sobota 27. prosince 2008

Hyperkorektní kočičky

... no a pak jsem byla celá oranžová.

Dneska v noci se mi zdálo, že se moje ségra vdává. Brala si chlapa, co jsem si ho původně měla brát já, ale nakonec jsme se dohodli, že ne-e. Šla jsem jí za svědka. A dost jsem nestíhala. Chtěla jsem si na sebe vzít ty zelený šaty ze Španělska a k tomu síťovaný punčochy, který mi nešly pořádně strčit do podvazků, takže jsem tím ztratila spoustu času. Pak jsem se pro tuto příležitost rozhodla vyzkoušet nový make-up a nové oční stíny. Hnědé. Tak jsem se namalovala a pak jsem zjistila, že jsem celá oranžová a že i ty stíny jsou oranžový. A pak jsem se naštěstí probudila.

Minulou sobotu jsme měli sraz školy zázraků, který jsem shodou okolností organizovala já a podařilo se mi tam dostat neskutečný počet dvanácti lidí včetně dvou profesorů. Sraz byl fajn a Tolstolobikovi se povedlo mě ani jednou nenasrat, čímž si nakonec vysloužil vánoční pusu, nicméně se ještě chvíli budu muset smiřovat s tím, že už nám teda není osmnáct a o polední pauze nechodíme na Poštu k Evženovi na pivo a ďábelskou topinku, ale že srazy budou v pořád více a více luxusnějších podnicích a nakonec skončíme někde, kde bude nejnormálnější značka piva Stella. Ještě hůř se ale smířím s tím, až si jednou sednu ke stolu plného hyperkorektních kočiček a nastane Velké Ticho. Co je to hyperkorektní kočička, že... Typickým příkladem je Kačátka, ta byla hyperkorektní kočičkou vždycky a čtyři roky mě to vydrželo neštvat, ale společné bydlení jsme zřejmě ukončily zavčasu. Jakožto hyperkorektní kočička má decentní melírek, nikdy nemá odrosty, vždycky je perfektně nalíčená, po holení jí nezarůstají chloupky, když se jí začně dělat jebák, namaže ho ještě dřív, než je vidět, a celkový dojem je takový, že máte chuť s ní zatřást a zeptat se jí, jestli taky prdí. Život má přesně nalinkovaný podle pravidel, která říkají, že tak to prostě má být, a co je nejvíc iritující, nepřipouští si, že by se něco mohlo posrat. Jistěže říká moudra, jako že "nikdo neví, co se může stát," ale vy víte, že doopravdy si nemyslí, že by se to mohlo týkat i jí. A nějak se mi zdálo, že holky u stolu nějak kočičkově hyperkorektní. Aspoň exteriérem, protože ostatní neznám tolik jako Kačátku. Najednou místo piva decentní střik z bílýho, perspektivní vztah, rozhovory o kurzech účetnictví a nesmích u narážky koutku happy singles. A nejvíc jsem se bavila s Otcem Třídním, co mi musel věnovat hned dvě pusy na rozloučenou, a s Pomlčkou, která mi slíbila, že mezi svátky zajdem konečně na to pivo, i když vim, že nezajdem, ale je to něco, že chci jít na pivo s růžovkou. Je totiž tak nekorektní.

Popravdě se mnou ale tohle zjištění zas tak moc nepohnulo. Vlastně jsem skoro začínala mít strach, že se mnou pohne snad už jenom taková premodifikace substantiva jiným substantivem, ale ještěže tu máme Dev! Já přestávám věřit, že ta holka fakt existuje. Podle mě je v rámci nějakého tajného výzkumného programu pěstují někde ve skleníku, pak je vyjmou z květináče a dají jim klávesnici a wi-fi. Jinak si to už nedokážu vysvětlit. (A nepsala bych o tom, že kdyby Dev autorizovala můj komentář.) V Evropě, v 21. století Ailyn právě objevila, že pokudivu nikoho nešokuje, že ženy mají sex! Páni. Taky jste si až doteď mysleli, že v dnešní době, kdy v knihkupectví v sekci psychologie se půlka knih týká bodu g a v novinách si přečtete seriózní článek, ve kterém slavní odpovídají, kdy, jak a s kým měli první sex, tak ženský u toho prostě zavřou oči a myslí na Anglii? Kdybych nestudovala lingvistiku, už mám téma na bakalářku a nemusím to teď řešit!
Tak, po tomto zjištění už Ailyn jen zbývá posadit se a říct si:
1) Nejsem natolik důležitá, aby někdo celou noc přemýšlel o mém orgasmu a celé dopoledne to řešil s ostatními, co o tom také přemýšleli celou noc. (Ale můžeš si říct: Jsem natolik důležitá, aby mi Kopřiva věnovala půlku článku!)
2) Nejsem jediná na světě, kdo souloží.
3) Nejsem jediná na světě.
A závěry pak zase použít do nějaké seminárky.
Nejhorší jsou prostě úplně normální lidi, co si o sobě myslí, že jsou výjimeční.

