čtvrtek 17. dubna 2008

Amazing, amazing, amazing...

Kdyby mi tak všichni ti krásní a dokonalí lidé chtěli dát něco ze své aury!


Ano, jsem velmi negativistická osoba, a pokud zrovna nemám koho nesnášet, jsem nervózní a v depresi. Zřejmě stejně jako Balička cigaret, Pruhovaná a Zrzka. Oběť jsme si našly. Respektive ona si našla nás.
Na úplně, ale úplně stejném dvouoboru!

Jmenuje se Amazing Aňa. Tak se představila na PC4, kde jsme si ke jménu měli přidat přídavné jméno, které nás vystihuje. Vzápětí dokázala, jak je amazing, když ze sebe dokázala vykoktat maximálně dvě věty, než se zasekla.
Amazing Aňa chodí s Handsome Pavlem (tak se taktéž pojmenoval sám.) Až na to, že Pavel mi handsome nepřipadá. Zřejmě ale mám menšinový vkus. Stejně jako Balička cigaret, Pruhovaná a Zrzka.
Na fonetice sedí Amazing Aňa vepředu a Handsome Pavel vzadu. Před začátkem přednášky se musí políbit, protože se teď hodinu a půl neuvidí. Po přednášce se také musí políbit, protože se hodinu a půl neviděli. Včera, když se asi sedmdesát lidí hrnulo do učebny, Amazing Aňa s otevřenou pusinkou čekala, až ji Handsome Pavel nakrmí čokoládou. A koukala přitom na mě.
Pruhovaná se mě pak ptala, jestli si taky před fonetikou dáme pusu, což jsem zavrhla, protože jsem nachlazená, ale donutila jsem ji, aby mi do úst vložila sýrovou tyčinku.
Jednou jsme s Baličkou cigaret potkaly Amazing Aňu v bufetu na fildě. Stála před námi a zavrhla koupi pizzy, protože je s česnekem. Tak jsem si ji koupila já. Venku jsem pak slyšela, jak AA Baličce říká, že si přece nebude kupovat něco s česnekem, když ví, že za chvíli přijde on! Uff, ještěže jsem single, jinak bych prej nemohla jíst česnek, což nevim, jak bych zvládla.
Jednou AA řekla, že se svou úrovní španělštiny by mohla jít rovnou do druháku. Vzápětí jsem jí pak na jazykovkách musela poradit učivo druhého ročníku střední školy. Když AA na konverzaci začne něco vyprávět, obvykle nikdo neví, co chce vlastně říct. Ani lektor. Když se má vyjádřit anglicky, jak už jsem zmínila, zasekne se v průměru po druhé větě a začne se tomu hihňat. To jí ovšem nebrání v tom, aby nekritizovala angličtinu kohokoliv dalšího a aby na španělštině nenabízela ostatním doučování. Už i lektorka Anda-Lucía se AA zeptala, proč své kamarádce radí s gramatikou, když jí radí blbě.
Amazing Aňa se kamarádí s dalšími amazing lidmi. Třeba s Dredatou. Na morfologii sedí za námi. Cokoliv docent Spinning („To když jsem byl včera na spinningu, tak ta trenérka…“) řekne, amazing group za námi musí prostě být v opozici. Obvykle stylem: „Hm, no to bys teda měl…“ „To je kretén…“ „Hm, no to určitě…“ „Haha, to je teda fakt vtipný.“
Když v úterý Zrzka před mikrofonem překládala, od AA a Dredaté se ozval následující dialog:
D: „Má pěknej zadek…“
.
.
.
A: „Zrzky jsou sexy…“
D: „Jo, ale mohla by o ty vlasy víc pečovat.“
Když Zrzku u mikrofonu vystřídala evidentně nervózní Japonštinářka, která ale i přes nervozitu má v hlavě třikrát tolik co AA:
A: „Ježiš, čemu se směje…“ (Jo, to říká někdo, kdo se začne hihňat po dvou anglicky vyslovených větách.)
D: „No to je teda fakt sranda…“

Jo, tak tohle je jiná třída než holky ze španělštiny. Ty jsou maximálně tak trochu jednodušší. Ovšem AA… Je tak krásné někoho tímto způsobem nenávidět! Ale když ona je tak… tak… tak strašně strašná! Tak moc sebevědomá a tak moc nemá na co.

