pátek 19. srpna 2005

Můj život s nohou na spojce

... a taky... ano, chtěla jsem si to nechat pro sebe, ale přiznám se.


Důvodem, proč jsem bloguje.cz nepoctila přihlášením o něco dřív, je on. Milují ho statisíce lidí a vydělává spoustu pěněz. Ale to ve skutečnosti není on, ale pouze on. Rozumíte? Důvodem, proč jsem si hrála na mrtvou je on, ne on. A abyste věděli, tak on nezradil! Některé věci prostě nejsou tak, jak na první pohled vypadají! A vy byste to měli vědět! Když s ním i s ním máte už pětinásobnou zkušenost!
A abych to všechno uvedla na pravou míru, tak jsem ho i ho nečetla celou dobu, ve skutečnosti jsem ho přečetla za čtyři dny, ale víte... z jeho a jeho světa se do toho vašeho vrací trochu hůř. A taky jsem měla plno práce s jeho obhajováním a taky jsem musela hledat ty horcruxy a tak různě...

Muhehe, pokud jste dočetli až sem a stále nechápete, tak věřte, že chyba není na všem přijímači. Předpokládám, že stoprocentně porozuměli tomuto texti jen dvě osoby. (Vzkaz dvěma osobám: pokud o tom chcete diskutovat, nezapomeňte označit vaše příspěvky jako spoiler:))) ).

A teď už k něčemu, co by vás snad mohlo zajímat. Vlastně ještě ne... musím poděkovat těm, co mi poslali vzkazy, i když zněly například jako: "Už něco napiš, hajzle!"
A ty, cos mi napsal, že taktéž navštěvuješ můj drahý (po letošním zvýšení školného chápejte toto slovo v obou významech) ústav a máš na tamní poměry stejný názor a chceš, abych se ti ozvala na icq, tak... jo, ozvu, až... až... až se mi bude chtít:) A taky nemám jistotu, jestli náhodou nejsi ředitel B. a neslintáš na klávesnici při představě, jak letím ze školy... A taky mě lehce děsí, že někdo, kdo mě osobně zná a komu se nedávala adresu na blog, ho objevil...

