středa 24. ledna 2007

Policejní ples

Jestli chcete na vlastní oči vidět policejní zátah, přijďte na náš ples. Ředitele tam přijdou zavřít za kuplířství a propagaci nacismu.

Výjimečně za to teda nemůže on, ale to má za... za... za všechno.
Ano, přátelé, náš ples asi bude rozpuštěn již po nástupu (kdoví, jestli stihnem aspoň ten.)

Organizaci nástupu má na starost Pomlčka. Což je jako fajn, že se toho někdo ujmul, protože nikdo to dělat nechce a Pomlčka je pohybově nadaná, tancuje a tak vůbec, že ano.
Akorát teda... no, hned na začátku jsem upozorňovala, že by asi nebylo nejlepší podnikat pokusy o složité nástupy s tanečními prvky. Zaprvé proto, že nejsem jediná, kdo by u toho vypadal jako debil. A zadruhé proto, že na prostorách, které budou k nástupu určeny, bude sebelíp nacvičený složitý nástup vypadat jako shluk náhodně se pohybujících a do sebe vrážejících lidí. Což se potvrdilo už na plese před dvěma lety (to jsem ještě nespala), kdy jsem se ostatních ptala, co měl znamenat ten zmatek při nástupu, načež mi bylo řečeno, že to byla pečlivě secvičovaná choreografie.
Pomlčka mě uklidňovala, že se ničeho složitého bát nemusím, protože ony přece taky nic složitého nechtějí. Už třetí týden trénujeme místo tělocviku nástup. První zkoušku Pomlčka požádala dobrovolnice, které budou vepředu tancovat. (Přihlásila se i Sancha a po chvíli i Kačátka – po dnešku jsem s nimi sice ještě nemluvila, ale škodolibě doufám, že litují.) Druhou zkoušku se nedělo celkem nic, dokonce mě začátek nástupu i příjemně překvapil, až na to, že jako povel, kterým nám jedna vysoká dívka, která mě na dějepisném semináři soustavně sere, naznačí, že teď je jako čas vyrazit, Pomlčka určila pozvednutí pravice. Navrhuju, aby ji s výkřikem "Heil markrabě!" zvedli všichni.
Na dnešní zkoušku se měly dostavit pouze tančící i netančící a sličné i nesličné děvy. Prý abychom si ukázaly, jak tančícím budeme dělat křoví. Tudíž jsem pochopila, že nikdo asi nebral vážně, když jsem říkala, že s mými motorickými schopnostmi mi dělá problém i chodit rovně (i za střízliva). A jako jistě... druhá část nástupu (která by tam jako vůbec nemusela bejt) začíná na tuhle písničku. Na začáku hodíme jakýsi sexy look kamsi a vyhřezneme bok (rozuměj pokrčíme jednu nohu, takže se ocitneme v sexy póze, to znamená, že já se podivně zkroutím a někdo z přihlížejících zavolá záchranku, že tu je případ akutního zánětu slepého střeva) a mírně si vyhrneme sukni. Potom uděláme pravo vbok (vpravo bok? vpravo vbok?) a chůzí, která by asi měla být chůzí modelek, ale mně to připomíná, jak jsme ve školce museli dělat čápa, se dopravíme o několik metrů stranou, kde lascivním gestem "pojď ke mně, brouku" budeme lákat – jak jsem tak pochopila – naše spolužáky. Poté se otočíme zpátky a čapím krokem opět o kousek popojdeme, zastavíme se, otočíme se zpátky ke spolužákům, tentokrát s gestem "jsem kráva, která neví, co chce, rozmyslela jsem si to, nešahej na mě" je jakoby zastavíme. Pak budeme s roztaženýma nohama stát a kroutit zadkem – představte si, jak to vypadá v džínách. A teď si představte, jak to vypadá, když jsme za rádoby dámičky v elegatních róbičkách. Teda nevím, proč furt používám tu první osobu množného čísla, když jediné, co jsem z výše uvedených bodů uskutečnila, byl pohyb z místa na místo (a nebyla jsem jediná, která tohle bordel defilé ignorovala – viděla jsem ještě při nejmenším tři další). Protože po celou dobu jsem si připadala jako debil, nepochybuju o tom, že jsem i vypadala jako debil, a jako ostatní – koukejme se na to objektivně – taky vypadaly jako debil, což už ale není můj problém. Prostě to dělat nebudu. Správně to vystihla Kačátka, když jsem kolem ní čapím krokem a s kyselým ksichtem procházela: "Začínám mít o Panenku vážné obavy."
Tak takhle vypadá naše část amatérských štětek, čili netančících.
Ze zvědavosti a protože jsem chtěla vlastnímu znechucení nasadit korunu, jsem si počkala na secvičování části profesionálních prostitutek, čili tančících. Fakt se nebudu divit, když jim někdo z předních stolů vyhrne šaty a za kalhotky zastrčí bankovku. Nejvíc tak stovkovou. Začátek je stejný – vyhřeznout bok, povyhrnout sukýnku, zakroutit prdelkou, čapí krok a jedem. Ale co přijde potom... Jestli to naše se nazývá kroucení zadkem, tak tohle je... tohle je pokus o vyražení si zubů vlastní pánví. A asociace s kopulačními pohyby je zřejmá.
Proboha, ať jim to někdo zakáže! Fajn, já chápu, že jen menšina sdílí můj názor, že nejlepší nástup by byl udělat hada a prostě tam dojít. Ale chce to aspoň trochu soudnosti!