Tak a teď jsem se najedla, takže už se mi nic jinýho psát nechce. Jsem tak přízemní. Jdu si to dát do statutu na Facebook.

20 komentářů:

  1. William Wilson27. 12. 2008 15:16:00



    Jestli Ailyn půl noci přemýšlela (jak píše) nad tím, jaké budou komentáře pod jejím statusem, tak už toto samo o sobě o ní vypovídá že je to namyšlená kráva. Tak měla orgáč. No a? Mají se z toho lidi posrat šikmo a nahoru? To je asi ten hlavní důvod proč to nikdo nekomentoval...
    Jenže to si ona ve své nadutosti ani nedokáže přiznat...
    P.S. tentýž komentář jsem napsal i k ní, jenže ta čubka tam má schvalování takže samozřejmě neprojde...

    OdpovědětVymazat


  2. Dev je chatbot. Teď už je to definitivně jasný.
    Definice hyperkorektní kočičky je roztomilá. Nenech se jima štvát a svobodně létej na netopýřích křídlech :)

    OdpovědětVymazat


  3. nezapominej, ze my jsme ta elita gymnazia... navic umocnena privlastkem soukrome ... ty jsi sama nikdy nevsimla kam to speje? ale hyperkorektni kocicka je rozkosne pojmenovani... bohuzel se to netyka jen zen ... ze spousty mych pratel jsou ted tvrdi obchodnici ci podnikatele.. nestaci jen zajit na pivo a pokecat si(leda ze by to pivo zralo 12 let v sudu a stalo 3 cifernou castku)..uz nejsme to cim jsme byvali ... jsme dospeli...

    OdpovědětVymazat


  4. sakra zas to trousim do vic prispevku...:-(... ale chtel jsem si rejpnout .. jsi taky tak nasrana?? :-D... zajdem na pivo a ted to neni jen prazdna nabidka..snad me moje antisocialni ja opet nedostihne...

    OdpovědětVymazat


  5. vlastně ani nevím, jestli doopravdy existuje třeba taková Kopřiva, ale čte se to skvěle!

    OdpovědětVymazat


  6. mě to třeba donutilo se zamyslet... představte si, že ve frontě na pivo před vámi stojí dvě dívky. jedna se otočí a nahlas prohodí: právě jsem měla nejlepší orgasmus v životě. druhá se na vás podívá a řekne: právě jsem se dobře najedla. na kterou z nich zareagujete? ale vážně! a která z nich vám bude připadat jako kráva?

    (fronta na pivo proto, že v ní se lidi znají přibližně stejně dobře, jako většina přátel na facebooku)
    ps. kopřivo ty v té minipříhodě jsi za barem a nestíháš :)

    OdpovědětVymazat


  7. Cheche, podle nějakých průzkumů si prý všichni, nebo aspoň naprostá většina lidí myslí, že oni nejsou ti obyčejní. Asi je to jeden ze znaků té šedé masy kolem nás (do které my pochopitelně nepatříme)...

    OdpovědětVymazat


  8. William Wilson: Vidíš, mně ten komentář neschválila a to se tam ani jednou nevyskytlo slovo čubka;o)

    Danae: Ale wiki říká, že chatbot je "a type of conversational agent, a computer program designed to simulate an INTELLIGENT conversation with one or more human users via auditory or textual methods.":o)

    SAXána: Já nevim, já mám teda jiný průvodní jevy dospělosti:o) Neřekla bych, že to tam spělo vždycky, v našem ročníku bylo ještě poměrně dost normálních lidí. Akorát si vzpomeň na Tolstolobika, jak si už od septimy dával teplou mattonku, aby nenastyd, a pil jedině Plzeň:o))
    Antisociálnímu já rozumím, mohli bychom ho začít odbourávat třeb tím, že přestaneš ignorovat moje smsky a vzkazy na icq:o)

    waiders: A tak... všechno je relativní.

    johny: Jde o to, jestli dívka č.1 mluví nahlas normálně a poznámka byla mířena na kamarádku a náhodou ji slyšela celá fronta, anebo jestli dívka č.1 chtěla, aby to celá fronta slyšela. V případě prvním je to ještě v pořádku, protože to frontě necpe:o)

    OdpovědětVymazat


  9. Esclarte: Taky si to myslím - že si to většina lidí myslí a já si to taky někdy myslím:o) Řekla bych, že je to vcelku přirozené, ale v určitém věku by si už člověk měl uvědomit, že si tu svoji výjimečnost má někde v koutku tajně a sám hýčkat a ne s ní furt někoho obtěžovat.

