pátek 6. dubna 2007

Vrčení čtvrtečního podvečera

... y los testigos del acontecimiento lo confirmaron – que por el fin de la arenga, dos palomas se sentaron a sus hombros...* Ani Fidel tu nebude věčně.

Včera jsme z důvodu, o kterém nevím, jestli jsem se tady zmiňovala a nechce semi to hledat, jsme se se Sanchou, Kačátkou a Tolstolobikem (s tím především) vypravili na Thermopyly. Spousta polonahých chlapů (ale koho by zajímal Leonidás, když je tam kapitán Sparťanů a taky ten Žižka, co ho poslali zpátky do Sparty povědět, jak to dopadlo... hm, zřejmě všechny ostatní přítomné kromě mě. Nelíbila se mi ta jeho kozí bradka), spousta přehnaných efektů a místy spousta patosu a taky příjemná dávka cynismu ("... není důvod, abychom se nechovali civilizovaně", zatímco ze skoro mrtvol dělají úplně mrtvoly a odklízí je na hromadu), takže přesně to, co tak jednou za rok potřebuju. A nejúžasnější stejně nakonec byla královna Gorgo. A také jsem neměla tušení, že Xerxes byl teplej (Mathilda vzkazuje slashařkám: Tam bylo materiálu!), což nám trochu narušuje naši teorii, že prvním historicky prokázaným homosexuálem byl generál Karel Bonaventura Buquoy (po kterém jsem pojmenovala auto), ale nakonec jsme se shodli, že budeme striktně oddělovat homosexuály našeho letopočtu a před naším letopočtem.

Byli jsme domluvení, že po filmu půjdeme Spartu někam zapít (museli jsme ovšem dávat pozor, protože Kačátka je Pardubačka, a tudíž vždycky počkat na reklamní pauzu a naše "na Spartu" řádně vysvětlit. Náhodou, ač z Hradce, včera jsem fandila Pardubicím. Shodou okolností, jak Pardubice, tak Hradec včera skončily. Aspoň to nebudu muset ve škole poslouchat.)
Nejdřív mi přišla od Sanchy SMS, že hned po kinu jede domů, protože kamarád něco pořádá. Tolstolobik mi na icq sdělil, že se nezdrží dlouho, protože kamarád má koncert. Neměla jsem nárok být uražená, ale to jsem se ještě ve středu ptala snad jenom z prdele, jestli půjdeme ve čtvrtek nebo v pátek?

Do kina jsem jela autobusem. Přede mnou seděly dvě paní, tak kolem sedmdesátky, možná přes sedmdesát. Ta jedna té druhé vnucovala svoje cigarety.
"Ale ne, já to nechci."
"Vem si to, dyť už mám jenom poslední tři!"
"To nevadí... A nevytahuj to tady před lidma!"
"Tak vezmeš si to už? Ber to, jako že to máš za tu výbornou sekanou."
Chtělo se mi vrčet. Poslední dobou často vyjadřuju emoce vrčením (zřejmě se vracím na nějaký nižší vývojový stupeň.) Napadlo mě totiž, jestli až mi bude sedmdesát, jestli někdy, budu mít taky někoho, komu budu vnucovat cigarety a kdo mi bude dělat výbornou sekanou (pochybuju, že já bych kdy dokázala udělat jakoukoliv sekanou.) Socka asi bude mrtvá, protože moc pije a kouří (i když jí cigarety nedávám). A ostatní, rozstrkaní po celé republice i mimo ni, budou mít jiné věci na práci než se dělit o cigarety a sekanou. Nakonec mi zbydou jenom ti holubi** a Fidel.

Vrčení jsem zadržela a nakonec se i ukázalo jako zbytečné, protože Sancha si jenom spletla datum. Ale znova se ukázalo, jak málo mi ještě pořád stačí...
Pak jsem zavrčela už jenom na MHD – tři různé autobusy domů v časech: 20:43, 20:46 a 20:50. Předtím jediný v 19:37. A potom 21:38, 21:24 a pro změnu 21:24. Dva z těch tří autobusů jedou až na zastávku, kde vystupuju, naprosto stejnou trasou. Jiné dva autobusy do školy taktéž a samozřejmě oba dva jezdí s tak dvouminutovým rozestupem a pak půl hodiny nic.
Kdybych včera vyrazila ve stejnou dobu jako ostatní a nezůstala v hospodě sama, napospas zvrhlíkům (ach jo, žádný si nepřisedl), a šla pěšky, dorazím domů jenom o něco dřív než Kačátka do Pardubic. Miluju MHD. Ale zdražovat jízdný, to jo...

