neděle 24. února 2008

Oblomov

Má morálka se samovolně rozkládá na morfémy.

Ještě jsem se nerozhodla, zda mi je můj nový spolubydlící Oblomov víc sympatický, anebo mi víc leze na nervy. Když jsme se viděli poprvé, tak... vlastně ne, když jsme se viděli poprvé, tak jsem se zrovna vrátila z hospody a pak jsme kouřili dýmku a pak jsem šla spát, ale když jsme se viděli podruhé, tak jsme dvě hodiny mluvili, respektive on mluvil, o Islandu, Španělsku, literatuře, architektuře, debilech na upolu. Nepokládá otázku "Co posloucháš za muziku?"
Oblomov mluví už od rána. Od chvíle, kdy otevře oči. Já hodinu po probuzení odpovídám pouze "ano, ne." Oblomov vyžaduje delší reakce. Oblomov na mě kouká, když spím. Což je horší, než kdyby mě šmíroval ve sprše. A pak mi vykládá, v jaké poloze jsem spala, kdy jsem se přetočila na druhý bok a co jsem při tom udělala za zvuk. Nejhorší možná kombinace je, když se v pátek ráno balím (a školu mám !už! od tři čtvrtě na deset), Oblomov se válí v posteli, protože ze školy je vyhozen a pracovat začíná až od března, ptá se, jestli jdu do školy a na co, a popisuje, jak jsem spala na břichu a pak se otočila na záda.
Oblomov mi zřejmě vyřadil z provozu internet, když se snažil připojit. Já vím, že pro to nemám důkazy, ale když mi ještě minulý víkend doma net na notebooku fungoval a tenhle víkend, po tom, co jsem ho na několik hodin nechala o samotě s Oblomovem, už ne, tak jako... Určitě mi tady něco vypnul. Je stejně technický typ jako já, akorát já, když něčemu nerozumim, tak na to nešahám. Funguje jenom T-Mobile karta a každých pět minut potřebuje pauzu.
Nevíte, co s tím mám dělat?
Dle faktu, že poslední dva příspěvky se jmenují po spolubydlícím, soudím, že mi asi spíš poleze na nervy. Tohle totiž není sluníčkový (beruškový, zdravíme Dev) blog.

Kromě dvou dní jsem byla celý týden k večeru opilá (ale ani jedna kocovina). V úterý ne, protože morfologie a stará španělská literatura s docentem Recorrense mi vzala sílu unést půllitr a říkat si o brčko by bylo trapné. Na morfémy budu rozkládat padesát stránek asi z Harryho Pottera. Protože všechny knížky, co mám v angličtině, jsou přesně ty, které nedoporučoval. A HP jo. Takže budu stejně originální jako půlka anglistiky. Až bude u šedesátého zápočtu s HP, pokusím se zachránit aspoň tím, že budu mít třetí díl. Po první přednášce z morfologie dva lidi s angličtinou sekli.
V pátek také ne, protože v tom vlaku, co zablokoval trať Ostrava-Praha a byl ve zprávách, jsem jela. Čtyři hodiny. A už od Třebový jsem potřebovala čůrat. Jenže nechtělo se mi na záchod ve vlaku, i když to bylo EC. Říkala jsem si, že to vydržím. A přitom mi nedošlo, že ještě horší než jít na záchod v EC je jít na záchod v Pardubicích na nádraží, a že ještě horší než jít na záchod v EC nebo v Pardubicích na nádraží je jít na záchod v rychlíku na Liberec. Ale vydržela jsem to.
Blbý je, že tím, že ten vykolejující se náklaďák padal na druhou stranu, jsem si vyčerpala svou dávku štěstí a teď už budu mít celej rok jenom smůlu.

Ve středu se mi přihodila strašná věc. Seděli jsme u Kelta a všichni kolem mě si objednali malý pivo. Takže mi ho automaticky přinesli taky! Vypila jsem ho asi za pět minut, protože za prvé jsem měla žízeň (a malý pivo ještě chápu na dojezd, ale na rozjezd?) a za druhý to bylo ponižující, mít před sebou malý pivo. Cítila jsem se opravdu trapně.

Ve čtvrtek jsem v tomto roce poprvé slavily první čtvrtek v týdnu. Rozrostly jsme se a příště už to možná bude "slavili." Samozřejmě to bylo velmi kvalitní a vyhrála jsem kondom. Banánový. Takže mi teď řekněte, z jaké strany byste ho rozdělali?

Docela vím, jaké plány bych měla na dnešek. Uvažuju, jestli bych si neměla udělat kretčin test. Ale venku je tak hezky. Možná si radši půjdu číst.

