sobota 24. května 2008

Hello, failer

Maturantům!

Přesně před rokem, někdy touhle dobou jsem ukončila svůj hysterický záchvat a začala se učit béčkové otázky na dějepis.
Dneska přede mnou leží nedokončený překlad, nenaučená literatura, nenaučená fonetika a nenaučená morfologie a dostavuje se pouze stále větší nechuť. Hysterický stimul žádný.

Před rokem, plus minus měsíc, jsem byla hyperaktivní a všechno se mi dařilo. Tudíž není divu, že o rok později, plus minus měsíc, se posere všechno, na co šáhnu.

Zítra tomu bude rok, co se ze mě – poté, co jsem do Hradce Králové strčila únětickou kulturu, která se jmenuje po Úněticích u Prahy – stala velká pátečnice a přijala desítky telefonických a smskových gratulací. Dneska mě na stránkách anglistiky pouze vítá vzkaz Mgr. Bez Vlasů: Failers, want to see your test before the retake?
Ale abychom nebyly tak pesimistické, musí se dodat, že úterní výborná z komplexní zkoušky ze šj (protože roztomilý lektor na konverzaci určitě přemluvil Anda-Lucíu – která odjíždí, když jsem se jí konečně přestala bát – aby mi nedávala z gramatiky dvojku) mě vybičovala k takřka nadpozemskému výkonu, kdy jsem se z fáze "zápočtový test z fonetiky vyhodím rovnou do koše, abych Mgr. Bez Vlasů ušetřila práci s opravováním" přesunula do fáze "naučím se to aspoň tak, aby si nemyslel, že si z něj dělám prdel." Což se mi snad se ziskem celých 48% podařilo. Tak ještě 32%.

A teď teda králi, vlasti, můzám, S.K. Neumannovi, generálu Eliášovi s prvním psem čau-čau v Československu, F. Džeržinskému, sovětským dějinám a maturantům! (Já vím, že hodně z vás to má za sebou, ale ti nejdůležitější ještě ne.)
Tudíž jestli se tu zastaví čarodějnice SAXána, který mi nechce prozradit, kdy bude maturovat, ale já si stejně myslím, že v pondělí, protože minulé pondělí říkal, že má ještě sedm dní, a Veve, která maturuje 28. dopoledne (vzpomenout si!), jako že se tady samozřejmě nezastaví, protože mají svaťák a to samozřejmě nikdo neleze na net, že jo, tak slyšte – nebudu vám lhát, není to žádná prdel a ráno se třeba i pozvracíte. A pak se třeba ještě pozvracíte, až budete na pomaturitním večírku zapíjet, že to máte.
A kdyby něco, tak si pusťte tu moji maturitní, zavřete oči a myslete na únětickou kulturu.

31 komentářů:



  1. *je strašně dojatá* bože, tak tohle jsem teda nečekala:o) (i když má první reakce při shlédnutí nadpisu byla: "Cože? To je jako pro mě?") Milá Kopřivo, děkuji ti za podporu. A děkuji i vám všem, kteří mě ještě podpoříte:o) Věřím, že to sranda není i když mi všichni tvrdí, že jo (kamarád třeba tvrdil, že se loni vůbec nebál! A stejně mu to nevěřím...) a ráda bych teda i věřila, že to dám, ale vzhledem k tomu, co umím si vůbec nemůžu fandit (čeká mě ještě celá ekonomika a tři čtvrtě účetnictví!). Ale nikdy bych nevěřila, že mě někdy podpoří někdo tak významný jako jsi ty;o) a jako je zbytek lidí tady:o) Takže, děkuji vám velmi:o) (za to plácání se omlouvám, začínám býti lehce nervózní)
    Kopřivo, já tobě budu zase držet palce při zkouškách:o)
    A jo! Já maturuju dopoledne!;o) A hned jak se v tu středu dostanu k počítači, tak vám dám vědět, slibuju:o)

    OdpovědětVymazat


  2. Haha, významná hlavně, když přijde na fonetiku;o)

    Už jsem to opravila, ještě bychom to prošvihli!

    No a jinak klid, dyť máš ještě furt čtyři dny, to stíháš!