Vůbec mám poslední dobou chuť vrčet skoro pořád. A někdy vrčení proměnit v neartikulovaný řev. A někdy v artikulovaný. Třeba na psy. Naši odjeli na pryč, sestra má ruku v sádře a já tady mám na starosti Beďara a Barbuchu. Beďar zatím starosti nedělá, protože ještě stále zmírá steskem po paničce, to znamená, že leží a spí a chrápání občas proloží zmučeným povzdechem. Barbucha vlastně starosti nedělá taky, ale babička jo. Domluva tenkrát zněla, že až se Barbucha naučí chodit ze schodů, bude ho venčit babička. Chodit ze schodů se naučil minulý víkend. Když babička něco potřebuje, prozvoní nás na pevnou, k čemuž máme zřízené speciální vyzvánění ("Pro Elišku" – už mám reflex tak Pavlovovi psi), a někdo za ní přijde. Předevčírem, když jsem se vrátila ze školy s něčím, co vypadalo jako slibně se rozvíjející bolehlav, a zalezla jsem si s knížkou do vany, ozval se telefon. Který jsem ignorovala, protože jsem předpokládala, že babičce se nechce s Kubou ze schodů. Za minutu se telefon ozval znova, tentokrát zvonil asi tři minuty, tudíž Beďar se mohl uštěkat a ukňučet, protože jakékoliv vyzvánění telefonu nenávidí. Usoudila jsem, že to asi bude něco důležitého a s mokrými vlasy vylezla z vany. Mezitím telefon zvonil potřetí, opět asi dvě minuty. Cestou k babičce jsem si ji – dle naléhavosti vyzvánění – představovala při nejmenším se zlomenou nohou. Ne. "Barbucha chce vyčůrat." Nádech. Výdech. Nevrčet. "Babi, dyť už chodí po schodech!" "No jo, ale já tady mám rozděláno na pečení." "Nádech. Výdech. Nevrčet. "Fajn, já zase byla ve vaně." "No ale to já jsem nevěděla." Nevěděla. Ale volá pro jistotu třikrát, jako kdyby se pes nepotřeboval vychcat, ale jako kdyby podpálil barák. Zajímalo by mě, jestli to tímhle stylem dělá, i když opravdu není nikdo doma. V tom případě bych se divila, že náš pes je ještě relativně normální. Za tu dobu, co u nás vyzváněl telefon, už s ním dávno mohla dojít ven. Jenže babičce se po schodech nechce, ačkoliv pohyb by jí jedině prospěl a i z toho důvodu, jsme jí pořizovali psa. Jenže vždycky se najde nějaká výmluva, proč zavolat nás – má zaděláno na buchty, bojí se po tmě (jak kdyby venku nešlo rozsvítit), mohla by být otevřená branka a Barbucha utýct... A nemůže si jít s Barbuchou, který je venku rád, sednout na lavičku, protože mezitím by jí utekl nějaký veledůležitý seriál. Tudíž když ho jdu venčit a on si místo venčení čichá ke kytičce, schytá vrčení on.
Babička zneužívá systému prozvánění, zneužívá toho, že tam pokaždé přijdeme, protože nikdy nemůžeme vědět, co se zrovna děje, a vůbec mám dojem, že až příliš lidí kolem mě něčeho (mě) zneužívá, a proto tolik vrčím. Nebo ne snad že by mě ostatní přímo využívali, ale mám pocit, že za ostat dělám věci, které si podle vší logiky mají udělat sami. A poslední dobou je toho trochu moc.
Ačkoliv stěžovat bych si neměla, vzhledem k tomu, že jsem prakticky schopná nějaké nadprůměrné výkony podávat jen pod tlakem. Jenže tady se už nejedná jenom o práci pod tlakem, ale i o práci pod nasraností. Protože tohle přece do prdele vůbec nemám dělat já!
Profesor Slina. Celý září jsme se srali s VFBR, několik hodin jsme proplkali o plese a na semináři, u kterého by průměrný maturant předpokládal, že se dozví něco nad rámec hodin, jsme pouze psali písemky a profesor Slina zkoušel, tudíž jsem nehli ani o jednu pitomou bitvu – teď nám zbývá asi dvacet hodin dějepisu (i se seminářem) a ještě jsme nedodělali WW2. V maturitě budou dějiny do roku 2006. Takže se stalo to, čeho jsme se obávali – profesor Slina nám materiály poslal. Z materiálů profesora Sliny se nedá učit. Nejdřív se musí tzv. "odslinit", aby byly k použití. Ale to, co nám dorazilo minulý týden, předčilo i naše nejtragičtější představy. Ze třetiny jsou to typické slinovské dokumenty, které už jsme se za ty roky naučili rozšifrovat. Další třetina je souvislý text, což znamená, že proces odslinění se dvojnásobí. A poslední třetina jsou zcela neobjektivní úvahy. Nedalo mi to, abych nepátrala, jestli je profesor Slina tak talentovaný úvahář, anebo jestli to je práce někoho jiného.
Kosovská_krize.doc
Převratné_změny_ve_střední_a_JV_Evropě.doc (tady si musel dát tu strašnou práci a kopírovat to postupně, aby nebyla vidět ta data)
Poválečný_vývoj_Československa.doc – 1. část
Poválečný_vývoj_Čerskoslovenska.doc – 2. část. (tady se ani neobtěžoval změnit písmo.)

