čtvrtek 10. května 2007

Pohorský román

aneb nový literární zjev – maturantská próza. Hlavní rysy maturantské prózy (respektive zatím jejího jediného a dosud nenapsaného exempláře):
- vliv buřičství pramenícího z rozporu mezi sny a nemožností jejich uskutečnění (v tomto případě sen o imaginárním skejťákovi Robertovi – protože Socčina matka říkala, že správný skejťák se vždycky musí jmenovat Robert – a skutečných vesničanech na motorkách)
- prvky přírodní lyriky (takřka lyrizovaná próza při popisu zviřátek přejetých na silnici)
- trocha avantgardy (taky nepoznáte, kdy a co vlastně)
- a ještě tam potřebuju nacpat obrozence (pokud máte nějaké návrhy... přijímám je i v podobě papírků s Palackým)
- inspirace budovatelskými romány byla odmítnuta

Pokud si přejete poznat pohnutky budoucí autorky Pohorského románu, popřípadě se aspoň dočíst, kterak budoucí autorka dostala v hospodě přes držku, klikněte.


I rozhodli jsme se, že z prodlouženého víkendu si uděláme studijní superlírning u nás na chatě. Já, Kačátka, Sancha, Adléta, Tolstolobik a Socka. Kterak se tam dostala nematurující Socka, nevím, dlouho jsme mysleli, že nepojede, ale několik dní před odjezdem se ptala na termín. Nakonec jsme z původní sestavy zůstaly jen já, Kačátka, Sancha a Socka. Adléta se vymluvila na "osobní problémy", což v překladu zřejmě znamená, že se jí naskytl volný byt a ona doufá, že když mu třeba i uvaří, tak její Zajíček konečně podlehne jejím sváděcím technikám, a Tolstolobik je prostě vůl, no. Pravděpodobně se domníval, že se ve skutečnosti učit nebudem, tudíž jsme mu musely dokázat, že to dokážeme – a daly jsme si slib, že minimálně půlku dne vždy zůstaneme střízlivé. A plán jsme překročily minimálně o 20%! (Tedy až na Socku, ale to se nepočítá, protože Socka.)
Ať si teď vytáhnu kteroukoliv otázku, na rozkošnou trojčičku to bude vždycky. Pokud komisi nesložím Sonety Lauře v antice. (Je fakt, že jméno Laura mi neznělo moc anticky. Jenže taky bylo před půlnocí a už to byla ta druhá půlka dne, kdy jsme nemuselý být střízlivé.) Ovšem naskytl se jiný problém – jestliže jsme si předtím při představě sebe samých u maturity říkaly "to by bylo v prdeli" u antické literatury a poválečné poezie, teď si to říkáme i u všeho ostatního. Zapomeňte, že Socka vám ke kterékoliv otázce nevytvoří takovou asociaci, že nervy nenervy patnáct minut na potítku strávíte v záchvatu smíchu a pak na jakoukoliv otázku budete odpovídat "Stanislav Krychle Neumann." Ačkoliv je tento Brouk Pytlík české literatury uznáván jako autorita všemi zúčastněnými, jako průvodce v Božské komedii mi ho neuznaly. Například.
Pokud si nebohá Sancha vytáhne patnáctku, skončí už u Verlaina. Socčin homoděj ji poznamenal asi nejvíc.
Já chci sedmnáctku. Kromě Zachraňte vojína Ryana (Spor o seržanta Gríšu) a Spanilé jízdy (Jízdní hlídka) zůstala nepoznamenána. A navíc je taky prostě hezká, no. Dokonce i v béčku.

