sobota 26. července 2008

Ženou se nerodíš, ženou se stáváš

A revoluce zas požírá vlastní děti, tak co bych se styděla!

"Ty jo, ty ses snad začala chovat jako ženská," řekla mi sestra, když jsme vstoupily do čtvrtého obchodu s hadry. Kopřivěnka totiž během čtvrtečního nákupu kufru (měla bych se stydět – Kačátka, odjíždějící na stejnou dobu, začala balit takřka s týdenním předstihem a já tři dny před odletem kupuju kufr) zahlédla ve výloze zlevněné zelené šatičky. Ale protože nechtěla přespříliš stresovat přítomného rodiče, rozhodla se dojít si pro ně druhý den a akci oficiálně nazvala "jdu si koupit krém na opalování."
Ale tak jistě, že – pokudivu tentokrát neselhala obvyklá partie a měla jsem co dát do výstřihu, ovšem mezi cedulkou šatů a mými zády se skvěla pěticentimetrová mezera. A jistěže menší velikost neměli! Chvíli jsem uvažovala, že si lehnu doprostřed obchodu, budu kopat a bušit pěstmi do podlahy a trvat na tom, aby mi ty šaty ihned navalili o číslo menší. Nakonec jsem je ale pověsila zpět a obchod opustila s nutkavým pocitem, že si teda musím koupit něco jinýho. Normální Kopřiva by si řekla, že aspoň ušetří.

Pak jsme prošly všechny, ale jako že úplně všechny obchody, kde nakupují in a cool dívky a po zralé úvaze jsme si koupila nevinné bílé šatičky a provokativní černé tílko s krajkou. A pak jsem k šatičkám ještě chtěla botičky. Našla jsem je a chtěla je koupit s tím, že toho motýla na nich pak utrhnu, ale šmejdi je měli jenom ve třicet devítce, což by zase byl opačný extrém, než když jsem si koupila ty poslední v třicet šestce, protože se mi už nechtělo do dalšího obchodu.
Tak já vám nevím, ale dřív jsem šla nakupovat hadry a koupila si knížku. Dneska jdu nakupovat a koupím si hadry i knížku, což celkem leze do peněz. Ale na druhou stranu tomu zase dávám přednost před tím, než abych šla kupovat knížku a koupila si hadry.
Ale stále můžu doufat, že tento stav je pouze dočasný, neboť je způsoben mírným emočním otřesem, na který nejsem zvyklá, a tudíž i mé reakce jsou zcela iracionální a mně nepodobné. Hm, už se vidím, jak se ve Španělsku motám kolem výloh a šeptám "Zara, šatičky, Zara, šatičky, sleva..."

Ach, ano, Španělsko, o tom jsem chtěla původně hovořit. V červenci se frekvence příspěvků zvýšila, abyste měli do půlky srpna co dělat, to víte, okurková sezóna, noviny, časopisy nic, literatura nekvalitní, tak co číst jiného než Kopřivu, že. Tak jistě, možná, že se na nějaký ten bezháčkový příspěvek urvu, ale abych byla upřímná, tak nejradši bych byla, kdybych si na vás příští tři týdny ani nevzpomněla;) Tady totiž jde o poníky, víte. A to je vážná věc.
Budu vám ten vtip muset napsat, i když bez ústního podání se tomu nebude nikdo smát. Tak si to když tak přečtěte nahlas:
Typický pesimista a typický optimista. Jejich přátelé se rozhodnou udělat z pesimisty optimistu a naopak. Pesimistovi naplní celý byt od podlahy ke stropu dárky. Pesimista přijde domů: "Ježiši, co to je, tohle? To zas bude papíru! A kam to asi všechno dám, ne? A to budu muset ostatním taky něco dávat k narozeninám, ach jo..." Optimistův byt naplní od podlahy ke stropu hnojem. Hnůj je všude. Na stěnách, na židlích, na stole, v posteli... Optimista přijde domů, rozhlédne se a šťastně povídá: "Jé, tady někde bude poník!"
A já bych ve Španělsku právě potřebovala potkat toho poníka. Protože jinak už jako fakt nevim. Takže pokud první ponávratový příspěvek nebude mít v perexu nic o zelených loukách, na kterých se pod zářícím sluncem a modrou oblohou pasou poníci, tak si se mnou ještě užijete.


