pátek 15. července 2005

Skandální titulek: Muž (41) se pokusil otrávit houbami svou ženu (41) a dceru (17)

Po okurkové sezóně je zase o čem psát!

Inu, to bylo tak. Otec našel na zahradě žampióny. Ale nebyly to obyčejné žampióny. Nebyly to totiž vůbec žampióny.
To ale vyšlo na světlo boží až po jejich konzumaci. Mně bylo podezřelé, že otec je jíst nechce!
I uvařily jsme si s matkou smaženici a za hodinu ji vyblily. normálně jsem zvracela celý houbičky! A velice jsem se divila, že mi nelítají nosem.
Matka otravu snášela hůř. Seděla na schodech a brečela. Teda jako od ženský po dvou dětech a po akutním zánětu slepého střeva bych čekala větší výdrž.
I když vám musím říct, co mám za sebou já! Jednou jsem si přiskřípla palec do té mezery, co je u koleček jezdících židlí, a nemohla jsem ho vyndat. To byl taky takovej menší porod; pánev kolečka byla moc úzká a hlavička palce moc široká. Chvíli jsem myslela, že přístoupím k císařskému řezu a upižlám si palec nůžkami na nehty. Ale asi po hodině se mi podařilo palec vykroutit.
Ale to byla jen taková malá kulturní vložka.

Matka odmítala jít zvracet. Nakonec ale její žaludek usoudil, že dost bylo opatrného klepání na dveře a náznaků, že takovou sračku ať si matka vezme zpátky, a razantně dveře vyrazil.
Při té příležitosti jsem zjistila, že matka vůbec neumí zvracet. Lítá jí to nosem a dusí se. Přitom zvracela v životě víckrát než já. Jak jsem to tak včera počítala, tak já zvracela jenom sedmkrát! (Kojenecká ublinknutí nepočítám.) Jednou, když jsem sežrala strašně moc melounu a bramborák. Až se pak v noci na zeleném koberci jasně vyjímal ten červený meloun, odnesl to bramborák, který jsem pak sedm let nejedla.
Pak jsem se jednou přejedla třešní. Nikdy předtím jsem si nemyslela, že by mým nosem mohl projít tak velký předmět...
Pak jsem měla před půl rokem žaludeční virózu. Zvracela jsem každou půl hodinu od pěti od rána do poledne. (Ale to počítám jako jedno zvracení, aby mi to nekazilo statistiku.)
Pak jsem zvracela včera.
No, a pak třikrát po alkoholu — jednou po jabkové vodce — od té doby ji nepiju a úrp jistotu nepiju ani další odporné sladké patoky. A pak dvakrát po pivu — a pokaždé to byl Staropramen! Hnus!
No, ale moje zvracení vás asi nezajímá...
Kde jsem to skončila... jo, matka tedy zvracela a pak jsme spolu seděly na schodech a projevily se asi další účinky hub, neboť jsme se strašně smály. Mimo jiné jsme si taky vyslechla příběh o strýci, jež jako chabrus na žaludek zvracel téměř neustále. Jednou měli k obědu rizoto s červenou řepou. A když pak zvracel, myslela si, že umírá, neb tu červenou řepu ppvažoval za krev.
Smály jsme se, i když se otec vrátil od mykologa (aby nebyl nápadný) a oznámil nám, že jsme sežraly nejedlé bedly.
Podezřívám sestru, že je otcovým komplicem. Celou dobu, co jí matka a sestra umíraly na otravu, ani nevylezla z pokoje. Klidně by nás nechala chcípnout!
No, příště by mohl otec sebrat něco halucingenního, ať si užijem...

Každopádně příště už sežeru jenom to, co si sama seberu. Jelikož sbírám jenom hřiby, kozáky a křemenáče, pravděpodobnost, že seberu něco, čím by se zase otrávila půlka rodiny, je malá.





Dnes v 13:44 se odjíždím naložit do lihu na jednu chtaičku u Chocně. Pokud to bude vypadat jako minulý rok, budu ještě týden potom střízlivět. Je to jediná akce, na kterou se během prázdnin těším. Takže tam radši nebudu jíst houby...
Každopádně buzerovat vás přijdu nejdřív v sobotu. Nazdar.
.: porcelánem třískla porcelain_doll 14.07.2005, 10:40:57

Komentáře
(Laura) Vloženo 14.07.2005, 11:14:31
:-) Ještě štěstí, že v Čechách nerostou žádný jedovatý, ale fakt jen nejedlý houby... Bylo by tu bez tebe moc optimismu a to není zdravý :-)
Hehe, s tvýma rodičema musí bejt "sranda" :-) Tak se drž...
(neviâthiel – Mail – WWW) Vloženo 14.07.2005, 12:17:00
Přeji ti hodně zábavy a žádné klouzačky na schodech...
(Ben – Mail – WWW) Vloženo 14.07.2005, 12:35:43
Jestli někdy pojedu okolo, tak pozvání na smaženici fakticky neberu. ;)
(Porcelain Doll) Vloženo 14.07.2005, 13:08:19
Laura: No, ona to je sranda většinou až při vzpomínání:))

neviâthiel: Tam jsou akorát čtyři úzký schody přes potok do chaty – a tam se většinou spíš zakopává, než klouže:)

Ben: Ale no ták, houbišky dobrý... žampiónky!:)
(Benny) Vloženo 14.07.2005, 16:19:52
priste zasadne lysohlavky!
(pif – WWW) Vloženo 14.07.2005, 17:32:48
x))))) fuuuuj x)))

prispevek me znicil, nevim co na to napsat x)
Hehe (Zúzi – WWW) Vloženo 15.07.2005, 22:23:38
P.D. ty máš teda historky. :o) Tož se měj v rámci možností fajn. ;)
(Marseee – WWW) Vloženo 16.07.2005, 14:10:51
Hloupost, neexistuje jedovatá houba.....to si jen lidi namlouvají....schválně snězte 3 červené muchomůrky a uvidíte že na to nic neřeknete....už nikdy.... :)
(lední brtník) Vloženo 17.07.2005, 18:55:29
že prosím pana otce o recept. dokud je sezóna mohlo by se to hodit.
Smotlacha se obraci v hrobe...;) (LukasT – WWW) Vloženo 27.07.2005, 21:42:17
No, po mensi odmlce jsem zpet a zase poctive procitam oblibene blogy. Jako historka kazdopadne dobre, nicmene je to nehezka vizitka mykologickeho umu tveho otce a mozna bych o tve drahe zvracejici matce nepsal tolik explicitne...:o))))

Žádné komentáře:

Okomentovat