A teď už vážně k něčemu, co by vás snad mohlo zajímat. Všimli jste si nadpisu? A zmínila jsem se vám, že během prázdnin dělám autoškolu? A jste si jistí, že chcete znát detaily?!
Tak dobře, no... Představme si hlavní aktéry: Já: mě znáte; 3 instruktoři: A. Bilbo Pytlík: Bilbo Pytlík je Bilbo Pytlík, protože vypadá jako Bilbo Pytlík. Přesněji řečeno jako Bilbo Pytlík ve scéně v LotRovi, kdy se sápe po Frodově prstenu... víte, co myslím... ty hnusný oči a tak... Jenže tenhle Bilbo Pytlík takhle vypadá pořád. Nebo možná jenom, když sedím za volantem já...;
B. Koláček: Koláček se ve skutečnosti jmenuje jako jiné sladké pečivo s marmeládou uvnitř;
C. Zámek: Zámek... prostě Zámek... taky nemusíte vědět, proč je všechno tak, jak je, ne?!
+ auto: Huyndai... nebo jak se to píše... prostě hjundaj... Modrej.
Zatím mám odježděno 12 hodin, z nichž bych 4 označila za katastrofální. I když... jinak: 2 bych označila za katastrofální a 2 za extra katastrofální — ty dvě dnešní. Ale hezky od začátku; první dvouhodinovka na autocvičišti: Po první minutě jízdy jsem upozorněna, že jezdím v protisměru. No co, jsem myslela, že když jsem na cvičisti, tak je jedno, kudy jedu... Zjišťuji, že ovládat najednou volant, pedály a řadící páku je zhola nemožné. Během druhé hodiny, kdy se naučím najednou točit volantem a přitom řadit, Koláček se mnou naváže rozhovor na téma pivo a hospody. Odpovídám jednoslovně, ale i přesto mi chcípne motor. Ovládat volant, pedály, řadící páku + nevázaná konverzace, to prostě nejde dohromady.
Druhá dvouhodinovka: Předpokládala jsem, že mě čekají další dvě hodiny na autocvičišti. Bilbem jsem byla hrubě vyvedena z omylu. Jede se za město. Zjišťuji, že nápad učit se řídit byl opravdu naprosto debilní. Ale pozor, to ještě není ta katastrofická dvouhodinovka! Ta totiž přichází až v podobě čtvrté jízdy: nějaká holčina mající jízdu přede mnou si přeje býti odvezena do Kuklen. Kdyby věděla, co ji čeká, tak... no, určitě by šla radši pěšky, i když je to víc jak deset zastávek. Jsem nervák. A když si nervák sedne do auta, tak prostě zapomene značky. Všechny kromě přechodu pro chodce. "Co to bylo za značku?" táže se Bilbo. "Eee, která?" "Ten trojúhelník a dvě šipky." "Eee, zákaz předjíždě-," "Ale no tak!"
Když jsem poté na první křižovatce přehlídla semafory a Bilbo se mě ptal, proč brzdím, když mám zelenou, chtěla jsem vyskočit z jednoucího auta a utýct.
Jakmile jsem po dvou hodinách vystoupila z auta, vzpomněla jsem si, že ta značka znamenala "obousměrný provoz".
A ta dnešní jízda... Ach Bože... kde jsi byl dnes od osmnácti nula nula do dvaceti nula nula?! Doufám, že jsi zachraňoval padající letadlo, hladovějící Afriku, tloustnoucí Ameriku, nebo jsi vykonával nějakou jinou bohulibou činnost, protože se mnou jsi tedy rozhodně nebyl!
Bylo to tak strašné, že si nejsem jistá, jestli o tom dokážu psát s pouhým dvouhodinovým odstupem. No prostě... tak fajn: Nejdřív jsem prohlásila, že nemůžu odpočit vpravo, protože je tam zákaz vjezdu. Ano, zákaz vjezdu tam byl, ale zákaz vjezdu pro vozdila těžší než tři a půl tuny! Víte, mě by to tak nesralo, kdyby se tohle nestalo ve čtvrti, kde bydlím osmnáct let, a v odbočce, kudy jezdím minimálně jednou denně...
Dobře, objedeme blok, abych mohla napodruhé odbočit. Odbočím a o dvě stě metrů dál si to šinu přímo do zákazu vjezdu... Musím říkat, že jsme stále ještě ve čtvrti, kde bydlím osmnáct let?! Couvání. Já nesnáším couvání...
Jedeme do skladištní oblasti. Cestou deset minut čekáme, než usoudím, že na hlavní jsou všechna auta v dostatečné vzdálenosti, abych mohla jet. Ještě, že za mnou nejelo žádné auto...
Projíždíme Malšovicemi a já si zhruba dvakrát nevšimnu, že nejsem na hlavní.... Dvakrát zapomenu při rozjíždění zařadit jedničku...
Při odbočování doleva z hl. silnice zazmatkuju a nevyberu zatáčku a vjedu na chodník. Couvání. Tímto bych chtěla poděkovat řidiči ve světle modré škodovce, který jel za mnou, a netroubil na mě a dokonce si i odpustil jakákoliv gesta související s mou inteligencí, šikovností či pohlavím. A když už jsme u toho, tak bych taky chtěla poslat do prdele řidiče, který na mě minulý týden troubil, když jsem se u přejezdu rozjížděla moc pomalu ("Ty kreténe zasranej, ses, vole, narodil s řidičákem v ruce, ne?! Debile!")
Ano, skutečně se divím, že mě Koláček z toho auta nevyrazil. Myslím, že jeho oprava mého "Dneska to bylo hrozný" na "Hrozný je slabý slovo", stále ještě plně nevystihuje katastrofálnost dnešní jízdy.
Ale já vím, za co to mám. Na každou svini se někde vaří voda a já si dneska nehrála se psem. A když jsem si s ním minule hrála dvakrát, tak mě Zámek pochválil, jak hezky se umím rozjíždět do kopce.

Učit se řídit byl nápad naprosto debilní. Už si to myslím zase.

Do komentářů mi prosím napište všechny zážitky z autoškoly, které jsou horší než ty moje. Komentáře, které vás budou ukazovat jako schopné a šikovné řidiče, budou mazány.