Já si tedy jsem vědoma toho, že nejsem vůbec amazing.
Například jsem předminule nešla na PC4, protože jsem myslela, že už musíme odevzdávat esej, kterou jsem neměla. Máme ji odevzdávat až dneska a já ji pořád nemám. Možnost, že bych ji za tři hodiny stihla napsat, jsem zavrhla (teda ono by to šlo – ale to téma je hezký, jenom já jsem líná a nechci odevzdat zmetka). Takže tam buď půjdu a omluvím se, anebo tam nepůjdu vůbec. Jinak přesně tento typ lidí nesnáším, že. Problém je samozřejmě v tom, že se mi nejlíp píše večer, ale to nemůžu, protože je AFO a musím chodit na filmy. (A náhodou ne do hospody! Vlastně… včera jsem šli ještě na chvíli do Vertiga (kde umřela ta slepá rybička!!! Proč, proč, proč, bože?!) a dala jsem si dvě kofoly!) A dopoledne nemá cenu nic dělat, protože to jsem prostě naprosto neproduktivní. Tak jsem si řekla, že místo eseje budu aspoň dělat něco jiného. Do školy. Takže jsem si to už nastavila na icq.
Když jsem byla doma, chtěla jsem pohnout s fonetikou. Mgr. Bez Vlasů má totiž pravdu, když říká, že když si to necháme na poslední chvíli, tak se z toho pak poserem. Teda nařekl to přímo takhle, ale pochopili jsme to tak. Navíc zjistil, že reading před přednáškou dělá asi tak pětina lidí, takže příští středu píšeme test. Abych se vyhnula vypracovávání těch sto třiceti otázek, ze kterých dvě vybere, tak jsem v pondělí šla pěšky do Kauflandu pro zubní pastu.

Jinak, co je nového kromě toho, že jsem právě teď líná jako před rokem někdy touhle dobou, kdy jsem měla odevzdávat maturitní projekt a měla jsem asi půlku?
Tak předně doufám, že jsem si ze svého pátečně-sobotního výletu neodnesla nic jiného než rýmu. Zatím mi tedy kape naštěstí akorát z toho nosu. Bylo by to velmi, jakože velmi, nespravedlivé, asi jako když matikáři tenkrát nemuseli dělat maturitní projekt, protože si napsali písemku. Vlastně když o tom tak uvažuju, bylo by to nespravedlivé ještě o něco víc. Slečna Paranoidní jednou není paranoidní a hned by jako něco to… Mohla bych o tom pak natočit film a nazvat ho třeba „Hradec Králové.“

V Olomouci přestala naše rychlovarná konvice být samovarná. To ji jako mám zapínat sama, bo co? Stačí, že doma už to dělám tak, že do konvice naliju vodu, postavím a čekám.

Oblomov tady teď předčítá z knížky o ovečkách. Víte, co to znamená „baroš?“ To je malý beránek, co ještě nemá děti. A když se to používá déle než rok, nabývá to pejorativního nádechu.

23 komentářů:



  1. Mé rozhodnutí nepodlehnout již organizované výuce cizích jazyků je pevné jako nikdy...

    OdpovědětVymazat


  2. a jake prizvisko sis dala ty?

    tyhle blbky jsou vsude, ver mi...

    OdpovědětVymazat


  3. zcr: Nepodléhej, ale když se tím někdo chce živit, ten papír potřebuje.

    p.: Moody. Měla jsem spíš evil.

    OdpovědětVymazat


  4. To byl zase jednou plnokrevný kopřivní text!
    Mimochodem, mně je úplně jasné, proč AA nechce žrát česnek. HP je totiž upír. Co je ovšem AA radši ani nedomýšlím. V každém případě bych sebou radší nosila zaostřený dřevěný kolík.

    Moody! Moody! MOOOODY!

    OdpovědětVymazat


  5. Já teda nevím, co by mě vystihovalo :)

    OdpovědětVymazat


  6. Ach, Kopřiva má zase koho nenávidět, bude legrace:o) a taky budou zajímavé články. Tedy, tím nechci říct, že by ty předchozí byly nezajímavé, to ne! Jen ono se tak krásně čte o takových lidech;o)
    Jen doufám, že takové lidi mají jen tam u vás. Protože jestli se někdo takový bude vyskytovat i na Slezské univerzitě na němčině a historii, tak to ty přijímačky vzdám rovnou.
    A věř, že lenost se vyskytuje i u letošních maturantů. Protože já budu raději číst tvůj blog než vypracovávat maturitní otázky. Já tedy budu vždycky raději číst tvůj blog než abych dělala cokoli jiného:o) To je tak, když někdo píše zajímavé články:o)

    OdpovědětVymazat
  7. Nemyslím, že ti kape jenom z nosu!

