pondělí 7. ledna 2008

Je mi 246 měsíců a...

... měřím 158 centimetrů,
... vážím 43 000 gramů,
... a už poznám závěrovou-retoretnou-znělou souhlásku! (To jako m, kdyby někdo nevěděl.)


Teda poznám ji někdy. Ony jsou si ty obrázky na zápočet z fonetiky přece jenom dost podobný. Zajímalo by mě, zda by to mohlo probíhat podobným stylem: "b... p... hm, to ne... v... f... to to taky nebude... n... m... k... je to g, pane profesore!"

Pana profesora Jmenovce mám ráda, i když jsem ho během semestru viděla asi pětkrát (nejdřív byl pryč, pak jsem zas párkrát byla pryč já), je mi líto, že jsem o něm řekla, že je senilní, protože Danae měla pravdu, on je senilní jenom odpoledne (protože jsme za ním vždycky po půl hodině museli přijít, že má přednášku a on vždycky dělal, jako že na to nezapomněl a že už byl na cestě) a taky je mi líto, že mě viděl, jak při jeho přednášce jím mandarinku.

Taky se teď vyjadřuji mnohem víc na úrovni – už například o některých Španělech neříkám "Ach bože, ten má sexy c!", nebo ještě hůř "A jak krásně šišlá!", ale již mohu zvolat: "Ach, ten úžasný interdentální sigmatismus!"
Což je bezpochyby to, po čem jsem vždy toužila.
Jinak nevím, proč se o sykavkách všeobecně tvrdí, že nejsou sexy. No dobře, že nejsou libozvučné, ale to je to samý, ne?
A nejvíc sexy je slovo "ciudad." Jistěže vysloveno s úžasným interdentálním sigmatismem!

Budu muset vymyslet mužský rod pro slovo růžovka. Navrhuju blb. Totiž... o fotkách na Spolužácích, kde jsou mé spolužačky zachyceny, jak na vodítku venčí své drahé polovičky, už víte. Že půlka z nich na společném mailu piští, že nejde rozeznat, které referáty z fonetiky jsou z jednooboru a které z dvouoboru, když je to úplně jedno, protože všechny mají to stejné téma, to neřeším. Fakt, že referátů je míň než studentů a přesto jich třetina chybí (ale pozor, máme třikrát zpracovanou asimilaci, ale ani jednou fonaci), to mi sice trochu vadí, ale co, no.
Ovšem dnes jsem na společném mailu potkala blba. Píše své sestře soukromý email s předmětem "shishatý bradr zdraví shishatou sistr" ze společného mailu, kam chodí sto dvacet lidí.
Tak teď mi řekněte, jestli si spletl schránku (což asi ne, když už z ní psal dva maily), jestli se chce předvést, že má babu (což byl vlastně obsah sdělení), anebo... jestli to je blb.
A pak se lidi diví, že když se mě zeptají, jestli se mi nelíbí nějaký spolužák, tak je biju. Ono nestačí, že těch spolužáků mám asi pět, ale minimálně pětina z toho jsou navíc blbové!

17 komentářů:

  1. Ness

    Souhlasím, je to blb. Já mám spolužáků mnohem více a proto se podobným typům zatím úspěšně vyhýbám (a taky nemáme společný mail, alébrž třídu na spolužácích). Ale zase mě asi Včelka Mája, co nás učí angličtinu, proklela. Život prostě fér nebude a nebude.

    OdpovědětVymazat


  2. taky máme společný mail- a občas někdo zapomene že je společnej a prmaže tam ty referáty. a nepřizná se!
    co já vím tak španělům imponovalo používání subjuntivu...

    OdpovědětVymazat


  3. Ness: Začínám si myslet, že na hrůze ženského kolektivu něco bude. Na střední jsme sice taky měli jenom tři kluky, ale zase na ně bylo jenom dvacet holek. Tady je pět kluků na sto dvacet holek.

    FM: Proto ho používám tam, kde nemám;o)
    Dobře, no, tohle není zas tak vtipný...
    Ale to C! Jdu si asi pustit nějaký video na youtube, nemůžu bez toho bejt.

    OdpovědětVymazat


  4. Kopřiva: My měli na gymplu ve třídě šest kluků na čtyřiadvacet holek, a přežili jsme to všichni (chtěla jsem dopsat ve zdraví, ale pak jsem se zamyslela a raději to smazala).
    A nechci být hnidopich, ale mám takové tušení, že ti u těch gramů v perexu ještě jedna nula chybí.

    FM: najdi ho a zabij ho. Za tohle zaslouží zemřít! Nebo aspoň dlouze mučit. To myslím vážně.

    OdpovědětVymazat


  5. :DDD Hele, a přitom já to počítala a říkám si: "Jo, když jsem se narodila, měla jsem 2 500 gramů, takže..."