Ignorujte prosím všechny překlepy a pravopisné chyby v tomto příspěvku a na interpunkci se už vůbec vyserte.
Děkuji za pochopení.

S láskou

Talentovaná řidička P_D





PS: Já blbá... zapomněla jsem vysvětlit ten život s nohou na spojce... — jsem jediná, kdo v žádném případě nesundává nohu ze spojky?!
.: porcelánem třískla porcelain_doll 18.08.2005, 23:08:59

Komentáře
(drinker) Vloženo 18.08.2005, 23:13:42
Já to říkám pořád, ženský za volant nepatří ;-)))
(Porcelain Doll) Vloženo 18.08.2005, 23:17:48
drinker: Tse, tse, zapomínáš na to, jak hezky se umí některé ženské rozjíždět do kopce:)
... (Ben – Mail – WWW) Vloženo 18.08.2005, 23:30:46
Bejt Tebou se nerouham, určitě měl co dělat, aby posádku auta ve kterym's jela udržel při životě... ;) Takže příště si dej pozor, jestli se a to nevybod úplně.

Btw, já ještě do autoškoly ani nepách, nejni na to čas a finance, ale když jsem jednou jezdil na jednom parkovišti, tak mi řekli, že jsem přirozenej talent. :D
(lední brtník) Vloženo 18.08.2005, 23:42:49
připomíná mi to přesně moji první jízdu. ty ostatní byly asi stejný ale já už jsem si zvyk.
dost mě rozčarovali když mi na konci autoškoly řekli že to nejsou body ale známky.
(onanym) Vloženo 19.08.2005, 00:56:40
ja sem na cvicisti vubec nebyla. toho casu na nem totiz bylo pul metru snehu, toz sem mosela rovnu na bojiste. nijak zvlast katastrofalni to sice tenkrat nebylo, ale pri nejake z pozdejsich jizd sem sa rozbecala, ponevadz po ceste poletoval pes a ja sem ho nechtela zajet, toz sem zastavila a instruktor rekl neco ve stylu at jedu, sak je to enom pes. no a ja sem mu rekla, ze tak v tom pripade s nim uz nikdy nejedu a ze je kreten a vubec nema rad zvirata. a uz sem s nim fakt nejela, heh. pak sem jezdila s velice sympatickym instruktorem, ktery mne sdelil sladke tajemstvi. pry si mam davat pri jizde autem pozor, nebot pritahuju debily. jako ze jich na silnici potkava dost aj tak, ale kdyz jede se mnu, toz sa jejich pocet enormne zvysuje. chvilu na to mna zacal jeden takovy debil predjizdat a kdyz sa v prostismeru objevilo auto, zacal zmatkovat, dostal smyk a zapichl to prede mnu do prikopu. instruktor enom rekl: no a presne o takovych debiloch sem mluvil. toz tak. zkusky byly taky super. kdyz zacalo prsat, toz sem nevedela, jak zapnut sterace, pote sem v obci prekrocila padesatku, pro jistotu mne auto o chvilu pozdej zdechlo a kdyz sem nakonec parkovala, toz sa mne to podarilo umistit tak blbe, ze policajt nemohl vystupit, protoze sem sa nalepila tesne na auto vedle. ale pekne na mna zamrkal a zkusku mne dal, uchyl!!!
Slaby kafe (Jen tak... – WWW) Vloženo 19.08.2005, 08:46:00
Ty ses nejaka outlocitna. Az se to na zkousce pokusis i s policajtem napalit z vedlejsky primo do auta jedouciho po hlavni, muzeme si spolu promluvit jako rovny s rovnym.
(30) Vloženo 19.08.2005, 10:11:11
Neboj, to zvládneš. Přijde taková zlomová jízda a pak to půjde samo.
Ale jsem rád, že se v nejbližší době nechystám do Hradce.... a do Brna to máš naštěstí daleko :)
(Jarka – WWW) Vloženo 19.08.2005, 13:56:24
Svýho instruktora (vypadal kapku jako Glum) jsem šokovala svou ležérností k přístupu k řízení hned při první hodině. Na otázku "Proč chcete řidičák?" jsem pravila něco ve smyslu, že doteď mě vozil manžel, že nesnášim MHD a potřebuju místo, kde můžu v klidu kouřit, telefonovat a poslouchat svoji oblíbenou muziku, a to místo je v autě, který mě navíc krom vypsanýho doveze tam, kam potřebuju. Když jsme poprvé vyjeli na silnici, šokovalo mě, že tam jezdí i JINÝ auta!!!! Poté, co jsem dvakrát najela na předek auta za mnou (spletla jsem si jedničku se zpátečkou), asi desetkrát při zatáčení nevybrala zatáčku a skončila na chodníku (uskakující chodci mě častovali takovejma nadávkama, z nichž "Kráva debilní" byla skoro jako pohlazení) a jednou odřela levobok policejního auta při zastavení po skončení závěrečný jízdy (no co, neměl tam stát, hovado vylízaný!), mi doporučili zaplatit si další jízdy, který jsem nakonec korunovala řidičákem. Jezdím 5 let, neumím couvat, skoro nikdy nezaparkuju podélně u chodníku mezi dvěma auty, pokud tam není aspoň 20timetrová mezera, mám věčně pomuchlaný blatníky nebo zadek (jak mám kurva vědět, že nějakej blb postavil za mý auto betonovej čudl jako zábranu???), ale po cca měsící intenzivního ježdění do práce (a několika drobných nehodách) se to v mym mozku nějak secvaklo a fakt docela automaticky řadim, spuštim stěrače i blinkry (někdy to popletu), hulim, telefonuju, bušim rukou do volantu v rytmu Fatboye Slima a jde to... Taky si občas všimnu, že mám nohu na spojce, i když neřadim... :)
(AdaMM) Vloženo 19.08.2005, 15:11:34
autoškola bylo psycho a taky jsem byl jediný široko daleko, kdo udělal zkoušku až na potřetí.

