pondělí 11. září 2006

Miluj svou geopatogenní zónu!

A zamez divným lidem s klackem přístup do bytu, jinak tě příbuzní začnou zaživa pohřbívat.


Když jsem se včera vrátila z večerní návštěvy u babičky, v matčině pracovně rodiče o něčem velmi vážným hlasem rozmlouvali se známým Doktorem očařem. Znělo to, jako kdyby matce oznamoval, že skla s ještě tlustčími dioptrickými skly už se nevyrábí, a proto už nikdy nikoho známého nepozná na vzdálenost delší než je půl metru.
Proto jsem byla trochu vyděšená. Přece jenom by s tím nemohla řídit a já prostě občas potřebuju vyzvednout z hospody.
Na schodech mě však z omylu vyvedla přinasraná sestra: "Už ti naši říkali o tý posteli?"
"???"
"Oni ti to řeknou."
"???!!!?"
"Doktor tady chodil s nějakym klackem a pak řek, že si mám dát postel deset centimetrů od stěny a spát hlavou ke dveřím. A ty to samý."
"Oni mi lezli do pokoje?"
"Jo."

Přinasraně jsem čekala na vyjádření rodičů. K mému překvapení za mnou nepřišla matka, ochotna věřit každému slovu, které Doktor vypustí z úst a taktéž různým pavědám, ale můj tolik rozumný a racionálně uvažující otec.
Prý mi Doktor jakousi virgulí měřil pokoj a zjistil, že v mé posteli mi přímo hlavou prochází geopatogenní zóna a měla bych si postel odtáhnout deset centimetrů od kraje a lehnout si hlavou ke dveřím.
Řekla jsem mu, že jsem včera viděla ta naším domem přistát mimozemšťany, co křičeli: "Paroubek na hrad!"
Měl tolik rozumu, že mě nepřemlouval.

I kdyby bylo na geopatogenních zónách něco pravdy, tak já vážně nebudu při každé změně bydliště chodit s klackem v ruce a hledat místa, kam si určitě nemám dát postel. Taky bych mohla přijít na to, že jediné negeopatogenní místo mám u dveří a nastěhovat před mě postel, stůl i křeslo a do pokoje lízt už jedině oknem. Anebo zajít za ředitelem, že požaduju změnu třídy, protože tou naší prochází napříč geopatogenní zóna. Anebo chtít změnu fyzikářky, protože určitě žije v geopatogenní zóně a vyzařuje proto negativní auru.

Když už mě teda chtěli přesvědčovat o pravdivosti téhle pseudovědy, neměli na to jít, tak mi bez předchozí domluvy poslali do pokoje prakticky cizího člověka, co mi tam šmejdil s nějakym klackem.
Ne, nezdá se vám to, jsem na svůj pokoj přecitlivělá. Je to prostě místo, které je jenom moje a cizí lidi tam vídám nerada. Obzvlášť ty, co přicházejí bez ohlášení. Jednak proto, že v mém pokoji se nachází permanentní bordel. Sice mi je celkem jedno, co si o něm kdo myslí, ale možná bych se i ke zběžnému úklidu dokopala. A ve včerejším případě druhak proto, že jsem ven měla vytažené ryze soukromé věci, které člověk s klackem opravdu vidět nemusel. Ne jako třeba špinavý kalhotky, ale prostě soukromé.
A na podlaze dvě prázdné flašky od vína, co tu zbyly ještě z návštěvy Sanchy a Socky. Hm, notor s hlavou v geopatogenní zóně. To je perspektiva.

No nic, jdu zkontrolovat, jestli si naši přestěhovali v ložnici nábytek.

7 komentářů:

  1. Nevěš hlavu...

    ...jistě se najde někdo, koho notoři s geopatogenní hlavou strašlivě přitahujou;-)

    Jinak Tvé rozhořčení chápu - u mě sice úlohu pokoje supluje pouze skříňka, ale také vidím nerad, když mi do ní někdo strká rypák. Obvykle pak bývám hrubý...

    OdpovědětVymazat


  2. Já mám geopatogenní zónu třeba v levé ruce, to je úplně normální... Ani virguli jsem nepotřeboval k tomu, abych to zjistil...

    OdpovědětVymazat
  3. :)

    Mno, ono se říká, že do novýho bytu by člověk měl pustit psa a kam si lehne, tam si dát postel. ;P Ovšem průser by byl kdyby si lehl na záchod. :D

    OdpovědětVymazat


  4. Taky se říká, že kam si lehne kočka, tam je geopatogenní zóna. Takže u nás v baráku by všichni museli mít postele na chodbě, protože tam jsou studený dlaždice a kočky si tam nelehaj. Jenom se bojím, že když by tam byla postel, tak by tam klidně ležely.

    OdpovědětVymazat


  5. Jo, to znám... Mě zas máti asi měsíc neustále přesvědčovala, že si rozhodně MUSÍM zajít na detoxikaci, která stojí asi šest litrů... Nasrat!

    OdpovědětVymazat


  6. galahad: Já se svou geopatogennáí zónou asi žiju v symbióze. Já nechávám na pokoji ji a ona mě. Prý bych kvůli ní měla mít oslabenou imunitu a časté bolesti hlavy. Ehm. Bolesti hlavy mám z devadesáti procent kvůli kocovině a chřipka dvakrát až třikrát do roka není oslabená imunita.

    Ben: A jak jsi na to přišel? Lehaj si ti tam kočky? :o))

    Zúzi: Vzhledem k tomu, že náš pes si jde lehnout tam, kde jsme my, tak na něj bych se nespolíhala ;)

    loar: Tohle by se dalo použít jako argument pro, že opravdu potřebujeme tu kočku :o) (Jsem traumatizované dítě, které odjakživa chtělo kočku a rodiče mu celý život pořizovali psa).

    Laura: A k čemu by ti byla detoxikace, když se hned večer zase toxikuješ? :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Nejlepší geopatogenní zóna...

    ...je taková, o které nevíš. A právě takovou vlastním já;-)

    OdpovědětVymazat