31 komentářů:



  1. já bych ho přece podélně rozřízla tím nožem

    OdpovědětVymazat


  2. Z té zoubkované... a už teď si dovedu představit, jak Kopřiva bude zase říkat, že z celého příspěvku nás zajímá jen ta jedna jediná narážka na sex.

    OdpovědětVymazat
  3. Malý pivo...

    ...obvykle nepiju ani na dojezd, neb si sklenice překáží s nosem a já pak musim zbytečně moc zaklánět hlavu. V tom podroušení bych to nemusel ustát a spadnout ze židle... A to by bylo teprve trapný...

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadlo mi...

    ..."mohl bych". Ale myslim, že to chápete i takhle...

    OdpovědětVymazat
  5. lední brtník24. 2. 2008 16:15:00

    net

    vypiš si v příkazovém řádku (start - spustit - cmd.exe - ipconfig -all
    pak se zamysli, jestli jsou ty adresy správné, respektive zda ti to vypíše vůbec nějaké. pak to dej někomu na resuscitaci (nastavení dhcp, případně ip/maska + router + dns)
    jinak z popisu úplně nepoznám, zda máš připojení jen přes tmobile - pomůže znovu přeinstalovat jejich tmcc, nebo i drátový net - viz resuscitace.
    a pokud se ti kolem notebuku motají divné typy, si nastav přihlašování na heslo, a spořič s heslem.

    OdpovědětVymazat


  6. Ale tak, dámy, BANÁNOVÝ - já chci zdůvodnění, teorii, diplomku...!

    Ness: Z celého příspěvku vás zajímá jenom ta jedna jediná narážka na sex. A navíc to ani nebyla vona. Tenhle kondom je naprosto asexuální.

    brtník: Na heslo to mám od doby, co mi spolubydlící vybil baterku, a já s sebou neměla sňůru.
    Ovšem tohle jsem jaksi nepředpokládala.

    OdpovědětVymazat
  7. Asexuální kondom, jo?

    ...v tom případě - jsi si jistá, že to třeba neni jen žlutej balónek???

    OdpovědětVymazat


  8. Zdůvodnění? Z té zoubkované, protože je k tomu určená a protože z té hladké by to šlo blbě :-P

    OdpovědětVymazat


  9. galahad: Neznáš-li patřičnou historii, tak víš jak...

    Ness: Chachá, a víš, kolik lidí, kteří loupou banán ze špatné strany, tvrdí to samé?

    OdpovědětVymazat
  10. Kopřivo,

    zkus ten kondom rozbalit z té hladké strany a pak si promluvíme :-D

    OdpovědětVymazat


  11. Ale já už ho nemám. Je putovní. A ještě než teď něco řekneš - tak tenhle se nerozbaluje, proto je putovní, aby bylo jasno!
    Takže vlastně celá diskuze o rozbalování je čistě teoretická. Narozdíl od loupání banánů.

    OdpovědětVymazat


  12. Jsem se dívala, ale doma mám jen dvě kiwi a nějaké mandarinky, banán žádný, takže ten bych loupala taky jen teoreticky. Putovní v jakém významu?

    OdpovědětVymazat


  13. Proč mám dojem, že další přispěvek se bude jmenovat "Zaškrtila jsem Oblomova punčochou"?
    Jediné, co se dá udělat s banánovým kondomem, je rituálně spálit. Protože všechny kondomy s příchutěma jsou majestátně EVIL.

    OdpovědětVymazat
  14. Neznám-li...

    ...patřičnou historii, tak právě nevim nic...:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Danae

    ty bananovy jsou ze vsech navonenych ty nejhorsi *blici smajlik* :o). A to banany miluju, ale loupu (dle Koprivy) z blby strany...

    OdpovědětVymazat


  16. Ehm... já před lety dělala do anglické morfologie na UP rozbor třetího dílu Harryho Pottera. Profesor nebo docent, nebo co to tenkrát byl, se nechal slyšet, že minulý semestr mu HP rozebírala jdena holka, teď jsou to tři holky a jestli to tak půjde dál, tak to zabalí. Místo učení se prý bude živit psaním románů pro ženy.
    Jestli vás stále učí Mr.Ř, tak s tím holt asi nesekl.

    OdpovědětVymazat


  17. Už vidím, na co mi sem zas z googlu polezou lidi;o)

    Ness: Putovní... no, ačkoliv se my, dámy, samozřejmě bavíme převážně o politice, literatuře a mrtvých lingvistech (případně pohřbíváme ty živé), tak občas zabrousíme k nějakým o něco méně intelektuálním tématům. No a pak prostě ta, která hodí do placu největší perlu večera, vyhrává banánový kondom.