ovšem to bylo ještě ok, horší bylo, když jsem při první jízdě svým novým starým autem (škoda 105S starší než já) udělal šrám po celým pravým boku... a pak se samozřejmě tvářil, že o tom nic nevím. a je pravda, že rozumně parkovat jsem se nenaučil a ani několik tisíc najetých kilometrů mi k tomu nepomohlo. beru to jako věc mému chápání odepřenou podobně jako hraní na kytaru nebo chození s úsměvem na odběry...
(Porcelain Doll) Vloženo 19.08.2005, 17:58:29
Ben: Tvůj komentář ještě mazat nebudu, abych ti ho mohla připomenout, až poprvé vyjedeš do města a zjistíš, že tam jsou taky značky, předpisy a jiná auta:)))

lední brtník: Známky? Mně naštěstí ničím takovým sebevědomí nesrážejí:)

onanym: Já se chtěla rozbrečet, když jsem viděla koláčkův výraz "Proboha, ta je blbá", poté, co musel podruhé brzdit uprostřed křižovatky, kam jsem bez rozhlédnutí suveréně vjela z vedlejší. Ale moje ego by to nepřežilo...
Se stěrači problém nemám, jelikož jsem první tři jízdy odjela v dešti. Ale zato najít světla...!
Já nepřitahuju debilní řidiče, ale spíš debilní cyklisty – jedou uprostřed silnice a naivně se domnívají, že se do nich nestrefím.
Do zkoušek budu muset natrénovat výraz bezbranné holčičky ztracené v dopravních předpisech:)

Jen tak...: Ještě není všem dnům konec:) Na zkoušku si připravím něco, čím tě trumfnu;)

30: Jo, jo, a až to zvládnu, tak za tebou přijedu do Brna a ty mi půjčíš to hezký autíčko... už se těšíš?

Jarka: Couvání jsem po těch dvou včerejších krizovkách už lehce zvládla, ale párkování, to bude na dýl... Zatím jsem parkovala... ehm, ZKOUŠELA zaparkovat jenom jednou – vedle auta, vedle kterého byly další tři parkovací místa. A já jedním autem zabrala všechny tři...

AdaMM: Co se týče pokusů, tak myslím, že budu následovat příkladu své matky, a zkoušku si čtyřikrát zopakuju.