    OdpovědětVymazat


  10. huááá, pomoc, co to má jako bejt?!? Já už bych asi opakovala to samý, co už jste řekli vy všichni, takže v zásadě nemám co dodat. ale naštvalo mě to pekelně. co si ta holka jako myslí?
    Moc by mě zajímalo, kolik se jí tam sešlo komentářů jako je ten můj, který nesmí pustit dál, chudinka...
    A jo. Výjimečnej je možná vážně spíš člověk, kterej si uvědomuje, že neni jedinej člověk na světě, kterej si to o sobě myslí, plus je schopen se zamyslet nad tím, má-li nárok se považovat za cosi výjimečného.

    OdpovědětVymazat


  11. zoe: Neříkej, žes neznala Dev?! (Teď se urazí. Celou blogosféru přece zajímá její přeliv a ty ji neznáš?!) Já ji od doby, co s tím peťulka v podstatě sekla, mám jakože nejradši. Plní relaxační funkci.
    Ona by Dev hrozně chtěla flame, ale jenom flame, kde může vyhrát, takže samozřejmě nemůže dovolit, aby jí to komentoval kdokoliv, protože co kdyby náhodou nevěděla, co na to říct, že.

    OdpovědětVymazat


  12. tak všichni si asi myslíme, že jsme výjimeční a lepší atd., jde o to, abychom my o to nepřesvědčovali ostatní, ale by to ostatní tvrdili nám!

    OdpovědětVymazat


  13. tak to víš, já jsem v tý blogosféře relativně nová, takže fakt jako ne. ale ted budu cist kazdej sebemensi post, slibuju

    OdpovědětVymazat


  14. Tak a teď bych chtěla znát adresu tvýho facu! :P :)

    OdpovědětVymazat


  15. waiders: Přesně
    Dev flame asi nechce, to by se ozvala tady ne? Nebo jí to Kopřiva maže :-) ? To si nemyslím

    OdpovědětVymazat


  16. Já bych se do diskuze klidně i přidala (i u Dev), ale jediná reakce na její převratný titulek je "No a?", možná případně "No a co?". Faktem zůstává, že se nechci rozčilovat, protože jsem zaujatá proti lidem, co mažou příspěvky. Jo a taky jim závidím jejich talent, v tomto případě teda tu vyjímečnost ;-).
    Napsala jedna naprosto šedá myš, která je naprosto nenápadná a děsí ji, když si jí někdo všimne v davu.

    Jo a Kopřivo, můžu si tě přidat na Facebooku, až tam zase jednou za uherský rok půjdu?

    OdpovědětVymazat


  17. škoda že vás nemám jako kamarády na facebooku, to teď bude zajímavých statusů... pastněte je kdyžtak prosím sem, jo? :)

    OdpovědětVymazat
  18. Kopřivo,

    "an INTELLIGENT conversation"... no Dev je evidentně betaverze. Na tý se zkouší, na co jako budou budoucí konverzanti zabírat ;)

    OdpovědětVymazat
  19. nuže,

    po ránu mne většinou nic nepřekvapí a tím se možná dá vysvětlit i má laxnost... před pár lety bych si po přečtení Ailynina statutu pro sebe říkala "no a kurva co"... teď už bych si jen řekla "no a co?" stejně jako na většinu jiných statusů á la, jak sama zmiňuje, "jdu do práce". Tudíž i tenhle komentář s touhle náplní tady je vlastně poněkud navíc... Dostaly mne spíše kočičky... My těch čubek měli plnou střední už tehdy, ale my měli naproti škole hospodu u Pešků... Takže jsem ráda, že má střední naplnila své poslání a připravila mne na ten "další život"... nezbývá, než abys zatla zuby, lépe nebude. P.S. včera jsme s předrahou kamarádkou zamířily do asi osmé cenové (dle vzhledu), že konečně po půl roce zase dáme normální pivo. Hnusnej budvar za 32,- nás tam dlouho neudržel. Nevybereš si :-)

    OdpovědětVymazat


  20. Jen si ten FB najděte;o)

    Bobík: Kopřivě by dokonce ani nevadilo, kdyby si přivedla kamarády!

    Danae: Ale tak z určitého úhlu pohledu tohle zabírá:o)

    OdpovědětVymazat