Co ovšem předcházelo naší studijní aktivitě... V neděli se hrál hokej (v rámci spravedlnosti se měl ten náš gól uznat, z hlediska logiky, geometrie a fyziky ten puk nemohl být nikde jinde než v bráně!). Neb naše chalupa nevlastní signál, nevlastníme televizi. Existovala možnost zasednout u televize místo štamgastům v oblíbení hospodě, nebo jít do vedlejší hospody, kde mají plátno a dobrý pivo, ale hodně divný lidi, anebo zkusit štěstí v hospodě "U Boba" (která se tak nejmenuje, proto ty úvozovky), což je jedna z hospod, kde jsem trávila své dětství. Paní majitelka je velmi náladová, můžete tedy buď dostat hospodu s veškerým servisem, anebo se taky cítit trapně, že chcete pivo. A pustit televizi. Toto dilema jsme však řešit nemusely, neboť když jsme k hospodě dorazily, bylo zamčeno. Stály jsme před hospodu a chtělo se nám plakat. Po chvíli však z hospody vylezlo podivné individuum, které jsem identifikovala jako staršího syna majitelů, Petra, se kterým jsem kdysi hrála na jejich počítači Prince (je to pěkně dementní hra.) Povídal, že je zavřeno, a co prý chceme. No, chtěly jsme televizi a pivo. Že nám tento sortiment poskytl, přisuzuji také faktu, že v této oblasti je ženská pod šedesát jaksi nedostatkový artikl (jak poznamenala Socka: "Tady jsou rádi, že se můžou rozmnožovat s někym z vedlejší vesnice.") a my jsme byly hned čtyři, z toho dvě blondýny.

Pivo mi sice točil asi půl hodiny a to s takovou pěnou, že jsem její atypický tvar nemohla nevyfotit. Někdy během druhé třetiny přijel jakýsi kamarád a pak se v zavřené hospodě objevili další tři lidé. Vedle našeho stolu třiatřicetiletý člověk, kterímu budeme říkat Petr, protože se tak opravdu jmenuje a protože opravdu pochybuju, že tohle někdy bude číst, a hrál šachy. Sám se sebou. "Hrajete některá z vás šachy?" otázal se nás. "Já," odpověděla jsem, neb tato věta zní originálněji než "Neznáme se odněkud?" nebo "Kolik je hodin?" nebo "Ahoj, celý život sem se s tebou chtěl seznámit". A taky jsem si asi chtěla zvednout sebevědomí, protože tu partii sám se sebou prohrál, tak jsem myslela, že to zvládnu. Šachy jsem vyhrála. Nicméně poté se večer "jdeme na hokej a domů" zvrtl ve změť suurealistických obrazců, jejichž pásmo bylo ukončeno asi ve dvě ráno, kdy jsem si u nás na chalupě se Sockou ohřívaly polívku od oběda.
Petr totiž mimochodem pravil, že dělá karate. Jestliže nějaká složka ve výchově mých rodičů selhala, tak je to pět let klavíru a šest let karate. Ale přesto jsem navrhla, že si to vyzkoušíme. Chtěla jsem oprášit své znalosti. Jak se během první půl minuty ukázalo, mé znalosti jsou opravdu hodně zaprášené. Jsem to nevykryla, no. Petrův brutální útok na mé pravé oko jsem mu mohla vrátit zhruba o hodinu později, kdy začal být vlezlý a v rámci "tréninku, co dělat v případě pokusu o znásilnění" si moji ruku strkal mezi nohy (svoje), na což jsem nereagovala jeho fyzickou likvidací, případně likvidací alespoň části různých tělesných partií, ale pouze pohledem "udělej to ještě jednou a..." a vlastně já nevím "co a", ale většinou to působí i na ženský, což jsem ovšem neučinila, neboť se mi takto brutální zásah zdál nefér a také jsem ještě nevěděla, jak moje oko bude druhý den vypadat. K podlé a lživé taktice, kdy jsem na otázku "taková hezká holka má určitě přítele," důrazně přikývla a v tu chvíli jsem si vymyslela i jeho rodné číslo, jsem ovšem byla nucena v průběhu večera uchýlit. Zajímavé, jak chlap naprosto ignoruje nereakci na jeho tokání přítomnou samičkou, ale dokáže ho odradit potenciální existence nepřítomného samečka, jenž onu samičku už utokal. Asi taky nějakej pozůstatek z pravěku, či co.
Petr mi po zbytek večera nabízel tanec, já ovšem i nadále chtěla oprašovat. Ačkoliv tam točili jenom dvanáctku, tudíž jsem si nepřipadala jako debil, nepochybně jsem tak vypadala.
Několik chrabrých mužů se snažilo zabránit týraní bezbranné ženy, nýbrž já jsem po vzoru týraných manželek opakovala "ale to je jenom legrace" a druhý den ráno jsem dle stejného vzoru musela konstatovat, "že za toho monokla si vlastně můžu sama." Červené stíny mi sice tolik nesluší, ale jinak proti červené objektivní námitky nemám. Sancha mi v pondělí říkala, že prý to zfialoví. Za pravdu jsem jí musela dát už v večer, když jsem si chtěla odlíčit ty tmavé šmouhy, které jsem považovala za zbytek řasenky. Domnívám se, že fialová mi jde k očím. Nicméně dnes se mi na oku ukázala velmi neslušivá žlutá, se kterou již tak spokojená nejsem.