    OdpovědětVymazat


  3. Kopřivo náhodou, pro mě významná jsi;o) Ani nevíš, jaké jsem měla nervy, když jsem ti tu poprvé chtěla napsat komentář - když vy jste tady už vypadali jako zavedená parta a mně bylo blbé se tu tak zničeho nic ozvat:o)

    No, to doufám, že to stíhám:o) ale když mně se nechce učit, víš? Já radši dělám cokoli jiného.

    OdpovědětVymazat
  4. lední brtník24. 5. 2008 21:51:00



    koukám na ten starý článek, jak může někdo psát tak dlouhé texty? pohlová měla pravdu.

    OdpovědětVymazat


  5. Neměla bys vřelého slova i pro nás, co nám do státnic zbývají čtyři zkoušky, které vůbec netušíme, jak uděláme, neb jsme na přednášky ani nepáchly? Navíc nás šikanují požadavkem na třiceti stránkovou studijně-rozborovou práci. A také jsme si koupily flašku vína, přestože víme, chlastat o samotě se nemá.
    Ehm... omlouváme se, že využíváme tvůj blog k podobným společensky nevhodným výlevům a odcházíme si dát cigaretu.

    OdpovědětVymazat


  6. a pro nás, co před sebou máme týden pitev, zatímco ostatní už si válí šunky na zkouškovém? kde jsou ty cigarety...

    OdpovědětVymazat


  7. ...mám se tedy cítit ochuzen, když jsem se nepozvracel????

    OdpovědětVymazat


  8. A pro nás, co jim teprve začalo zkouškové a už mají nervy v prdeli?

    VeVe, to dáš. Já maturovala v úterý dopoledne a ještě v pondělí ráno jsem neuměla šedesát otázek (do pondělního večera jsem to stáhla na patnáct stylem "aspoň na čtyřku abych něco řekla"). Pamatuj, naděje umírá poslední!

    OdpovědětVymazat


  9. Ness, já se bojím, že ta moje už dodělává. Ale snažím se. Ještě mi chybí 25 z ekonomiky a to jsem si chtěla zopakovat celou literaturu (protože tam fakt neumím snad nic). Ale snad to dám - jak jsi říkala, aspoň na tu čtverku. Ale počkat, já se můžu utěšovat faktem, že tu basu z češtiny mi stejně nedají, když jsem měla slohovku za jedna. Teda, aspoň doufám, že mi ji nemůžou dát. Chjo, jdu se učit:o(

    OdpovědětVymazat


  10. Brtniku, kterou Pohlovou myslis? Veru? http://gabina.kvalitne.cz...hib.jpg :oD

    Maturanti, neplaste, maturita je fraska a kdo nezazáří teď, zazáří v září... Vysokoskolaci, vazte si toho, ze studujete, ja pisu diplomku, zadny zkouskovy uz nemam a jde na me depka brzy naplno zamestnanyho cloveka.. Strasnej osud:o)

    OdpovědětVymazat
  11. madabouttraviata26. 5. 2008 18:13:00



    A co pro někoho, kdo vyletěl minulý týden od státnice a protože už je na konci lhůty na její splnění, tak pokud mu nepovolí přerušení, tak letí ze školy? A navíc se musí učit na další zkoušky (kdyby povolili přerušení)....
    Maturanti - nebojte, ty nejhorší "down" stavy teprve příjdou:-(; a září to jistí...

    OdpovědětVymazat


  12. Margorie, já bych si toho, že studuju vážila, kdybych k tomu ještě nepracovala a taky nepsala diplomku:-)

    OdpovědětVymazat


  13. Julie, tak to jsme na tom stejne:o) Ale kdyby nebylo ty diplomky, tak si statutu studenta fakt vazim...!

    OdpovědětVymazat
  14. Jako nevýznamná osoba

    Taky vyjadřuju podporu všem maturantům. Speciálně těm, co nechávaj všechno n aposlední chvíli, jako jsem to dělala já.. No ehm. - Jinak vynikající příspěvěk! :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji všem za podporu:o)

    která se projevila tak, že Veve dnes odmaturovala za 6! Čeština, ekonomika za 1 a účetnictví, němčina za 2! Jsem dobrá!:o) O fous mi teda uteklo vyznamenání, protože z praktické mám taky za 2 a na vyznamenání musím mít ty dvojky jenom dvě:o)Ale i tak jsem spokojená:o) Takže vám ještě jednou moc děkuji za psychickou podporu. A víte co? Mně je vám najednou tak nějak smutno. A klidně bych si ty čtyři roky zase zopakovala.

