čtvrtek 12. června 2008

Byl majetný

Měl dvě auta a tři lodě.

Pomůcka na zapamatování si tří děl Gila Vicenteho (Auto de Reyes Magos, Auto se Sibila Casandra, Tres barcas) vymyšlená na balkoně bytu Zrzky a Baličky cigaret v předvečer poslední zkoušky tohoto semestru. Jistěže z úmyslu bylo literární soustředění a vylezla z toho flaška vína a pracně objednávaná pizza ("A kde je Gorazdovo náměsti?" "No, tam jak je kostel sv. Gorazda, ten pravoslavnej, růžovej." "No, tak kdybych věděl, kde je ten kostel, tak se neptám. Blízko čeho to je?" "No... Baličko, blízko čeho to je?" "Vidíte, vy to taky nevíte!" "Ale já tady nebydlim!"). Z pizzy mi vytrvale padala do výstřihu zrníčka kukuřice a na tílku zanechávala mastné stopy.

Zkouška proběhla stylem "Kopřivo, otoč ještě ten papír" a "Anet, napiš to ještě jednou, já to nepřečtu," objevil se v ní Gil Vicente a až docent Recorrense uvidí můj překlad sloky z Tres barcas, tak se posere. Možná bude mít štěstí, když to nepřečte. Čtvrtinu překladu Queveda jsem si vymyslela. Nemá po nás chtít překládat bez slovníku.

Po zkoušce se naše skupinka, co obvykle po dopoledních zkouškách chodí do Zbrojnice nalačno na "kofolu," rozrostla a tentokrát nikdo ani nepředstíral zájem objednat si kofolu. Fakt jsme si chtěla dát jenom jedno, jenže pak začalo pršet a Zrzka velmi důrazně řekla, že "tak dáme ještě jedno, ne?" Pršelo dlouho. Ano, přiznávám, že jsem prase, když se opiju už dopoledne, pak doma usnu a v podvečer se probudím s kocovinou a pak jdu pařit dál.
Zrzce přijela na návštěvu kamarádka a šly na náměstí koukat na fotbal. My s Baličkou jsme tam omylem přišly ještě před koncem, takže jsem viděla poslední půl hodinu. Jsou to idioti. Třikrát běžej na bránu velkou jak kráva a třikrát se ani netrefěj. Pak běží Portugalec, valí před sebou ten míč, co se sotva pohybuje, a dá gól.
Poté, co se i Zrzka začala přiklánět k mému názoru, jsme se ještě před koncem přesunuly na tatarák, zlatý hřeb konce zkouškového (výsledky literatury sice ještě nejsou, ale pocit nemám tragický, nicméně neříkej hop, dokud se STAG nenačet). Tatarák dobrej, ale topinky byly tak nasáklý olejem, že po první mi bylo blbě. Nakonec jsme ten tatrák dojedly samotnej.

Zrzčina kamarádka je fajn. Prohlásila třeba, že "nedávno poprvé měla špenát," což jsem identifikovala jako "nedávno jsem poprvé měla Španěla." Po zkušenostech se Zrzkou mi nepřišlo divné, že by něco takového prohodila jen tak u večeře.
Zrzkou mi bylo vysvětleno, že Španěla ne, ale Portugalce jo. Nicméně nálepka perverzáka večera už mi zůstala. Kdyby s námi ještě byla Pruhovaná, vyhrála bych ten banánovej kondom.

Jenom mě naštvala, když se zeptala, jestli jsem z Prahy. Myslím, že začít svou obranu slovy "hele, vona řekla..." nebylo nejvhodnější.