Do hospody U Boba neboli do "úbéčka" (když v Chocni můžou hospodě Pod Kaštanem říkat "pékáčko") zřejmě ještě nedorazil kapitalismus. Holkám Petr (ten, o němž se zmiňuji dřív) nalíval víno do trojky a účtoval jako dvojku. A půlku z toho nechtěl zaplatit. Kačátčin fernet s tonikem míchal půl na půl. A nechtěl zaplatit. Když jsem platila já, neměl na vrácení na dvoustovku, ale nechal si vnutit aspoň padesátikorunu a zbytek drobných plus na památku jeden forynt. To už zřejmě nebylo proto, že by po dlouhé době viděl ženskou pod šedesát, ale protože byl už na šrot.
Tato dobročinnost se nám ovšem musela někde vrátit. Petrovi Prvnímu jsem vysvětlovala, kde máme chatu, abych si vzpomněl, s kym že to hrál tu dementní počítačovou hru. Bohužel pak poslouchal kdosi, kdo přišel až mezi posledními, a koho už jsem nevnímala. V odpoledních hodinách kolem chlapuy projely dvě motorky, na což jsem reagovaly zatažením záclon, zamčením dveří, úprkem do vyšších pater a předstíráním, že nejsem doma, na kouř z komína nehledě. Po chvíli jsme slezly dolů, roztáhly záclony a pokračovaly v učení. Načež těsně kolem chaty projely dvě motorky. Na což jsem reagovaly zalehnutím k zemi a předtíráním, že nejsem doma, na kouř z komína a roztažené záclony nehledě.
"Počkejte, oni se tady objeví večer, až bude svítit," pravila Socka. Nepřeji si, aby si Socka kdy dělala legraci z vážných věcí!
Kdosi a Petr První se opilí na motoroce (protože oni snad střízliví řídit neumí) objevili u naší chaty asi v deset večer a Kdosi prý "že jde na to pozvání." Kromě Socky si ho vůbec nikdo nepamatoval. A zcela jistě ho nikdo nezval, neb strávit s někým večer s alkoholem za polovinu je jedna věc a nakvartýrovat si opilé vesničany na motorce do chaty je věc druhá. Víme jak, my materialistky.
My tři jsme pokračovaly v učení, zatímco Socka "to šla vyřídit." (Na tomto místě bych chtěla vyzvednout její kvality – potřebujete – li někoho zmlátit, poslat do prdele, nebo aspoň přinutit servírku, aby se k vašemu stolu stavila častěji než jednou za hodinu a půl, pořiďte si Socku.) Nicméně ani Socka mu nedokázala vysvětlit, že se opravdu učíme, že ne, nepůjdeme s nimi do hospody, a ne, Socka s nimi taky nepůjde a nesedne si s nimi na motorku. Tudíž si jako posilu zavolala mě a Kačátku. Což asi znamená, že se umím tvářit ještě odporněji, než jsem si myslela.
Zhruba za další hodinu se objevila... další motorka. Tentokrát Petr Druhý. Nevím, na kolik je slušné bez pozvání někam přijet, ačkoliv mu předtím Kdosi a Petr První řekne, že se opravdu učíme. A ještě chtít mluvit se mnou, oblečenou ve slušivé pánské košili na spaní a na pokraji nervového zhroucení z proletářské poezie. A Socce, kterou jsem opět poslaly "vyřídit to" tvrdit, že z patnáct kilometrů vzdálené vesnice mě jede jenom pozdravit.
Nemám ráda, když se někdo bez povolení přibližuje moc blízko. Jestliže mu jednou odmítnu dát povolení a on to zkusí podruhé, je to vytrvalost. Potřetí to je neodbytnost a počtvrté je to vlezlost. Jestliže se někdo usadí u mě před chalupou, sedí tam se Sockou dvě hodiny a svěřuje se (je to nefér, ale neveřím lidem důvěrným po dnu známosti), je to "počtvrté."
Už se těším, až tam dorazí za přítomnosti našich. Stačí první kontakt s Beďarem a už mě nebudou chtít nikdy vidět.