(onanym) Vloženo 19.08.2005, 18:27:41
onanym: sak ty jezdis jak psychopat furt, hehe. a odbery ceho, proboha???!!!
(onanym) Vloženo 19.08.2005, 18:30:26
uz pisu sama sobe.. sem ty psychopatske sklony ohledela u adamma, heheheh
spoiler:) (neviâthiel – Mail – WWW) Vloženo 20.08.2005, 10:42:54
Jestli jsi mě do těch dvou osob nezahrnula, pak jsem třetí. Sice jsem to ze začátku měla problém rozsoudit, ale kandidáti na jeho a jeho jsou jasní...:) odbarvený blonďáček (doufám, že jsi tu soutěž našla) a Idiot.
(Porcelain Doll) Vloženo 20.08.2005, 12:05:22
neviâthiel: Jistě, že zahrnula;) Ty a Ave – i když v úvahu ještě připadá třetí osoba, před kterou ale držím svou úchylku na uzdě, takže to má těžší...
Idiot – trefa. Ale odbarvený blonďák? Ale no tak, Nevi, fuj:) Pokud ovšem nemyslíš odbarveného blonďáka seniora – ale na toho má monopol jiná:)
Jakou soutěž?
Porcelánová panenko (Made) Vloženo 21.08.2005, 02:41:52
Měla by sis vymazat z icq tvé jméno a příjmení, jestli nechceš, aby na tebe pan velký B. z naší milované školy přišel :)
Jinak máš to tady moc pěkný, velmi jsem se zasmál při pročítání tvých článků ...
Přeji příjemné dožití prázdnin a příjemný nástup zpět ... ty víš kam :)
(P_D) Vloženo 21.08.2005, 12:52:24
Made: Tohle je děsivý, víš o tom? Jak jste se sem všichni dostali? Měla bych začít uvažovat o změně identity:)
(Made – Mail) Vloženo 21.08.2005, 12:59:26
to ani nemusíš, jenom bejt tebou bych si vymazal z icq to jméno a příjmení ... kdybys to tam neměla, tak bych doteď nevěděl, kdo to píše :))
(P_D) Vloženo 21.08.2005, 13:05:41
Made: Jo, jo, vymažu;) Ale mírná cenzura blogu bude následovat...
Takže ses sem dostal náhodou? A není ještě nějaká šance, že bych začala předstírat, že to nejsem já, a ty bys mi to uvěřil???:))
(Jarda – WWW) Vloženo 21.08.2005, 17:39:09
Já jsem svůj pobyt v autoškole považoval spíš za formalitu, neb s volantem se kamarádím od útlého věku, ale i tak jsem zavěrečné zkoušky dělal nadvakrát. Paradoxně kvůli jízdám. Takže bud v klidu :-)
Panenko, (galahad – Mail – WWW) Vloženo 22.08.2005, 11:28:49
udělám ti radost. Já dělal autoškolu před necelýmy dvěma lety. Dělal jsem jí přes půl roku. Ne zkoušky – jízdy. Jsme na sebe s instruktorem nějak pořád neměli čas.
Instruktor byl značně nervózní, protože měl rád svoje autíčko a měl zvláštní dar tu nervozitu přenést na každého, kdo byl po ruce. Při jedné z prvních jízd mimo cvičiště jsem projížděl jednosměrkou. Po obou stranách zaparkovaný auta, mezi nima místa málo i pro kolo a on mě donutil tam vjet. Tak jsem hoooodně zpomalil (asi na 10 km/den) a jal se projet uličkou. Instruktor si založil ruce na prsou a začal mi vyprávět o tom, kolik která součástka na jeho autě stojí... Musim říct, že tenhle chlap mi řízení dost znechutil.
mozny spoiler (Mirek) Vloženo 22.08.2005, 23:21:43
tezko uverit, ale z toho, ze se verit chce, verim, ze to asi zrada nebyla... nicmene, take se zda volba no.1 je, co necekame, a to hned v obou smerech...
(P_D) Vloženo 23.08.2005, 00:07:47
galahad: To mě instruktoři znervózňují jinak: Když nešetrně zabrzdím nebo přeřadím, tak mě upozorňují, že s tím autem mám zacházet jako s chlapem a já jim marně vysvětluju, jako "že dyť zacházim"...:)))