Aspoň, že jsem úplně vzadu a jsem malá a nebude tolik vidět, že ani neumím pořádně chodit a že veškeré snahy udělat ze mě štětku ignoruju. Ale na druhou stranu... lidi si budou myslet, že jsem to dělala taky!

27 komentářů:



  1. Hehe,já jsem teď až po uši ve sra... v právních dějinách, takže jakékoliv cizí neštěstí, kterému se můžu škodolibě zasmát, potěší :-). Navíc už delší dobu mám při čtení tvých školních pamětí pocit, že jsem byla na mém gymplu o něco ochuzena - žádné růžovky, žádný markrabě, žádná choreografie... Na jednu stranu jsem sice ráda, ale zřejmě jsem také přišla o spoustu zajímavých zážitků :-D.

    OdpovědětVymazat
  2. Panenko,

    kdybys byla skutečně škodolibá, přála by sis, aby Sanchina a Kačátčina rozhodnutí tancovat litovala Pomlčka ;-)

    V každym případě - jo had je jednoznačně nejlepší! Naše třída nastupovala coby had a byl klid. I když - se svítící tyčinkou přivázaný na špejli, to celé trčící z náprsní kapsy - taky sem si připadal jako kretén. Aspoň, že při tom nástupu bylo zhasnuto... A mimochodem, škoda, že sis svého inseminátorského talentu nevšimla dřív. Mohli jste mít na plese markraběte s pupkem...

    OdpovědětVymazat
  3. Porcelain Doll24. 1. 2007 20:24:00



    Ness: Ale větší sranda je, když ze sebe u těch zážitků nemusíš dělat idiota ;)

    galahad: Markrabě už pupek má.
    Hada bych brala i se svítící špejličkou. Třeba i kdybych přitom musela držet v ruce svítící zapalovač.
    S Kačátkou a Sanchou si jinak celkem notujeme, ale když jsem je tam viděla kroutit zadkem, radši jsem dělala, že je neznám.

    OdpovědětVymazat
  4. Panenko,

    notovat si můžete nadále. osobně bych Sanchinu a Kačátčinu účast pojal jako takovou drobnou diverzní akci;-)

    Já vim, že markrabě pupek má. každej ředitel pupek má. Teda kromě toho našeho - ten žije nechutně zdravě, nepije, nekouří ... a vůbec každýho sere. Ale ten těhotenskej pupek je takovej efektnější. Rychlejc roste a tak... a kdyby se ještě markrabě stal šťastným majitelem pravidelných nevolností, mohl by být váš ples velmi originelní a markrabě by si jej jistě nadmíru užil...:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Porcelain Doll24. 1. 2007 21:54:00



    Na plese bude dost lidí blejt i bez markraběte:o) (I když já se možná neudržím už při jeho projevu - pokud ho budu poslouchat střízlivá).

    Ad Sancha a Kačátka - jak kamarádkám říct, že vypadají, jak kdyby se nejbližšího přihlížejícího chtěly zeptat: "Tak za kolik?" Nebo to se ptá vždycyk jenom zákazník? No jo, my amatérky:o)

    OdpovědětVymazat
  6. Neptá se nikdo...

    ...obvykle to bejvá pevná taxa. O té se nediskutuje, na kteréžto nediskutování přísným okem dohlíží hromotlucký vyhazovač... Ale to sem nepatří. Kamarádkám to neříkej... třeba je to přejde. ;-)

    Ad markrabě - klíčové slovo zní KYNEDRYL... nebo jak se to žaludeční uklidňovadlo píše...