------------------------------------------------------------------------------

Vzhledem k tomu, že tenhle příspěvek píšu už třetí den a polovina z toho, co v něm původně mělo být, vypadlo, tak bych to ukončila.
Snad jenom, že v úterý, když jsme obědvaly párky a já jsem si spočítala, že poslední půlnožičku ze tří párků budu jíst deset minut, plus jsem k tomu připočetla, že prakticky nevím, co to znamená dojídat jídlo teplé, zjistila jsem, proč vstávám brzo, i když nemusím. Abych se stihla navečeřet!

74 komentářů:

  1. 2Kopř...

    já si myslím, že to je přímo čítankový příběh (pokud ne, měl by být)...po přečtení jsem urychleně vzkázal do stockholmu, at už další příspěvky do kategorie Literatura nehledají...vítěz je již znám...pokud tam chceš nacpat obrozence zkus to tady
    PS: brzy se uzdrav...
    http://www.mb-net.cz/mb-pravek-novovek/JT0105001.htm
    - není v tý vsi někde kostel se snaživým pánbíčkářem v době kolem těch 1880 apod? :-)
    jediným nedostatkem je již avizovaná absence budovatelského románu - a tak se ptám, fakt by tam někde nešlo připsat že Petr je krom nesporných dovedností v mlácení dívek i příkladný socialistický dělník?

    OdpovědětVymazat


  2. o la lá, to PS: se vnutilo někam jinam než mělo, ale stojím za ním :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kopřivo...

    správný skejťák nemůže být Robert, neb správný Robert nikdy nebude skejťák... jen tka na okraj. Jinak Pohorský román hodnotím veskrze kladně:-)

    OdpovědětVymazat
  4. galahade

    nešetři chválou! si četl jen lichý řádky nebo co? uznávám, když se člověk dozví že někdo ublížil takové dívce tak ho to vezme, říká si kam ten svět spěje a je veskrze pesimistickej, ale nezapomínej že i Kopř...(můžu psát alepoň todle jméno celý? :-*)) končí optimisticky...

    OdpovědětVymazat


  5. maverick1: Ne. Přece někam dobrovolně nenapíšu, že mi dal přes držku komunista! Ale po včerejším hokeji můžu uvažovat o obsazení Pavlíka Morozova.

    galahad: Já jsem uvažovala, že k tomu dám hvězdičku s vysvětlením, že za to jméno nemůžu, ale pak jsem chtěla vědět, jestli se ozveš;o)

    Maverick2: Jestli to bude optimistický závěr, uvidím přespříští týden:o)

    OdpovědětVymazat


  6. zamysli se nad sebou - když už to konečně vypadá na vážnou známost, couvneš. nesmíš být tak vybíravá!