    OdpovědětVymazat


  16. Gratuluju! Fakt jsi dobr� :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Veve...

    ...taky se připojuju s gratulací;-) A víš co? Já to měl z těch čtyř základních předmětů taky za šest :-)

    OdpovědětVymazat


  18. Gratulace! Ach jo, taky bych si to studium zahrál znovu :( Hodit dvakrát šestku a nasadit si novou figurku

    OdpovědětVymazat


  19. Veve: Tak vidíš, žes to stihla!;o) Gratuluju.

    OdpovědětVymazat
  20. Veve,

    věříš, že i když seš pro mě vlastně naprosto neznámá osoba, tak jsem si na tebe dneska vzpomněla?:) Gratuluju. Mě to čeká naštěstí až za moc dlouho.

    OdpovědětVymazat
  21. Všem moc děkuju:o)

    za takové pěkné gratulace:o)

    Ness: děkuju, děkuju:o) mimochodem, objevíš ty se někdy vůbec na tom icq?:o)

    galahad: jůůů, jsem stejně dobrá jako ty:o)

    Johny: já klidně taky:o) a to jsem to skončila teprve teď:o) když ti lidi mi budou tak chybět.

    Kopřiva: sice tak tak, ale stihla!:oD Ale bohužel na tebe holt nemám:o) A stejně je to díky tobě, neboť jsi tak nějak zorganizovala hromadnou podporu:D

    Suze: věřím:o) a děkuju:o) však ono to uteče:oD

    OdpovědětVymazat


  22. Ha, chyba v matrixu... já tam jsem, akorát ty mě nevidíš. Netuším, čím to je, ale nejsi první, kdo mi tohle říká, nějak mi to icq blbne... Zkus poslat znova žádost o autorizaci nebo mi pošli icq mailem, ať si tě najdu.

    OdpovědětVymazat


  23. Když tak čtu zážitky Kopřivy a komenty ostatních moc kuráže mi to zrovna nepřidává na příští roky, až mi ta matura bude ťukat baseballovou pálkou o hlavu. :) Veve gratuluji, Julii přeji inspiraci a koťátku silný žaludek.

    OdpovědětVymazat
  24. Ness

    Já bych maturitu teda radši... to byly ještě doby, kdy jsem se učila. Zítra mám zkoušku a hádejte, kdy se začínám učit.

    OdpovědětVymazat


  25. Ness: teď?

    Mith: děkuji:o) A víš co? Ono to nakonec vážně není tak hrozné, jak to vypadá *teď už může dělat chytrou*

    OdpovědětVymazat


  26. Ehm....vsak ty uz vis co se mi stalo ale stejne dik za vspomenuti....:-)..

    OdpovědětVymazat


  27. oh vzpomenuti se s o_O...radsi tam znova nejdu..

    OdpovědětVymazat
  28. Veve,

    a co budeš dělat s tou hromadoou volnýho času teď????

    OdpovědětVymazat
  29. Galahade,

    tak za prvé se pokusím uklidit ten hrozný bordel tady:o) poslední měsíc jsem se k tomu jaksi nedostala:D
    Pak mám taky autoškolu a budu mít brigádu. A konečně si chci přečíst taky nějaké knížky, na které jsem si předtím nenašla čas:o) já myslím, že bude co dělat.

    OdpovědětVymazat
  30. Veve

    to sem si taky myslela. Po temer trech tydnech sem brigadu nesehnala, bordel sem uklidila, precetla asi stopadesat knizek a ted cekam na zacatek vysoky :D ono i to volno se rychle omrzi...

    OdpovědětVymazat
  31. Banana,

    tak já už mám tu brigádu domluvenou:o) Teď jenom doufám, že mi ji neodřeknou jako loni:D Já zase čekám, jestli mě vůbec vezmou:D a hurá, mám přečtenou první knížku!

    OdpovědětVymazat