úterý 12. září 2006

"Asi někoho zabiju. A začnu u vedení,"

prohlásila na záchodě jakási prvačka.
Ti prváci jsou letos podivně bez iluzí. To já až do pololetí věřila, že... ehm, čemu jsem to věřila?

Já vůbec nejsem naštvaná. Ani trochu. Vůbec. Fakt.
Proč bych měla?

Vždyť jsme jenom dostali zkušební rozvrh, kde bylo pět seminářů ze sedmi napsaných na úterý osmou a devátou hodinu. Byli jsme tři, kterým se nic s ničím nekřížilo.
Profesor Slina se změnou termínu souhlasil bez problémů. Takže zbývaly jen tři jazykové semináře a jeden matematický. Vzhledem k tomu, že nikdo nemá kombinaci seminářů jazyk+jazyk, ale hodně lidí má kombinaci jazyk+matematika, jevilo by se jako nejjednodušší přesunout seminář matematický. To by ho ovšem nesměla učit Bvanka (všimnětě si opět vady řeči, tentokrát vadného "l". To už nemůže být náhoda). Bvanka si totiž seminář prostě přesouvat nebude. Bvanka totiž měla seminář v úterý i minulý rok a je na to tak zvyklá. A Bvance to samozřejmě projde, protože Bvanka je matikářka a ředitelé fyzikáři, takže přece musí držet pospolu (a zástupkyně bmt je sice češtinářka, ale když už může rozhodovat u reparátu z fyziky, čítám ji do té chamradi také). Takže ať si termíny posunou tři jazykáři. To přece nevadí, že se tři jazyky budou muset rozházet do zbývajících dní, ačkoliv by mohly být v jeden den, že ano.
Takže proč bych se měla rozčilovat. Já vůbec nejsem naštvaná.

Nejsem naštvaná dokonce ani proto, že druhou hodinu jsme na suplování měli mít magistru Plochou, která se ale nedostavila. Dostavila se ovšem po páté hodině s tím, že vzhledem k tomu, že jsme věděli, že ji máme mít na suplování a nepřišli jsme pro ni, si máme nastudovat stranu 51 – 58 v Přehledu středoškolské fyziky (je to tlustá učebnice za tři stovky, kterou po téměř čtyřech letech studia otevřu podruhé. Poprvé to bylo v prváku, kdy jsem v ní potřebovala najít vzoreček, který tam stejně nebyl. Ale magistra Plochá stejně každý rok kontroluje, jestli tu učebnici máme.) a příští hodinu si z toho napíšeme písemku. Vůbec nejsem naštvaná. Vážně. A příště, pět minut před začátkem hodiny, dojdu pro magistru Plochou do kabinetu a za ručičku ji odvedu do třídy, kde má suplovat. Fakt nejsem naštvaná. Je přece v pořádku, když si profesor nedokáže sám ohlídat suplování. A je přece super, že si za to školné můžu studovat sama doma!

Nejsem naštvaná, jsem naprosto vyrovnaná, šťastná, spokojená a miluju svoji školu. Jen si to ještě musím vydržet vsugerovávat děvet měsíců.

11 komentářů:

  1. Hmmm...

    nechci Tvé pokusy o tuto náročnou autosugesci likvidovat v zárodku, proto řeknu jen: Hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat


  2. dvě asociace: devět měsíců, to je jedno plnohodnotné těhotenství ;)
    a... pane profesore... už je čaaaas (můžem ti říkat Hujer? :-D

    OdpovědětVymazat


  3. A vůbec, co si stěžuješ, dyk, je to blbejch devět stránek... :-D počkej, až se to na maturu budete učit celý...

    OdpovědětVymazat


  4. Sleduji tyhle stránky už dlouho a nemůžu se zbavit dojmu: Za co, soudruzi, za co?

    OdpovědětVymazat
  5. Porcelain Doll13. 9. 2006 0:25:00



    galahad: Tak nějak přemýšlím, jestli by nakonec náhodou nebylo horší, kdybych tomu fakt uvěřila... spolužáci by mě nechali zavřít na psychiatrii.


    Lauta: Nemůžete:o)
    No jo, tohle jsou teprve ranní nevolnosti, bude hůř;)
    Laura2: Maturita z fyziky? A mor bys na mě poslat nechtěla?

    Jago: Taky si říkám...

    OdpovědětVymazat
  6. Třeba ne,

    ale musela bys to tutlat. :-)

    OdpovědětVymazat


  7. Takovou úžasnou školu bych chtěl studovat! Ach ach.

    OdpovědětVymazat


  8. Ehm, zde se osvědčilo rčení, že všechno špatné je pro něco dobré...nech se taky vyhodit,m třeba spolu bduem chodit do třídy:-D

    OdpovědětVymazat
  9. Mno

    je to pech... Ale náš gympl měl třeba ve školním řádu, že pokud učitel nepříde do 10-15 min po začátku hodiny, máš pro něj přijít do kabinetu. ;) My chodili tak po 20-25... :DDD A nikdo si nemohl na nic stěžovat. :o) Ale většinou se to řešilo domluvou: Vy nám zapíšete třídní knihu, že hodina byla a my vás nebudem tu hodinu otravovat. ;)))

    OdpovědětVymazat
  10. Porcelain Doll14. 9. 2006 16:35:00



    Socka: Ještě ty mě ser...

    Zúzi: No, my po deseti nebo patnácti minutách máme povinnost jít oznámit DO KANCELÁŘE, že postrádáme vyučujícího. Ale jelikož nám to buď nevadí, nebo nechceme dotyčnému udělat průser, tak tam neohlašujeme nic. Normální profesor by byl rád, že jsem ho nenabonzovali, jenže plochá je prostě kráva, no...

    OdpovědětVymazat
  11. Pokud si vzpomínám...

    ...u nás na střední to fungovalo podobně, jak říká Zúzi. Teda mohlo to tak fungovat, jenže naše třída vlastnila několik velmi hlučných žáků a místnost sousedící s ředitelnou... Víc není třeba dodávat.

    Jinak poslední vzdělávací instituce, kterou jsem navštěvoval, tyto záležitosti řešila pomocí tzv. akademické čtvrthodinky. Obvykle trvala deset minut, z nichž poslední dvě jsme spotřebovali na objednávku několika piv v nedaleké knajpě...

    OdpovědětVymazat