    OdpovědětVymazat
  7. Kopřivo...

    ...si piš, že se ozvu. vokolečkovaný prkýnko mi k duhu nejde... ale to už sem ti řikal.
    A gu4n0 má pravdu. Nejdřív ten chlapec, co ti na maturiťáku maloval srdíčka na ruku nebo kam, teď šachysta... takhle nám srdce lámat... Zamysli se nad sebou!

    OdpovědětVymazat
  8. souhlas s gu4n0

    Takový sympatický mladý muž! Šlapeš si po štěstí!

    OdpovědětVymazat


  9. Kopřiva: nerad jdu s davem, ale všichni ty lidi tady fakt vědí nejlíp, co je pro tebe nejlepší! šachista, vesnický intelektuál...příště až na takovou partii narazíš si vzpomeň že člověk nedostává šanci dvakrát!
    galahad: jaka byla ta druha možnost - po tý ruce :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Kopřivo,

    s tím obličejem to tak hrůzostrašně nevidím. Jednak žlutá je fajn barva a maskuje se líp než ta fialová, druhak vidíš, že jsi pro jedince druhého pohlaví přitažlivá. Já myslela, že mě nikdo nebalí, protože vypadám staře a cynicky, nyní však budu muset své mínění o sobě přehodnotit. Pravěké klíště nereaguje ani na pozvání na rande, ani na nabídku zakoupení drinku (nechápu proč, pokud vím, tak neví, jak vypadám :-)), tudíž jsem byla nucena dospět k názoru, že ten cynismus ze mě musí prýštit nějak mimosmyslově.
    A protože tenhle komentář píšu díky vzrušujícím rodinným chvilkám (sestra "se mnou skončila" - a to jsem doma ani ne hodinu) už půl hodiny, tak se musím pochválit, že půl toho času jsem věnovala snaze dostat net na NB (povedlo se! My antitechtalenti máme i své světlé chvilky :-)). Za dnešek mám normálně tolik zážitků, že si snad založím i ten vlastní blog, ať tady nespamuju Kopřivu :-).

    OdpovědětVymazat


  11. No, tak to teda... ještěže vás mám, abyste mi odhalili mé skutečné touhy. Aspoň, že jsem tady nekafrala o tom právníkovi, to by vás teprv dostalo do mdlob! Kde já dneska mohla bejt! No ale tahle historka se zase strašně líbí Socce, takže to možná někdy zabloguje ona.

    galahad: Ještě jsem se zapomněla zmínit, kam všude jsme Robovi (to je zkratka, co?) daly piercing...

    Ness: Já ti nevím. Jako hlavní problém bych viděla, že tam je jak ta fialová, tak žlutá. Žlutá bolí, fialová ne. Žlutá mizí, fialová ne.
    Třeba nevypadáš staře a cynicky, ale je na tobě na první pohled znát, že 45°ti nestačí a oni prostě na víc nemají, což samozřejmě nemůžou přiznat.
    A ten blog si založ! Obzvlášť, když už jste skoro dvě:o)

    OdpovědětVymazat


  12. Já jsem oficiálně tři (z toho alter-ego je krycí název pro celou podmnožinu) a víš, že pořád nemám nick. A nechceš říct tu právnickou historku čistě soukromě aspoň mě? Socka skoro nepřidává a já jsem z profesního hlediska hrozně zvědavá :-).
    PS: A není zkratka od Roberta Bobby? ;-)

    OdpovědětVymazat


  13. jen my totiž víme, co je pro tebe nejlepší.