    Když čtu řádky věnované AA, myslím, že ti kape ještě pověstná pěna od huby...:-D
    Vymýšlet si já nějaké adjektivum, jež by mne charakterizovalo, asi bych po chvíli tápání sáhl mezi karty Doomtrooper pro postavu jednoho strašně velkýho holovlavýho negra a adoptoval jeho jméno - Big Bob...
    A rybičky je mi fakt líto. Věnoval jsem jí minutu ticha a večer jí ještě připiju na cestu do věčného rybníka...

    OdpovědětVymazat


  8. Oh, yessss! Moody! Máš už vlastní placatku? Koukám, že studuješ s echt Mary Sue a tudíž ji budeš potřebovat. Amazing Aňa a Handsome Pavel, to zní jako dvě karikatury z americké střední. Hotoví král a královna maturitního plesu.

    Koukám, že přece jen můžu být ráda, že už na UP nejsem. I když za mých mladých let tam takoví blbi nebyli. Možná je to tím, že mi jsme ještě měli druhé kolo příjmaček. Prý to už zrušili.

    V druhém kole už to Arbi a St. Pepper jr. vyselektovali. Zvlášť si vychutnali ty, co jim na dotaz, jakou knihu z angloamerické provenience četli, odpověděli, že neradi čtou. (hlavou o stůl bijík)

    OdpovědětVymazat
  9. Birute,

    třeba bychom mohli s AA a HP natočit další Muzikál ze střední. Ještě bychom si mohli přijít na velké peníze. Ovšem největší část by samozřejmě dotala Kopřiva za objevení těchto talentů. (A ne, já Muzikál za střední neviděla, takový šok bych vážně nemusela přežít. Ale omylem jsem zahlédla nějaké fotky z tohoto filmu a stačila si o něm udělat určitou představu)

    OdpovědětVymazat


  10. Asi máme v Brně dvojče AA, ale bohužel jsme si nikdy nedávaly přezdívky, tak jí zcela neoriginálně musím říkat Pizda.

    OdpovědětVymazat
  11. takovou anglickou hru jsem taky jednou hrála

    akorát jsem neznala žádné slovíčko na "g" mimo grand, tak jsem taky mohla působit sebevědomě :D

    jinak "kluka z plakátu" znám osobně jen z hodin angličtiny (jiných, než na kterých jsme hráli podobné nesmysly), myslím, že si za clé ty dva semestry nepořídil učebnice :) co si pamatuju, studuje na katedře filmu, divadla a médií a dělal dramaturgii Krysaře, kde v hlavní roli vystoupila má spolužačka

    a na KALu mají ještě nějaké plakáty, jak jsem koukala :-)

    OdpovědětVymazat


  12. Ty přezdívky vypadají skoro jako začátek nějakého iq testu...

    Amazing, Handy, Cool, Moody, Beasty, Spicy

    Jedno z těchto slov do skupiny nepatří více než ostatní. Uhodnete které?

    (řešení možná není tak jednoduché, anebo autor je blbý:)

    OdpovědětVymazat
  13. Mgr. Bez Vlasů má pravdu...

    Tak proč doprdele nejsem nechopná napsat rozbor na ty dva judikáty, co jsem měla mít hotový minulé pondělí?!
    Nic, přestanu kvílet, stejně si za to můžu sama (ale nějaké kapky proti lenosti a odporu ke školním pracím bych brala, to jo), stejně tak nemá smysl zatěžovat si mysl tím, že zkoušové se blíží a já zase nic neumím, ovšem teď si začnu dávat majzla, jestli se na přednáškách nevyskytují podobné existence jako AA a HP i u nás.

    OdpovědětVymazat


  14. Danae: To z piety;)
    Spíš než zaostřený kolík bych potřebovala tu Birute navrhovanou placatku.

    r1: Já jsem to měla vymyšlený už půl roku dopředu, protože kamarádka tam chodila v prvním semestru.

    Veve: Jestli to budeš dělat i v předvečer maturity, tak teprve nebude něco v pořádku. To už jsem neměla odvahu dělat něco jiného než se učit ani já.

    galahad: Musíš ale vodou z akvárka!