Ale hlavně nezapomínejte vždycky uvádět zdroj informací!

Profesor Slina měl ještě tu drzost poznamenat, že nám"to naservíroval na stříbrném podnosu." Jo, google mi to naservíroval taky. Za půl minuty.
Ale co, dle jeho slov "jsme studenti a máme času dost", za to jemu se času nedostává a už pěkně dlouho nestíhá, což mu ale nebrání v tom, brát si toho pořád víc – např. napsat každou druhou hodinu písemku a pak se začít vztekat, když se někdo zeptá, jestli ty písemky, co jsme psali v únoru, už má opravený.
Kdyby byl aspoň schopen jakési sebekritiky a přiznal, že si to prostě blbě spočítal a že teda jako sorry, ale probrat to nestihneme, vyhledejte si informace sami a pak to projedem. Ne, on se prostě bude chvástat, jak nám tady usnadňuje práci a obětuje nám volný čas. Děkuji, pane profesore, s internetem umím zacházet taky.

Takže do úterka potřebuju dopsat MP, pak se pustit do odsliňování dokumentů (ačkoliv uvažuju, že ty materiály radši udělám znova a sama) a pak se aspoň podívat na MO z angličtiny a vypracovat osnovu k MO ze španělštiny (co jako budu dělat, když si vytáhnu módu?!). Někdy bych chtěla být normální maturant, co tvrdí, že na maturitu se vzpomněl až o svaťáku. A že se na ni taky dá naučit přes svaťák. Což jako doufám, protože dřív se k tomu ani nedostanu.

A přitom ještě musím najít čas na překlad
povídky do Rukavice, s čímž můžu začít až po MP, protože jakmile otevřu jiný slovník než španělský, začnu slyšet hlasy. A přitom bych chtěla na velikonoční slet do Prahy, kam se nedostanu zcela určitě. Paradoxně to bude lepší až v květnu, kdy už stejně člověk nic nezachrání, takže druhý týden odjíždíme k nám na chatu na... ehm, předmaturitní soustředění. Hlavně nezapomnout do basy přibalit aspoň češtinu.

Jeden by vrčel.