    OdpovědětVymazat


  14. Kopřiva: neboj, mi ti někoho vyberem, už se tím nezabývej...právníka boha/dosaď dle vyznání/ jeho...to tak. zahradníka ti najdeme...
    Ness: Jaká že je ta tvoje profese? (ze zkušenosti už vím že řezník a charita to nebude):-)

    OdpovědětVymazat


  15. Student.
    A Kopřivo, zahradníky můžu vřele doporučit :-).

    OdpovědětVymazat


  16. Kopřiva: Vidíš, a Ness toho už o životě určitě hodně ví-nebo to minimálně studuje! Najdeme ti člověka hodnýho citlivýho, kterej se ženou zachází jako s květinou...jak je vidět, ty si při hledání partnerů tak akorát ublížíš (a ne citově, jak by kdekdo v takových situacích čekal)...

    OdpovědětVymazat
  17. Maverick

    Zase jsi něco nepochopil. Kopřiva ví, jak jsem to myslela.

    OdpovědětVymazat
  18. No...

    Kopřivo - zkratka mi v podstatě nevadí. pár lidí mě tak oslovuje a je to lepší, než kdyby mi řikali... a to sem nenapíšu, by se toho zas někdo chytil.:-P Ad piercing - kam proboha?!

    Mavericku "...muž, který se ženou zachází jako s květinou..." To jako myslíš, že jí nařeže, sváže a hodí do vody?

    OdpovědětVymazat
  19. Děkuji, lsáko...

    Zrovna jsem přemýšlela, o čem napíšu na blog a ten právník je opravdu má malá libůstka....že mi dáš souhlas, viď, že jo:)? prosím, prosím......všechny peníze Ti vrátím již před ukončením roku 2010...i za tu housku, co stála 6,50,- , co jsi mi koupila ve čtvrtý třídě, Ti dám peníze, slibuju...

    OdpovědětVymazat
  20. ...

    galahad: vidím, že ten vtip taky znáš
    :-)...původně jsem to tam chtěl připsat, ale pak mě napadlo že pak bych se na takhle silně feministicky zaměřenym blogu asi už nemohl objevit takže...

    OdpovědětVymazat
  21. Ness

    Já vím že to byla nějaká mně neznámá narážka, to jsem pochopil, ale cos čekala, že budu mlčet? Něco napsat musím tak jsem se toho chytil...btw je to zase vysvětlený někde v archivu nebo je to interní?

    OdpovědětVymazat
  22. mavericku...

    ...ale tos měl svůj strach překonat. Když to tu začne čpět feminismem nejvíc, tak tu bejvá největší sranda...

    OdpovědětVymazat


  23. Ach ano, blogosféra je v podstatě půl mého mozku!

    Ness: Tak Socka už o tom napsala...:-/

    OdpovědětVymazat
  24. Kopřivo,

    už se tam ženu :-D

    OdpovědětVymazat
  25. Ness...

    ...cestou nezakopni...;-)

    OdpovědětVymazat
  26. Galahade...

    ... co najednou ta péče?

    OdpovědětVymazat
  27. To víš...

    za ty týdny vzájemnýho rejpání jsem si pro tebe vypěstoval jistou slabost;-)

    OdpovědětVymazat
  28. Galahade...

    ... děkuji, tvá starostlivost mě dojala až k slzám...

    OdpovědětVymazat


  29. Cha chá, jí si pořídila monokl ještě rychleji a vtipněji než ty! Sehnula jsem se k velké potkance se slušnou fyzičkou, která zrovna začala mávat ocasem...

    OdpovědětVymazat
  30. nevi,

    jedný kamarádce pořídil monokla její pes. Házela mu klacek, vždycky, když jí ho přines, tak s ní tak laškoval, jako že jí ten klacek nedá nebo co... Ona se k němu jednou sehnula, on proti ní vyskočil a vzal jí tim klackem pod oko. A ještě sukem... její rodiče si prej nějakej čas mysleli, že jí biju:-/

    Ness - k slzám? To sem zase nechtěl...

    OdpovědětVymazat
  31. Galahade,

    klídek. To se jen projevily moje sklony k přehnanému patetismu :-P

    OdpovědětVymazat
  32. Jo takhle...