    Birute: Ach, tys zažila ještě doby drsné anglistiky! I ty jedna veteránko!
    Neradi čtou... ach ano. Na romanistice se jedna "kolegyně" ptala, jestli na zkoušku z literatury musí číst Márqueze. Pokudivu jí nikdo neodpověděl.
    Ovšem teď jsem si vzpomněla, jak jsem nedávno procházela materiály ze semináře z Úvodu do literatury a přitom si říkala: "Hmm, tak tohle... jsem taky nečetla."

    Veve: Já bych si, prosím, chtěla střihnout nějakou tu roličky netleskající dívky v publiku.
    Jinak jsem viděla začátek - a když jsem zjistila, že hlavní hrdina je ta, která mě už od pohledu strašně sere, tak jsem to vypla.

    kotě: U nás se Amazing Aňa ujalo skoro mezifakultně. Ale když si vyměňujeme pohledy, lze z nich vyčíst: "Kráva..."

    gábi: To nemuselo začínat na stejné písmeno. Ještě navíc.
    Myslím, že nutně potřebuji jít na KAL. Ne že bych tam sice jako studentka dvouoborové filologie někdy zavítala, no ale... ze zvědavosti!

    OdpovědětVymazat
  15. Kopřivo,

    v předvečer maturity si budu dohlodávat poslední nehty, které nestihnu zlikvidovat do té doby a budu se třást zimou. Například před slohovkou jsem neusla do té doby, než jsem si pod teplou peřinu vzala ještě teplejší deku. Já se fakt tak třásla zimou. No normální krize.

    Tu scénu vidím přímo před sebou. AA a HP budou ve velké středoškolské tělocvičně oslavování bárbínovskou a šampónovskou částí školy, ale tam nahoře bude sedět černě oděná skupinka punkerů a gothiků a jiných podvratných živlů, kteří jsou odporným plivancem na tváři té úžasné, cool, in, hypersupermega jasné, barevné, optimické střední školy. A v jejich středu sedí mlčenlivá a bledá dívka se zasmušilým výrazem ve tváři. Jejich vůdkyně. Královna. Kopřiva!
    Tak co, líbí se scéna?

    A já tedy neviděla ani začátek, ale ta holka je mi taky nesympatická. Protože už na první pohled je mi jasné, že bude ta ze všech nejkrásnější, nejhodnější, nejmilejší, nejobětavější, nejchytřejší a bla bla bla. Prostě Mary Sue:o) A o toho kluka bych si ani kolo neopřela. Z toho jsem málem měla noční můry:o) holt můj vkus na kluky je asi jiný.

    OdpovědětVymazat
  16. Kopřivo,

    nemaje akvárko, natož nějakou vodu z něj, věnoval jsem jí tklivou vzpomínku, když jsem si do chlebárny zvrhnul frťánka fernetu...

    OdpovědětVymazat
  17. VeVe,

    a to ještě nevíš, že se to bude stupňovat - já jsem teď schopná učit se na zkoušku v noci před zkouškou (jako jen tu jednu noc před zkouškou). Ale ten předmět byl fakt na houby...

    OdpovědětVymazat
  18. Ness,

    já dnes strávila odpoledne u spolužačky, abysme si dovysvětlily nějaké věci na zítřejší praktickou z počítačů:o)

    OdpovědětVymazat
  19. Moody?

    Hank Moody? Dospivas prekotne :)

    OdpovědětVymazat
  20. amazing

    vidím, že pan s typicky americkým jménem se svých metod nevzdal;) jo a s tou esejí se moc namáhat nemusíš, z vlastní zkušenosti vím, že je nečte:))

    OdpovědětVymazat


  21. A není to prostě a jednoduše klasická růžovka? Nebo aspoň jedinec velmi podobného druhu?
    A když už jsme u těch přízvisek, jednou jsem si taky musela jedno dát, ale české, ne v kůl angličtině. Tak jsem si vybrala označení Bláznivá. Nikomu, komu jsem to později říkala, se to nelíbilo. Mně vlastně taky ne. Ale docela to odpovídá.

    OdpovědětVymazat


  22. Amazing... Někdy mám dojem, že tyhle osoby někde někdo naklonoval a v rámci úchylného experimentu rozhodil mezi lid.
    Víš, aby se zjistilo, jak dlouho podobná stvoření dokáží přežít, než je někdo něčím umlátí, případně než zahynou na něco strašného. Na ulomený nehet, třeba...

    OdpovědětVymazat


  23. Amazing Any se vyskytuji i jinde nez ve skole -treba v kancelarich je jich jak na***no !

    OdpovědětVymazat