    OdpovědětVymazat
  7. Jo ještě jsem se chtěl zeptat...

    to ten nástup bude přes celou stopáž tý písničky? jestli jo, tak to se vyblbnete teda. My nastupovali na ani ne dvouminutovou sekvenci a když jsme nacvičovali, zhruba v půlce jsme nevěděli, co tam jako ještě máme dělat. Nicméně je pravda, že my já jsem strojař, ne umělecky nadanej humáč... V každym případě - když se někdo odváží mě zeptat na nějakej vhodnej song k nástupu, obvykle doporučuji Fear and Wonder od Dimmu Borgir...

    OdpovědětVymazat
  8. Porcelain Doll24. 1. 2007 22:33:00



    Ty v tom máš něěějakej přehled;o)

    Ehm, tahle písnička je dokonce druhá v pořadí, na kterou budem nastupovat. Ta první je něco od toho, jak si teď nemůžu vzpomenout na jeho jméno, ale mám dojem, že chodil s Britney Spears a všude ukazoval prso ségry Michaela Jacksona:o)
    Taky jsem měla spoustu hezkých návrhů na doprovodnou písničku. Ale všem to připadalo moc ironické. Nechápu.
    Malá ukázka - Goodbye to the Circus - narazila jsem na to náhodou u ségry, ale už po první sloce mi bylo jasný, že dokonalejší písnička na ples neexistuje: http://www.youtube.com/watch?v=HaEHlo8hnP0
    Toho klipu si nevšímej, je to jediný exemplář, který jsem na youtube našla. Anebo... anebo si ho místy všímej;o) A hlavně dávej pozor na text: http://www.azlyrics.com/lyrics/aqua/goodbyetothecircus.html
    :o)))

    OdpovědětVymazat
  9. Jestli tě to utěší...

    ...tak možná sice bude vaše choreografie vyhlížet jako lovení potencionálních zákazníků, ale v těch večerních šatech aspoň budete vypadat jako šlapky luxusní :-).
    Btw, ta písnička I fell like a woman je tak neuvěřitelně růžová (a taktéž se převelice tématicky hodí ke stužkování :-D).

    OdpovědětVymazat


  10. Panenko, nemáš ještě volné lístky?

    náš nástup probíhal na oblíbenou písničku od Pink Floydů, šli jsme klasicky jako had a ve vhodných chvílích vykřikovali "Hey, teacher, leave those kids alone! "

    OdpovědětVymazat
  11. Porcelain Doll25. 1. 2007 16:43:00



    Ness: A hlavně už mi začíná lízt na nervy - a to jsem proti ní předtím nic neměla. Nejlepší je, že se teda jako jdeme ošerpovat, abychom ukázali, že boudoucí elita národa kráčí zde, a že když maturujem, tak se jako hodláme živit mozkem a do toho: "Men's shirts, short skirts" nebo "Color my hair, do what I dare" :o)

    gábi: :D
    No, lístky jdou do volného prodeje myslím zítra, jinak skoro celý jeden sál koupili maturanti. Chceš nám přihrát pár zákazníků? ;o)

    OdpovědětVymazat


  12. Bože, děsím se vlastního maturiťáku:D a to bude až za rok:D doufám, že naše růžovky nic podobně inteligentního nevymyslí. I když je fakt, že já jakožto rozumná osoba (a hlavně pohybově nadaná ještě hůř jak ty:D) bych tyhle pokusy a výmysly prostě ignorovala;) a myslím,že pár lidí se mnou:D ale úplně nejvíc se mi líbila jedna moje spolužačka:
    "Cože, na maturiťák půjdou i rodiče? A to tam budem v šatech?"
    "Jo, to jsi nevěděla?"
    "A to se na to prostě nemůžem vykašlat a jít se ožrat někam do hospody?"
    tohle je asi to nejlepší řešení celého maturitního plesu;D;D

    OdpovědětVymazat
  13. Porcelain Doll25. 1. 2007 18:17:00



    Veve, spolužačka měla naprostou pravdu:o) U nás i jinak rozumní lidé, např. profesor Slina, pořád melou něco v tom smyslu, že to je životní mezník a nezapomenutelná událost, a mně je přitom jasný, že tam akorát chvíli budeme dělat šašky (a štětky) v šerpách, poslechneme si pokrytecké projevy kulhavýho a šišlavýho, pak se vožerem a půlku si stejně nebudeme pamatovat:o)