*... s svědci události to potvrzují – že na konci jeho proslovu mu na ramena usedly dvě holubice...
- úryvek z Kopřiviny maturitní práce

**paloma – holub, holubice

58 komentářů:

  1. Kopřivo...

    ...počkej, jak budeš vrčet, až budeš po noční a babička tě vytáhne z pelechu, že potřebuje vosum rohliků...;-)

    OdpovědětVymazat


  2. Hele, nech toho, třeba tu maturitu udělám a nebudu muset na noční šichty na benzínku;o) (Provokoju, já vim;))

    OdpovědětVymazat
  3. Koprivo,

    pockej, az budes pred ranni, na kterou se vstava ve 4 (aby se pred pul sestou mohl na zastavce potkat totalne rozespaly Galahad...:-D )a o pulnoci ti bude volat maminka, ze si pejsek vecer hral v parku s jinym pejskem... :-)

    OdpovědětVymazat


  4. Normálně mě děsíš. Tvrdíš tady, jak se furt flákáš, a přitom se učíš. Já si pak říkám takové věci, že bych jako mohla tu ekonomii i otevřít (když mám za týden z knížky napsat seminárku), páč už i Kopřiva se učí... Každopádně na maturu ti přeju hodně štěstí (a taky upřímnou soustrast), zvláště z dějepisu (naši dějepisní maturanti měli podobného magora jako ty, shodou okolností to byl náš třídní).

    OdpovědětVymazat


  5. Naše Babička dělala něco dost podobného. Sice jsme neměli žádný systém prozvánění, ale taky šlo (většinou) o venčení psa. Pořád volala kvůli každé hlouposti a neustále potřebovala něco vyřizovat, ačkoliv byla docela schpná to udělat sama. Nakonec nám došlo, že se spíš cítí opuštěná.
    Momentálně se to ale vyřešilo, protože se k ní nastěhoval jeden ze strýců, jelikož ho ženská, se kterou žil, vyhodila z domu.

    OdpovědětVymazat


  6. terrynka: Jestli v šest ráno potkám galahada, tak spíš skončíme někde v hospodě, takže až mi maminka bude o půlnoci volat, že pejsek si v parku hrál s jiným pejskem, už mi to bude jedno:o)

    Ness: Tož učim... já se spíš sporadicky a mírně učim, co je zrovna potřeba, s tím, že "na to ještě bude čas."
    Ad dějepisář - já jsem ho donedávna považovala za jednoho z nejchytřejších a nejlepších profesorů. On teda nejchytřejší asi je, naučí taky hodně, ale není schopnej akceptovat jinou pravdu než to svoji a chybu prostě nepřizná.

    rady: No, mě to taky napadlo, že nás volá, protože tam chce někoho mít (a je fakt, že táta se tam staví tak akorát zeptat se, jestli něco nepořebuje, já tam aspoň chodím každý den minimálně na zprávy a ségra se tam taky občas zastaví na dýl.) Jenže když se u ní třeba na hodinku staví bratr, švagrová nebo sousedka, tak pak zase poslouchám, jak si stěžuje, že jí utek tenhle seriál, že nestihla začátek tohohle filmu, nebo že teď nestíhá vařit apod. Shodou okolností se tam asi před dvěma lety, do bytě v patře, nastěhovala její rozvedená neteř s dětmi a ta za babičkou taky docela dost chodí a to ji nezdržuje;o)

    OdpovědětVymazat
  7. Kopřivo...

    Tak to já si o našem třídním vždycky myslela, že je debil (a s postupem času se to pořád víc měnilo od domněnky po chmurnou jistotu). A nekecej, učíš se :-P - Spartu sis přece zopakovala v kině na 300 (ještě jsem to neviděla, ale už od ukázek tomu zdlouženě říkám "Slipy a pláštěnka" - hádej proč :-)).