    OdpovědětVymazat


  6. Jinak to předtím je váha mozku, samozřejmě.

    OdpovědětVymazat


  7. Stěžuj si někomu, kdo neprožil Silvestr ve společnosti dvou fonetiček:-)
    Já si vždycky myslela, že chlapeček od růžovky je masák.

    OdpovědětVymazat
  8. No...

    ...jestli potřebuje před 120 jinejma babama předvádět fakt, že má babu, tak to neni blb... To je něco daleko horšího.

    OdpovědětVymazat


  9. Nás je čtyřiadvacet holek a osum kluků;) asi jsem na tom zatím nejlíp, jak tak pozoruju.
    A mužské verzi růžovek se přece říká šampon, ne? Tedy, aspoň u nás. A bohužel mám tu smůlu, že jsem na škole, kde jsou šampónci snad všichni kluci. Víš, jaké to je, potkat na chodbě kluka a za chvíli potkat skoro identického?! A za ním jde jeden, který jako by mu z oka vypadnul... Tak dobře, tím třetím klukem si nejsem tak jistá, ale stoprocentně vím, že dva skoro stejní tam jsou.

    OdpovědětVymazat


  10. Veve-Pche! :-) U nás jsou v každým kruhu 3 holky na 21 kluků :-))

    OdpovědětVymazat
  11. jejda ty poměry...

    nás bylo na PedF UK, jestli si dobře vzpomínám, v prvním ročníku na oboru ČJ-OV na těch stodeset holek asi pět chlapců...velkou část ideálů, které jsem měl o ženách, jsem ztratil návštěvami fakultního bufetu, kde jsem byl konfrontován fousatou slečnou za pultem, která občas s čerstvě oholenou bradou a voletem, dělala několik let totožnou zvláštně chutnající tureckou kávu a zhubla za těch pár roků o sto na sto, a neustávajícím hlukem vycházejícím z padesáti, šedesáti dámských úst...ten hluk byl všude, občas z něj vyplulo pár srozumitelných slov, či vět o oblečení, budoucím manželovi, či úkole na příští seminář, málo čemu bylo rozumět, k málo čemu se dalo přidat...

    OdpovědětVymazat


  12. kopřiva : stačí jeden subjuntiv a ozve se "pero sabes muy bien castellano" a pak už můžu říkat co chci s jakejma gramatickejma chybama chci :D

    ness : potencionálních hříšníků je asi dvacet..v naší třídě....asi je zabiju všechny :-)

    OdpovědětVymazat
  13. KoprivaLite

    tos mela hnedle rict, ze si te doma udelali v kapesnim vydani :o)))
    co je male to je roztomile a s pivem v ruce jeste roztomilejsi... chachachaaa(mne to znelo asi jako Mardi, ale ty pismenka vypadaji fakt blbe..)

    OdpovědětVymazat


  14. Gratuluju k vlomení do fonetiky! Jenom bacha, u té charakteristiky "M" v perexu ti ještě chybí "nosovost/nazálnost". Takhle by to bylo B. Mnemotechnická pomůcka zní "vinou neprůchodné dutiny nosní vyjde z nastydlého člověka "máma" jako "bába" a žádá-li nastydlý člověk letenku na Maltu..." atd. ;) Leda by bylo ve španělštině m bylo nenosové.

    A má charakteristicka prof. Jmenovce se zakládá pouze na svědectví z doslechu a tudíž je vedle tvé zkušenosti naprosto irelevantní. Příště si dám pozor, koho pomlouvám ;)

    Blb je dobré označení, ale Juliin masák se mi taky líbí!

    OdpovědětVymazat


  15. pecivál: Oni si mysleli, že tím ušetří...

    Danae: Já samozřejmě nechtěla čtenáře zahltit informacemi;o)))
    Ale tak ono, co bys ode mě čekala, když jsem dneska při zápočtu zjistila, že t+š je č. Naštěstí se mi svou radost nad tímto objevem podařilo ukrýt, takže mě nevyhodil.

    OdpovědětVymazat


  16. Ne, Kopřivo, tys mi chtěla dát příležitost, abych se předvedla ;) Víš, jak mi zvedlo sebevědomí, že si po těch letech z fonetiky ještě něco pamatuju? A třikrát hurá zápočtu! Ať to jde dál stejně hladce!

    OdpovědětVymazat


  17. Vracím se k Tvým starším příspěvkům: taky máme na UK (!!) založený Spolužáky. Jedna z mých (blonďatých) spolužaček tam má fotku svého přítele s popiskou: "Moje modelka :-*" - ale to není všechno: oba maj účet na libimseti.com, se stručnou charakteristikou takovouto: ON: Jsem Janinky andílek :-* ONA: Miluju Maťulku!!!

    OdpovědětVymazat