubydlící, anebo je magor naše varná konvice. Když se dvakrát za sebou – potom, co jsem si dovařila vodu – zapnula, myslela jsem, že jsem ji automaticky znova zapnula já. Když se zapnula i potřetí, přemítala jsem, jestli už mi hrabe. Včera jsem si všimla, že všichni mí spolubydlící konvici odkládají mimo tu plošinku. Jo, zapíná se sama. Pokaždé, když dovaří, do půl minuty se znova zapne a vaří a vaří a vaří. Pravá a nefalšovaná samovarná konvice!

10 komentářů:

  1. Hmmm...

    ...tak to já mam v kanclu poslušnější vejbavu...

    OdpovědětVymazat


  2. Třeba tam máte taky ducha jako my doma. Četlas to o tý houpačce, jak se sama houpe?
    A s ČD nestraš, míním v sobotu využít jejich služeb :-)

    OdpovědětVymazat


  3. Gratuluju k absolvování testu! Ono jest důkazem toho, že tam patříš, nikoli nějaké pofiderní dojmy z divné přednášky (zabarvené ještě psychozážitkem s Emilem).
    Hele, vás učí Jakobson? To bych snad začala dojíždět ;)

    Hlavně že se vypíná. Obsese z požáru z rychlovarné konvice patří k mým nejoblíbenějším.

    OdpovědětVymazat


  4. P.M.d.A.: ČD tohle obvykle dělají hlavně lidem, kteří je potřebují nutně a často, sváteční uživatele nechávají být. Já s nimi taky neměla problém do chvíle, než jsem začala dojíždět.

    Danae: Řekla bych, že je jenom otázkou času, kdy začne sama vařit i metr od podložky.
    Jasně, učí - sice už je trochu zetlelej, ale strukturu ruskýho slovesa dává furt nejlíp;o)

    OdpovědětVymazat
  5. Buď ráda, že vaří...

    ...a nerozpouští se při tom. Vim minimálně o jednom kousku naší kancelářský konvice, kterej nějak tak dopad a někdo ho vypil...

    OdpovědětVymazat


  6. To už je jak u nás na bytě, taky jsme podlehli mylnému dojmu, že když ta obracečka byla u zakoupené pánvičky, tak se s ní na té pánvičce bude dát něco obracet... poté, co jsme obracečku z pánvičky odškrábaly, konstatovaly jsme, že teda asi ne.
    Kopřivo, nestraš! Jako by nestačilo, že vlak, co jsem s ním jezdila na gympl (tehdy jezdil 7:00) a jehož služeb občas využívám, furt jezdí dřív a dřív, nejdřív 6:54, teď to posunuli na 6:52. Udělali to schválně, protože ví, že to nebudu stíhat!
    PS: Mám si vzít banán?

    OdpovědětVymazat


  7. Ty jo! (k t� konvici)

    OdpovědětVymazat


  8. Varna konvice nemuzu byt magor, spis bych to videl na ty spolubydlici ;)

    OdpovědětVymazat


  9. No, myslím, že si před vaši železniční stanici můžeš napsat to, co máme my před naší stanicí napsáno bílou barvou na zemi - "ČD = časem dojedete", myslím, že to bude mluvit za vše:) A někdo chytrý mi taktéž sdělil, že ČD vlastně neznamená České Dráhy, ale Čekáte Dlouho. Řekla bych, že měl pravdu.

    OdpovědětVymazat
  10. To mě baví

    Tvoje příspěvky mě skutečně začíná bavit číst. Je v tom tolik poetiky mně blízké :-). Témat rovněž. Já navrhuju demonstraci proti Českým drahám, nebo udělat web, kde by se ČD krásně dalo urážet, dělat si z nich srandu, když už si oni dělají srandu z nás každý den (i několikrát denně).

    OdpovědětVymazat