15 komentářů:

  1. Asi se fakt něco děje...

    ...jeden by řek "za tři tejdny nazdar" a ty hned tři odstavce :-D

    OdpovědětVymazat


  2. já osobně bych místo o ponících radši četla o horkých nocích, těžkém vínu, krásné vile a o spoustě objektech k zotročení, takže si dej záležet - Španělsku zdar a držim pěsti ;-))

    OdpovědětVymazat


  3. Přeju pěknou cestu a spíš než o ponících chci slyšet o krásných Španělech a podobně;o)
    A to nic, já se zase zamilovala do dlouhých rozevlátých sukní ke kotníkům. Jak jsem kdysi sukně z duše nenáviděla, tak teď je miluju (tedy, jenom ty dlouhé, samozřejmě. Přece nebudu někde vystavovat nohy!)

    OdpovědětVymazat
  4. lední brtník26. 7. 2008 23:24:00



    dík za vtip. dovolená v ..., v pondělí do práce, budu si ten vtip číst 10x po sobě.

    OdpovědětVymazat


  5. Kotě, Veve: Tak jestli ono poník, krásnej Španěl a víno nejsou skoro synonyma;o)
    Ono, když už jsme s Adlétou oficiálně začaly chlapy označovat už ne jako kocoury, ale jako poníky...

    Jinak si začínám připadat dost nesvéprávně - babička s pratetou dneska řešily, jestli tam bude klimatizace - abych si když tak vzala něco na nohy, abych nenastydla. Jenom čekám, kdy mi někdo přijde připomout, abych si zuby čistila dvakrát denně.

    OdpovědětVymazat
  6. Hele...

    ...radši třikrát...

    OdpovědětVymazat


  7. Já bych radši pořádného koně, poník mě neláká.

    OdpovědětVymazat


  8. Ten odkaz na sterej příspěvek: to jsi byla ještě trvdá inťoška co:-)) Naštěstí jsem z toho už taky vyrostla - to vymezování se vůči blondýnám a tak je de facto taky dost tupý

    OdpovědětVymazat


  9. Kopřiva: no jo, jenže kdo to má tušit! Mně se musí všechno vysvětlovat polopaticky a ne nějakýma synonymama;o)

    Dokud ti ty ponožky nezačnou vyloženě cpát do kufru, tak je to myslím ještě dobré, ne?:o)

    OdpovědětVymazat


  10. Rozdíl mezi dříve a dnes nakupující Kopřivou bude možná i v tom, že minulé léto makala zábavně a za málo a letošní maká na prudivých překladech za víc. Tak by z toho aspoň měla něco mít, ne ;)
    Poníkovskej vtip je krásnej!

    OdpovědětVymazat


  11. já synonyma pochopila, jen jsem naznačovala, že až se vrátíš, tak chci číst peprnou realitu a ne vtipné metafory, neb když už já živořím v askezi, potřebuju něco lechtivého aspoň slyšet :-))

    OdpovědětVymazat


  12. Rejzkova: Jo, jo, driv jsme taky treba trvala na tom, ze film musi byt inteligentni. dneska uz mi staci, kdyz v nem hraje peknej chlap¡

    kote: Zatim to vypada, ze nejvic vzrusujici zazitek dne bude, ze si umyju vlasy. Anebo mozna, az za chvili pujdu hledat, kde tady jsou zachody.

    Danae: A dostala jsem ted pridano¡

    A sorry, je to bez smajliku, protoze na spanelsky klavesnici nemuzu najit zavorky. A to jsem na tom pred rokem napsala celou maturitni praci¡

    OdpovědětVymazat
  13. Něco na nohy

    je ještě dobrý, mě takhle máma před pár lety vnucovala na červencovou cestu do Řecka rolák. Že kdyby se ochladilo:-)Něco na nohy může být skladné, rolák nemůže..

    OdpovědětVymazat
  14. Terrynko...

    ..."něco na nohy" taky mohly bejt tvoje pohodlně rozťapaný osmidírkový martensky...

    OdpovědětVymazat


  15. Tak ty teď budeš in a cool! Tak to pozdravuj mezi Španělama, ať už nevinně bíle nebo provokativně krajkově, to nechám na tobě :-)

    OdpovědětVymazat