    OdpovědětVymazat


  8. :D Hele, a jednu chvíli tam je Leonidás i bez slipů. I bez pláštěnky. A bez štítu. A bez... ne, tohle nenapíšu, to už je moc. Domysli si to;o)

    OdpovědětVymazat


  9. Myslíš bez bot?! Tak to už je fakt moc... :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Kopřivo...

    ...jestli maj hradecký hospody otevřeno v šest ráno, asi bydlim ve špatnym městě:-D

    OdpovědětVymazat


  11. Ness: No, ono toho ty sandálky stejně moc nezakrývaly:o)

    galahad: To teda, v Praze nemáte non stopy, bo co?;o)

    OdpovědětVymazat


  12. Galahade, nestacej ti prazsky hospody, odkud nas jeste ve tri nevyhazujou? :-)

    Koprivo, v sest rano jsem ho jeste nepotkala, nemohu soudit :-) ale obcas ho potkam v pul osmy vecer a domu se plazim ve tri :-)))

    OdpovědětVymazat


  13. A kdy se přijedete plazit do Hradce? Můžeme si dát závod, kdo se dřív doplazí k Negrovi;o)

    OdpovědětVymazat
  14. Kopřivo varuju tě!

    Z Hradce se ve tři ráno neplazim, takže si mě budeš muset nechat! :-D

    Terrynko, oni nás sice nevyhazovali, ale piva už nám taky moc nepřinesli...

    OdpovědětVymazat


  15. mam takove podezreni, ze zrejme nechteli rusit :-P

    OdpovědětVymazat
  16. No hele...

    ...účet přinesli bez uzardění...

    OdpovědětVymazat


  17. no tak kapitalismus ma sva pravidla - neprilad provozuji-li hospodu, nenecham hosty odchazet bez placeni :)

    OdpovědětVymazat
  18. No ale fuj teda!

    Tohle zřízení se mi přestává líbit!
    Já bych byl daleko radši rušen pivem, než účtem...

    OdpovědětVymazat
  19. To ja bych se

    zase uctem na me jmeno s horentni sumou na nem rusit nechala a ohromne rada :)

    OdpovědětVymazat
  20. Terrynko,

    tomu sice rozumím, ale tohle nebyl ten případ...

    OdpovědětVymazat


  21. Hej, co jste jako dělali ve tři ráno v hospodě, že se u toho obsluha rděla, a proč jste o tom neblogli?!

    galahad: Případně bych vám ukázala onen jeden non-stop, kde by ti kv§li rychlosti obsluhy ani nezbylo nic jiného, než tam zůstat do rána.

    OdpovědětVymazat
  22. Tak

    prikladne ja jsem si vykladala nohy na stul, abych dokazala, ze mam opravdu pohodlne roztapane a opravdu osmidirkove martensky :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Kopřivo...

    To ale tedy není dobrá hospoda... By mi asi zkazila iluze o Hradci...

    OdpovědětVymazat
  24. :-)

    A Terrynka skutečně má opravdu pohodlně rozťapané a opravdu osmidírkové martensky:-)

    OdpovědětVymazat


  25. me teda predevsim neni jasny, co Kopriva, deklarujici, ze nechlasta mnoho, pohledava v nonstopech?! Tyhle podniky byvaji domenou alkoholiku meho kalibru, nikoliv slecen, ktere travi noci s publikacema o Fidelovi :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Terrynko,

    Já myslim, že slečny můžou trávit noci s publikacemi o Fidelovi třeba i v tom nonstopu, když na to přijde... A Kopřiva nechlastá mnoho... Ale o to častěji:-P

    OdpovědětVymazat


  27. plazozavod zni kazdopadne jako vyborny napad. Je plazeni mineno doslova? :) Ze bych si pripadne vzala kombinezu, neb dziny mam dosti chatrne a nemusely by to prezit :-)

    OdpovědětVymazat
  28. galahad 00.0079. 4. 2007 0:23:00

    Terrynko...

    ...já se obávám, že v tomhle složení máme reálnou šanci nevnímat způsob přesunu do cíle...

    OdpovědětVymazat


  29. ja se ovsem obavam, ze druhej den bych sakra vnimala, ze mam u dzin ubrouseny kolena :) I kdyz vorvany dziny me bavi do dneska, nemusi to bejt dira v plose deset krat deset :)

    OdpovědětVymazat


  30. Já tam sbírám materiál - pamětníky!

    A tenhle non-stop je jeden z těch lepších, ale právě až k ránu. Jinak se tam houfujou nezletilí, kteří si myslí, že jsem též nezletilá a nechovají ke mně náležitou úctu. To by se ještě dalo pominout, co je ale horší, je jukebox, ze kterého se neustále a strašně nahlas line zasranej hip hop! Jednou jsme tam se Sockou naházely větší než malé množství drobných a navolily to, o čem jsme se domnívaly, že je vypudí. Ovšem oni tam před náma narvali ještě větší obnos než náž větší než malý, takže když jsme odcházely, ještě nezahráli jedinou naši písničku!

