pátek 11. července 2008

12. červenec

Mezní hranice. (Ne, tohle taky nebude vtipný.)


Ten den požádám Rozum, aby se vrátil na tolik ceněnou příčku mých hodnot. Momentálně se chudák nachází ve stavu, kdy se začně třást a pomočí se, kdykoliv se ho pokusím za ruku odvést domů. Také se bude muset učit znova se vyjadřovat v celých větách.

Až se vrátí Rozum, začneme si společně hledat nové sebevědomí. Učiníme tak na španělských plážích a barech.

Neboť Rozum bude delší dobu oslaben, budeme se muset naučit poslouchat i Intuici. Která mě sice neopustila, ale jejíž hlas jsem vytrvale ignorovala.

A pak, třeba když uvidí, že už jsme zase skoro normální, vrátí se k nám i Hrdost a Sebeúcta, o kterých netuším, kde se právě nacházejí.

Ale to všechno až 12. července.

Právě teď už mi zbývá jenom pud sebezáchovy. Jsem – jak by blahé paměti prohlásil náš irský profesor O'Hrabka – zasranej humáč a nevím, jestli u zvířat někdy nastává situace, kdy odhodí i pud sebezáchovy.
U mě každopádně tenhle okamžik nastal dnes.

Trapnější už nebudu. Hůř už se kvůli tomu taky cítit nemůžu. I když mi je předem znám výsledek (náhodný výběr v přehrávači mi totiž odmítal zahrát Volverá la Suerte).

Když se máte rozhodovat a nemáte přitom co ztratit, mělo by to být jednodušší. Jenže ten pud sebezáchovy je dost silnej pud.
(Navíc jsou ty nechutné detaily, ale ty jen po icq s kretkou. Jistěže by to problém vyřešilo za mě, ale já už si zvykla na myšlenku, že ze sebe krávu udělám ještě jednou.)

9 komentářů:



  1. JSI vtipna. A jsi skvela.

    OdpovědětVymazat


  2. souhlas s hati :)
    a díky za španělskou písničku!

    OdpovědětVymazat


  3. Řekla bych, že pud sebezáchovy je tak silný, že ani zahodit nejde. Myslím si, že se stejně vždycky projeví. A když ne... no, ještě pořád ti zbývá provaz a větev:o) Každopádně, až se ti vrátí Rozum, tak to bude zase lepší, uvidíš. A kdyžtak mysli na španělské pláže!

    OdpovědětVymazat


  4. Po precteni poslednich trech prispevku 4/5 SAX�n doporucuji toto: reinstalaci operacniho systemu a vyluxuvani zaneseneho vetraku a to vse doplneno masivni pivni terapii..
    -----------------------------------------
    ne ted bez srandicek..ty se tes az ti budu chtit vynahradit dnesni odmitnuti..protoze dostanes peknyho lepaka aby ses probrala..jsem asi jeden z mala lidi, kterej te zna nejen z blogu ale i z reality..proc nad sebou tolik brecis? Mas relativne vsechno..jsi inteligentni, zasmeju se s tebou na kazdy schuzce, jsi krasna(tenhle kompliment si pamatuj do doby nez si poridim ten fotak), studujes pro tebe zajimavy obor na vysoky skole(kterej te navic bavi), kamarady mas taky.....to ze ti nekdo neodpovi sedm hodin na SMS se ti stane jeste 1000x a muze to mit asi 10000 pricin..stejne vis co si o smskach myslim..a chlapy?? Verim ze nekdo jako ty si pohodovyho partnera najde s prehledem..je ti 20..kolik lidi melo ve 20 zivotni lasku se kterou zustali?? A jeste jednou tady uslysim neco o make-upu mezi vraskama tak doufam ze ses krestanka a nastavis i druhou tvar na dalsi setkani...SAKRA!!

    OdpovědětVymazat


  5. Tak zejtra do toho. A snad už ses trochu s tou svou jedinečností smířila. Všechno zlé je pro něco dobré.

    OdpovědětVymazat


  6. SAXána: Jmenuji tě svým terapeutem!
    ----------
    No jo, to je ale to moje "hlad v Africe, nemocný děti, globální oteplování, ale já jsem přece taková chudinka!" Já vim, že nemám důvod se tak strašně litovat, ale prostě jsou chvíle, kdy se to tak semele, že člověk musí. A nehodlám mít výčitky svědomí ještě za to, že mi není vždycky fajn.

    O nějaký odpovídání na sms tady vůbec nejde. Souvisí to jen s tím, že něco pro mě celkem důležitýho prostě mělo nějak být a bylo to jinak a já nechápu proč a hledám, kde jsem udělala chybu.

    A křesťanka teda nejsem, když už něco, tak jedině židovka;o)

    Esclarte: Spíš než s jedinečností se smiřuju s vlastní blbostí;o)

    OdpovědětVymazat


  7. Některá zviřátka odhazují pud sebezáchovy ve chvíli, když je jakýkoli pokus o útěk jen zbytečným plýtváním energie. Nebo v šoku. Prostě na ta dvě světla zírají, dokud je čtyři kola nepřejedou. Ale nedělají to všechna zviřátka. A netopýři už v žádném případě ne.

    Jo a nezapomeň, že Letní dobročinnost od tebe rozhodně očekává povídkový nebo překladový příspěvek! Takže si laskavě otevři textový editor, zbývá ti už jen půldruhého měsíce!
    http://www.sosaci.net...utez/hl.htm

    OdpovědětVymazat


  8. Danae: Tak jsem na ta dvě světla zírala, ale jsem tak malá, že mi podvozek profičel těsně nad hlavou. Člověk/netopýr asi někdy zvládne přežít, i když ten pud sebezáchovy odhodí.

    No, Word mě poslední dobou pěkně štve...;) Ale doufám.

    OdpovědětVymazat


  9. Šikovnej netopejr! Ještě že to nebyl velorex ;)
    No tak to už se těším!

    OdpovědětVymazat