Mirek: Byli domluvený – a dokud mi to nevyvrátí sama osoba nejpovolanější, tak tomu budu věřit:)
(Mirek) Vloženo 23.08.2005, 00:50:27
p_d: no to jasne, na takovejch vecech se lide bezne domlouvaj... to spis bude fakt, ze role jednoho se uz vyprazdnila, zatimco role druheho jen ziskala na dulezitosti (a opet si dovolim zduraznit, ze 1 neni 1 (a je to blondak), coz jasne souvisi) :)
Panenko, (galahad – Mail – WWW) Vloženo 23.08.2005, 10:11:15
musim říct, že coby chlap bych se ti teda do ruky dostat raději nechtěl...:oD
Jinak pokud jde o toho instruktora, všemu, co sem s nim zažil sem schopnej se zasmát...až na jedno. Na jedný z posledních jízd před zkouškama si řek o úplatek pro komisaře. Ten pocit, že ze mě tu trojku, o kterou si řekl, tak nebo tak vymámí, vůbec nebyl příjemnej...
(P_D) Vloženo 23.08.2005, 18:24:28
Mirek: Za běžných okolností se běžní lidé na něčem takovém skutečně nedomlouvají, ale okolnosti a osoby přítomné oné dohodě rozhodně běžné nebyly:)
A že 1 není 1 (a je to blonďák) jsem nepochopila:)

galahad: Neboj, už jsem se prý zněžnila:)))
teorie, muze byt spoiler (Mirek) Vloženo 23.08.2005, 19:50:53
p_d: tak to je dobre, ze si to nepochopila, ja se celej den trapil tim, jak trapne a pruhledne radoby mlzim :), zda se ale, ze ma teorie, je natolik odvazna (hloupa), ze spoilovani tim smerem, jde vnivec. tebe nenapadlo, ze kdy n???ni muze byt ??r??ux, ze je treba vsechno uplne jinak?
Panenko, (galahad – Mail – WWW) Vloženo 24.08.2005, 12:21:30
a jsi teď něžnější i k chlapům nebo jen k instruktorovu autíčku...?
(deni) Vloženo 24.08.2005, 15:24:09
Při zapínání pásu za jízdy jsem najela na chodník a instruktor duchaplně zabrzdil 20 cm od vyděšeného chodce, který se v tu chvíli snažil splynout se zdí na kterou jsem ho málem přišpendlila. Pokud se ti nestávaj takovéhle lahůdky, tak se ti zatím daří ;)
(deni) Vloženo 24.08.2005, 15:25:30
jo, a podle mě taky nezradil!
Moje autoškola (Tasselhof – Mail – WWW) Vloženo 27.08.2005, 19:07:21
byla sice hrozná, ale né horší. Tak raději nic neříkám ;-)
Autoškola byla bezva (HH) Vloženo 16.09.2005, 12:06:55
ta opravdová hrůza přišla potom! Já jsme se naučila jezdit až 8 let po získání řidičáku a to jen díky tomu, že jsem si koupila auto s automatem. Mimochodem, vůbec nechápu, proč se vyrábějí auta s manuální převodovkou. Podle mě je velmi těžké, ba nemožné ovládat auto, značky a nedejbože i běžný městský provoz. Milá Porcelánko, vydrž, ono se to časem, možná, srovná.
Zdraví srdečně HH
(Ergo – WWW) Vloženo 22.09.2005, 20:08:45
Ehmm... moje první jízda v autoškole byla
"Už jsi někdy seděla v autě?"
"heh, jo...."
"aha, tak jedeme na Hrdlív"
"coooo?!"
"jo, sorry, stěrače jsou tady"

ale na druhou stranu... řízení mě vždycky bavilo... a za nohu na spojce jsem dostala třikrát facku, tak už to nedělám... (ehmm... tatínek, mno...)

1 komentář:



  1. no ve zkratce... takle presne probihalo me dnesni odpoledne :) myslim , ze pohroma je hodne slaby slovo...

    OdpovědětVymazat