    Nicméně, jelikož to jsou nezletilci, tak musí být tak do jedný doma, takže pak už tam je klid. A když jsme tam pak jediný stůl, tak to i obsluha stíhá.

    OdpovědětVymazat


  31. Hele, když půjdem z náměstí Kopečkem, tak se nemusíme plazit, ale můžem se kutálet. A dokutálet po přechodu až k Negrovi!

    OdpovědětVymazat
  32. Jukeboxy

    bych zakazala plosne, neb mi ve vyssich stadiich opilosti pripada jako vyborny napad nahazet do nich kilo v drobnych a rano pak vzdycky horce lituju, ze nemam na tuberiho tycinky :)

    OdpovědětVymazat


  33. pamatuju si spravne, ze pri kutaleni se je mozno narazit tez na nejakou obcerstvovnu? Kajicne priznavam, ze jsem se po HK plazila naposledy asi pred rokem a pul :-/

    OdpovědětVymazat
  34. Kopřivo,

    pokud bude Galahad při té příležitosti pořádat nějaké to vystoupení, nezapomeň na mě a nějakým způsobem to zvěčni :-)

    OdpovědětVymazat


  35. Pokud budeš kutálení nějakým způsobem korigovat, nůžeš se v Kopečku zastavit u konkurenčního Araba, jinak se zastavíš až dole u Grandu o Negra.

    Pokud máš na mysli občerstvovnu tekutou, tak se můžeš dokutálet až do Bystřičky, kde jsem ale naposledy byla, když mi nebylo osmnáct, protože tam by zrovna tu občanku nechtěli ani po tobě:o)
    Jinak bychom museli zpět na náměstí, což je do kopce, a to nevím, jak by se kutálelo...

    Ness: To ti přijede natočit Nova:o)

    OdpovědětVymazat


  36. ja bych teda priozralyho Galahada netocila, nejsem si zcela jista, zda by se to dalo vysilat v nejaky lidsky prijatelny cas... :-)))))
    obcerstvovna byla minena samozrejme tekuta :) do kopce se nekutalim, maximalne se necham odnest a mam takove matne tuseni, ze to by se na me kazdej vybodnul :)

    OdpovědětVymazat


  37. Já taky nemyslela točit to, jak bude přiožralý. Měla jsem na mysli exhibici, o které se mluvilo o dva příspěvky níže. I když Galahad sice měl nějaké námitky, je fakt, že alkohol by mu mohl pomoct překonat jeho zábrany (protože je tak skromný, samozřejmě :-D).

    OdpovědětVymazat
  38. Ness...

    ...tohle nejsou zábrany stydlivé, ale principielní. Ty s alkoholem nepadaj. Ty se zatvrzujou a útoky na ně jsou odráženy s rostoucí nevraživostí!

    Ad jukeboxy - Terrynko, nechat minimaxovej personál, aby po porážce s Německem poslouchal Rammstein - to mělo styl;-) Ale jestli to za ty prachy stálo, do toho se kafrat neodvažuju...

    OdpovědětVymazat
  39. Galahade...

    škoda :-(. A já se tak těšila...

    OdpovědětVymazat
  40. Já vim , Ness...

    ...ale kašpara dělám jen pro známý, neber to osobně;-)

    OdpovědětVymazat


  41. Fňuk :-(. Ale s tímhle komentářem ses do něčeho trefil, ani nevíš jak :-)

    OdpovědětVymazat
  42. No nazdar...

    do čeho? :-)

    OdpovědětVymazat


  43. To ví jen ti co mě znají osobně :-P

    OdpovědětVymazat
  44. Rovněž děláš kašpara jen známým?