    ...a ty se projevujou často?

    OdpovědětVymazat
  33. Proboha!!!

    Kdy? Jak?

    OdpovědětVymazat
  34. Zvláštní...

    Napíšu jen dvě slova a ty se hned vyděsíš :-D.
    No předpokládám, že se tady budu objevovat i nadále, takže nějakému tomu patetismu se občas nevyhnu. Neboj, nehodlám tě stopovat a pronásledovat až do místa bydliště ;-).

    OdpovědětVymazat
  35. No...

    ...škoda...:-/

    OdpovědětVymazat


  36. Máš proč litovat - jsem totiž vysoká štíhlá modrooká blondýna s mírama 90-60-90 a neuvěřitelným sex-apealem ;-)

    OdpovědětVymazat


  37. Víš, že ti docela závidím? S takovými zážitky si rozhodně nemůžeš stěžovat na nudu všedních dnů.

    OdpovědětVymazat
  38. Ness...

    vysoká štíhlá modrooká...dobrý. Míry 90-60-90 taky neurazej... neuvěřitelnej sex-apeal - neuvěřim, dokud neuvidim. Ale s tou blondýnou si mě fakt otrávila...:-/

    OdpovědětVymazat
  39. Galahade...

    ... no tys chtěl mermomocí vědět, jak vypadá chronické lhaní :-P

    OdpovědětVymazat


  40. Esclarte: Ale ne, to jenom tak vypadá;)

    OdpovědětVymazat
  41. Ness... takže teda nejsi blondýna?

    OdpovědětVymazat
  42. Chytrej...

    ...hledej d�l :-P

    OdpovědětVymazat
  43. Když nejsi blonďatá,

    tak tě mam zase rád;-)
    Dál se sice nemam čeho chytit, ale sázim na vysokou modrookou...

    OdpovědětVymazat
  44. Netušila jsem,

    že jsi tak povrchní a posuzuješ lidi podle barvy vlasů.

    OdpovědětVymazat
  45. Ne podle barvy samotné...

    ...jen podle neblahé zkušenosti s ní...:-P

    OdpovědětVymazat
  46. A to kvůli jedné neblahé zkušenosti

    odsuzuješ všechny blondýny?

    OdpovědětVymazat
  47. Ne...

    ...mám neblahé zkušenosti (nápadně se podobající) s vícero blondýnkama...
    ...a fakt se mi nechce to moc pitvat...

    OdpovědětVymazat
  48. Já taky nechci,

    abys to rozpitvával. Jen říkám, že je blbost posuzovat lidi podle barvy vlasů.

    OdpovědětVymazat


  49. Hele, já vám do toho nechci vůbec kecat, ani mi nevadí, že mám pod každým druhým příspěvkem desítky komentářů, takže to vypadá, že píšu o děsně interesantních záležitostech, nicméně... icq se sice žrout času, ale v zásadě to není zas tak úplně blbej vynález;)

    OdpovědětVymazat
  50. Kopřivo...

    ty děláš, jako bys nevěděla, jak se ke mně moje Aj sík jů chová...:-/
    A Ness - co takhle místo rozebírání morálních východisek vtipkování o blondýnkách rozlousknout tu tvojí pár komentářů starou asi-hádanku...? ;-)

    OdpovědětVymazat


  51. Já neslibovala, že odpovím :-P. A na co by ti vůbec bylo znát můj nevalný vzhled?

    OdpovědětVymazat
  52. Ness...

    ...to budu schopen posoudit, až ho budu znát:-)

    OdpovědětVymazat


  53. Ok, tak měls pravdu, vysoká, modrooká (s tím mě v davu spolehlivě poznáš ;-)). Spokojený?

    OdpovědětVymazat
  54. No...