    Danae: Protože jsi velmi vnímavá a máš skoro vždy pravdu;)

    OdpovědětVymazat


  18. Stejně jako Danae mám pocit, že příští příspěvek bude o rituální vraždě spolubydlícího:o)
    A z vlastní zkušenosti ti radím, abys příště šla na záchod v EC. Já si jednou řekla, že to bude lepší v Pardubicích na nadraží než pak ve vlaku a... a mám z toho šok do konce svého života:o) A ty záchody v EC jsem sice jenom zahlédla ale vypadají pěkně;o)
    A věříš, že když mluvili o tom vykolejeném vlaku, tak jsem myslela na tebe? Ale pak jsem si řekla, že tebe se to určitě netýká, protože ty jsi v něm určitě nejela.

    OdpovědětVymazat


  19. Birute: Možná ty romány pro ženy píše ve volném čase. Ale jelikož výslovně doporučil HP či Agathu Christie, tak ho to psaní zjevně i baví.
    A jestli jsi TY měla Vězně z Azkabanu, tak volba je jasná;o)

    Veve: Ale asi to nebude punčochou. Ty jsou drahý.

    OdpovědětVymazat


  20. Kopřiva: Anebo proto, že *já* bych ho zabila po prvním takhle společně stráveném ránu ;) Pokud bych do něj teda nebyla zamilovaná, to by to všechno najednou vypadalo hrozně roztomile... brrr.
    Margorie: Mně je demokraticky na blití úplně ze všech. Nemám žádné preference ;)

    OdpovědětVymazat
  21. Danae

    Ze vsech navonenych, nebo ze vsech kondomu? :o)

    OdpovědětVymazat
  22. Margorie,

    ze všech navoněných kondomů - ale vlastně i z některých jiných navoněných entit ;)

    OdpovědětVymazat


  23. já teda nevím, místo abys byla ráda, že si tě další člověk všímá, má tě rád tak že ani nespí a pro jistotu neustále kontroluje jestli se v noci nedusíš polštářem, přikrývá tvé ladné nožky abys nemrzla, je mu potěšením s tebou 5h komunikovat a určitě by ti po čase automticky dával k posteli kbelík - tak ho tu pomlouváš... zamysli se :-)
    jo a k tomu malému pivu...z hlediska vyššího principu mravního a povahy tvého hříchu...co to kecám - dokud chlemtáš chmelovej nektar v jakymkoliv mnozstvi a ne tu zas****u colu tak je 3,14tchu zle :-)

    OdpovědětVymazat


  24. Kopřivo: já si myslím, že rituální vražda jde spáchat i něčím jiným než punčochou:o) třeba putovním kondomem;o)

    OdpovědětVymazat
  25. Nejlepší vražda,

    o jaké jsem slyšel, proběhla tak, že neznámo kdo narval chlapovi do pusy rybu, vybavenou hodně ostnatýma ploutvema. Vytáhnout jí nemohl, protože když to zkoušel, tak se mu ty ostny zabodaly do tváří a zafungovaly tak trochu jako rybářský háček... A tak se tou rybou udusil...

    OdpovědětVymazat


  26. Zajímavé. Já vždycky považovala za nejlepší vraždu pomoci rampouchu (či nějakého jiného kusu ledu), protože vražedná zbraň pak roztaje.

    OdpovědětVymazat
  27. Ness...

    ...kvůli téhle výhodě jsou plný detektivky ledových kulek. Ale ony bohužel roztají už během letu k cíli... Takže k ničemu.

    OdpovědětVymazat
  28. Ness...

    ...kvůli téhle výhodě jsou plný detektivky ledových kulek. Ale ony bohužel roztají už během letu k cíli... Takže k ničemu.

    OdpovědětVymazat


  29. Ness: toto také považuji za dobrou vraždu:) ale mám pocit, že v Columbovi to už také někdo zkoušel, ale Columbo to nakonec stejně nějak odhalil. Ale za pokus to stojí:o)

    Galahad: udusil? Rybou? Jestli mě někdy někdo bude vraždit, tak doufám, že to nebude zrovna tímhle způsobem. Asi by se mi to moc nelíbilo.

    OdpovědětVymazat


  30. Ano...udusil se rybou. A ještě měl od těch ostnů roztrhaný tváře.

    OdpovědětVymazat
  31. nespi

    nudime se...

    OdpovědětVymazat