Po tataráku jsme se přesunuly do 15. (Zjistila jsem, že tam mají akvárko! Ale za slepou rybičku ve Vertigu je to jen chabá náhrada.) I přes původní cíl očumovat tam chlapy, jsme první hodinu zíraly na barmanku. Takhle krásnou babu jste ještě neviděli.
Pak jsem ovšem objevila Výherce večera (vedle toho, že to byl nejhezčí chlap v místnosti, byl taky bezkonkurenčně nejstarší – já vím, proč nezatracuju studentské kluby). A celej večer na mě koukal a navíc na mě i muřil. Potom, co mě Balička pod pohrůžkou, že za ním jinak půjde sama, donutila půjčenou propiskou na jízdenku napsat svoje telefonní číslo, které jsem mu chtěla strčit do kapsy u kalhot a ještě mu tak šáhnout na zadek, abych nekupovala zajíce v pytli (neposílejte svoje děti na vysokou školu, protože vám je tam taky tak zkazej, jako zkazili mě – fakt, dřív jsem takový věci nedělala!) se ukázalo, že Výherce večera zřejmě patří ke Krásné barmance. Ale tak samozřejmě, že jo.

.........................................................................................

No a jak se mě občas někdo zasvěcený zeptá na tu důležitou otázku, tak odpovídám "ne," i když ve skutečnosti nevím.

A na tu druhou otázku je odpověď "ano, ale ne za těchto podmínek."

Jo, a máme novej portál a jdou tam najít i témata bakalářek a diplomek na jednotlivých katedrách. "Délka samohlásek ve skotské angličtině." Lidstvo si zaslouží vyhynout.
A dřív jsem taky bývala míň netolerantní.

11 komentářů:



  1. Zrovna tu délku skotských samohlásek teď při svých fascinovaných pokusech přijít tomu dilaektu na kobylku dost řeším - projevuje se to nekonečnými pokusy pronést "správně" větu "Fischer, you wee spotty little fucker".

    OdpovědětVymazat


  2. Wee + little je teda selfpwn...sakra.

    OdpovědětVymazat


  3. Tohle se před obědem číst nedá.

    OdpovědětVymazat


  4. Gól by byl, kdyby se ukázalo, že krásná barmanka je ve skutečnosti dobře namalovanej chlap. Hodně by to vysvětlovalo... nebo ne?
    Jsem ráda že žiješ. i když perrrrverrrzně :)

    OdpovědětVymazat


  5. Já věděla, že když jeden den vynechám a nezajdu to tu zkontrolovat, tak Kopřiva něco napíše! Ale aspoň, že žiješ:o)A vidím, že tě tam vážně kazí - dříve jsi byla taková nevinná dívka a teď?:o) Zvrhlíku! *řekl někdo, kdo pravděpodobně pohoršoval celou čajovnu hlasitou debatou o yaoi* Ale člověk prostě někdy musí být zvrhlý, no:D

    OdpovědětVymazat


  6. Corvex: Jo, nicméně představa, že pojednání o délce samohlásek přesáhne deset stran, je děsivá.

    guano: To je dobře. A nefunguje mi televize.

    Jarda: Ani po.

    Danae: Ovšem v případě, že by Vítěz večera věděl, že Krásná barmanka je chlap, bylo by to ještě smutnější;o)

    Veve: Nechám-li žerty stranou, tak musím uznat, že po roce ve společnosti Zrzky a Baličky moje morálka navštívila taková místa, že bych to od ní tak nečekala;o) Ale ono to je prostě tím, že na střední jsem byla moc hodná!

    OdpovědětVymazat
  7. Stag?

    Někdo toho jména vyrábí elektrický kytary... U vás na škole se vyrábí elektrický kytary?

    OdpovědětVymazat


  8. Kopřivo: však ono není špatné nebýt zas až tak hodná. Doufám, že mě taky časem někdo tak zkazí. Nemusím být pořád jenom ten hodný blbeček:o)

    OdpovědětVymazat


  9. šestej odstavec mi připomíná Sex ve městě.

    OdpovědětVymazat


  10. tak to vypadá, že druhdy zoufalá snaha najít do vertiga novou barmanku byla konečně úspěšná. nebo vlastně ne, protože jste byli v 15.

    OdpovědětVymazat