    OdpovědětVymazat


  45. Spíš by se dalo říct, že dělám kašpara pořád. Teda kromě všech seminářů - tam jsem úspěšně za debila.

    OdpovědětVymazat
  46. Ness,

    vzdělávací instituce sem netahej. Na to sem citlivej...:´(

    OdpovědětVymazat
  47. Galahade,

    (ač se omlouvám vrcholně nerada) promiň. Na vlastní obhajobu dodávám, že se neznáme natolik dobře, abych o tom mohla vědět.

    OdpovědětVymazat
  48. V pořádku Ness...

    ...snažím se zapomenout...

    OdpovědětVymazat


  49. Tak už jsem přelouskal i tohle... To s tím vrčením je fakt dobrý, body k dobru :)Kolem Thermopyl bylo zbytečně povyku a kde nic tu nic... Čekal jsem něco nápaditějšího než obyč řežbu... PS: A to tvoje
    "Děkuji, pane profesore, s internetem umím zacházet taky."
    - není to nějáká poza tvrdý holky, když víš že si to tu nikdy nepřečte?!

    OdpovědětVymazat


  50. No já nevím, je to póza, když jsem mu to i řekla?
    Nikdy nepřečte... Kéž by. Kdo si co přečte je v tomhle případě značně diskutabilní.

    Vzhledem k tomu, že Thermopyly jsou podle komiksu, tak jsem žádnou hlubokou myšlenku neočekávala. Požadavek na řežby a pěkné chlapy byl splněn.

    OdpovědětVymazat
  51. Nebyl splněn...

    ...neobsadili ani Matildu, ani mě...:-P

    OdpovědětVymazat


  52. kopřiva: to tam ale nepíšeš, že seš až takhle od rány...a co on na to?
    hele je spousta comicsů, který alespoň nějakou myšlenku děje mají...na chlapi jsem nekoukal = já vím, neviděl jsem z toho filmu celkem dost scén, ale i tak nic moc...a souhlas s galahadem (sice nevím, jak vypadaj, ale každej kdo je proti tomu se mi líbí...)

    OdpovědětVymazat


  53. Nejsem od rány, jsem jenom nasraná. Co on na to... nemluvíme spolu, no:o)

    OdpovědětVymazat


  54. Kopřiva: já bych řekl, že člověk promrhal vzdělání, pokud nepochopil,že naprostá většina učitelů jsou idioti(až na vejšce mě trochu vyváděj z omylu), a bejt zrovna kvůli týhle obecný pravdě nasranej, mi přijde velká škoda, tímhle by sis život kazit neměla :-)
    a IMHO to vzal teda podivně klidně, asi osnuje pomstu... :-)

    OdpovědětVymazat


  55. Já si nemyslím, že většina učitelů jsou idioti. V každém povolání najdeš přibližně stejné množství idiotů, ale například od bankovních úřednicích bloguje málokdo.

    OdpovědětVymazat


  56. Kopřiva: Podle mně se máš pravdu tak na 1/2... Já mám teorii, že mezi čerstvými absolventy učitelství je ten podíl jako jinde, možná i nižší, ale postupem času je to povolání tak zdeformuje, že si jen málo z nich zachová normalitu. Začnou soutěžit s ost. učiteli/kami o důležitost svého předmětů, a najednou ppřestane jít o nás, o děti, ;), ale o jejich ego. Od takový 2. třídy je to prostě katastrofální! A k těm úřednicím: Sice se o nich bloguje málo, ale příspěvků jaký to jsoou skety že neposkytli úvěr, zbytečně papírujou, vnucujou ti megaultra výhodný spoření bys našla dost a dost...

    OdpovědětVymazat


  57. Nevím, já největší krávy potkala na prvním stupni. Tam to je teprve pravá slepičárna ničící mozek. (Mám informace přímo od zdroje, matka je učitelka.)

    OdpovědětVymazat


  58. Kopřiva: Dobře, tenhle argument nepřebiju, jen doufám, že to není pouze qůli tomu centrálně plánovanýmu nasírání - tam jsou totiž /minimálně externími/ členy asi všichni... :-)

    OdpovědětVymazat