    ...jak se to vezme. Ale mohu ti již zodpovědně říct, jak s informací naložím. Budu obcházet městem a každou vysokou modrookou neblondýnu zastavim s otázkou: "Seš Ness?" :-))))))

    OdpovědětVymazat


  55. A kterým městem? Jinak teda přeju hodně štěstí :-).

    OdpovědětVymazat
  56. Kterým...?

    No nejspíš Prahou... když už tu bydlim, tak tu s tim začnu;-)

    OdpovědětVymazat


  57. Ač si to většina Čechů a hlavně Pražáků myslí, Praha není jediné město ČR a tudíž se tam nevyskytuje každý. Já jsem v Praze zhruba tak třikrát do roka, takže přeju hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  58. To já taky...

    ...vždycky od ledna do dubna, od května do srpna a od září do prosince včetně...:-P

    No dobře - zanechám žertů. Kdepak býváš zbytek roku?

    OdpovědětVymazat


  59. V městě studentů a důchodců, už jsem to tu tuším někde říkala. A ty nevíš, že takové věci se nemají neznámým lidem na netu říkat? Co kdybys byl úchyl?

    OdpovědětVymazat
  60. Ness no dovol...

    ...jako živoucí důkaz toho, že úchyl nejsem, bych použil samotné obyvatelky tohohle hnízda...

    OdpovědětVymazat
  61. Ok,

    budu ti věřit. Ale co kdyby to četl nějaký neznámý úchyl, který by na tyto stránky zabloudil?

    OdpovědětVymazat


  62. Předchozí příspěvek pochází pochopitelnš ode mě. Jelikož jsem v noci spala jenom dvě hodiny, jsem trochu mimo a přehlédla jsem, že tam není můj nick.

    OdpovědětVymazat
  63. Ness...

    ten neznámej ouchyl - to má bejt třeba dvouklíšťák? Takový tu nečekej... Takový sou přitahovaný právě těma blonďatejma a růžovejma a tokyjohotelovejma a tak vůbec slečnama... Víš?

    OdpovědětVymazat


  64. Na TT tady nečekám, s TT a Faunem mám v plánu setkání na živo :-P.

    OdpovědětVymazat
  65. Jo?

    ...v tom případě očekávám (jistě nejen já), že si založíš weblog a tom setkání napíšeš... Ber to jako politický úkol;-)

    OdpovědětVymazat
  66. Blog založit nemůžu,

    nemám přezdívku. Tahle je moc veřejně známá.

    OdpovědětVymazat
  67. A co třeba Loch...?

    ...je to krátký, snadno se to pamatuje a s "Ness" se to dokonale doplňuje...

    OdpovědětVymazat


  68. Nad tím už jsem taky uvažovala, ale ne.

    OdpovědětVymazat
  69. Jak ne?

    Co ne? Proč ne?

    Ale dobře - že seš to ty - učiním ústupek. weblog zakládat nemusíš. Jen mi pošleš podrobný report ze setkání a já ho zveřejnim u sebe;-)

    OdpovědětVymazat


  70. Tss... a co autorská práva? Navíc, pokud nepřipadnu na vhodnou přezdívku, nezaložím blog a nezveřejním to já, tak přednostní právo na zveřejnění má Panenka, jelikož defacto díky jejímu blogu byl Klíště objeven :-)
    PS: Z jistých zdrojů vím, že Panenka už je zase zpátky, takže se spamováním máme oba utrum.

    OdpovědětVymazat
  71. Autorský práva?

    ...co to je?
    Že by Panenka mohle dostat jsem považoval za pravděpodobné, nikoliv však jisté, a tak jsem nehovořil za ni, ale pouze za sebe;-)
    Ad Klíště - Panence už sem něco v tom smyslu myslím říkal. Myslim, že moc dobře věděl, proč se nechat objevit právě od ní:-D
    Ad spamování... obžalovaný Galahad se cítí nevinen!

    OdpovědětVymazat
  72. ...mohla dostat přednost jsem chtěl říct...

    OdpovědětVymazat