    OdpovědětVymazat


  14. Panenko, tak nějak vidím já náš maturiťák:D ovšem spolužačku děsí právě to, že by se měla ožrat před rodiči:D a ještě, že náš ředitel nekulhá a nešišlá:D:D
    A co ty víš, třeba Pomlčku osvítí Duch svatý (nebo ji někdo praší lopatou přes palici), ona se vzpamatuje a jako nástup vymyslí něco rozumného:) to už bych ale chtěla moc, že?:D

    OdpovědětVymazat


  15. Hm... my jsme na maturiťáku měli předvádět jakože živly. Já mám nejasný dojem, že jsem byla dva živly (jakési nepreferované, které nemusely předvádět akrobatická cvičení jako oheň). Nejsem si jistá které, ale spočívalo to v tom, že jsem měla mít modrý obleček a pobíhat po Lucerně se smetákem. Ach to mládí. Být tebou, na nástup se vybodnu a pozoruju ho z nějakého vhodného úkrytu (nejlépe za sklenicí).

    OdpovědětVymazat
  16. Přehled?

    Panenko - poslední měsíc obrážím noční kluby vlastně ze studijních důvodů... Člověk musí vědět, o čem píše, když už má smlouvu na knížku... je to vlastně slušnost;-) Takže přehled skutečně mám... Budeš-li potřebovat radu, neváhej...:-P

    K tomu songu neřeknu víc, než již zmíněné Fear and Wonder:
    http://youtube.com/watch?v=hmQh_xRkR7E
    na vochutnání...

    OdpovědětVymazat


  17. cha chá, my jsme ve trojicích chodili dokola a dokola, pak se zproházali a to bylo vše, nějaký kreace pche :D
    to druhá třídy byla za hvězdy, přicházeli po rudým koberci, rozdávali pusinky a pak tam měli nějaký tanyny, no děs...

    OdpovědětVymazat
  18. Ples?

    Ještě klika, že na našem gymplu se na maturitní ples kašle. U nás si prostě každá třída v čase předvánočním uspořádá takovou řekněme komorní sešlost s profesorama. Vlastně je to normální kalba, až na to, že všichni se hodí do gala a není to v nějakém pajzlu, ale vizuálně lepším prostředí :-).

    OdpovědětVymazat
  19. Porcelain Doll26. 1. 2007 15:55:00



    Julie: Teď se mi vybavila jedna fotka... s úkryty za půllitrem máš zkušenosti, viď?;o)
    Já bych tam nejradši přišla až po nástupu, nebo ještě lépe až v jedenáct, kdy bude vstup zadarmo, takže bych za vstup na vlastní ples nemusela platit.

    galahad: Ty píšeš knihu o našem gymplu?! Ale to jsem přece chtěla já!!!

    p.: No a přesně tohle budou říkat o nás - my to teda máme všechny čtyři třídy dohromady, ale zajisté nám to získá celoměstskou proslulolst. Každým dnem se cítím trapněji.

    Ness: Nějak takhle se u nás pojímá stužkáč. Akorát tam jsme ještě museli zvát ředitele, na pomaturitní večírku už nebude;o)

    OdpovědětVymazat
  20. Panenko:

    slibuju, že do zelí Ti v tomhle směru polezu až ve chvíli, kdy zabiješ markraběte a váš gympl bude námětem na dedektívku...:-) Takže když říkám "noční klub", zcela nealegoricky tím myslím noční klub;-)

    Jinak - četl jsem si ten text, na který si tu o pár komentářů výše nechala link... měl jsem si v něm všimnout něčeho konkrétního? (Věta: "...anebo si místy všímej..." něco takového naznačovala:)

    OdpovědětVymazat
  21. PD

    Zmátlo mě to slovo "maturitní" ples, myslela jsem, že je to nějaká alternativa stužkáče. U nás je ples normálně gymplácký, v režii ho mají třeťáci a žádné necudné (ani jiné) kreace maturanty nikdo nacvičovat nenutí.

    OdpovědětVymazat


  22. já to nechápu, taková legrace, ty se jí můžeš účastnit, úplně zdarma !!! a ty snad jsi nějaká zahořklá ?! zatrpklá a nechce se ti tuhle úžasnou akci absolvovat ?

    OdpovědětVymazat
  23. Porcelain Doll27. 1. 2007 19:53:00



    galahad: A bude to beletrie nebo literatura faktu? :o)
    Textu si máš všímat celé a některých míst obzvlášť, např: Goodbye to the circus
    We hope you enjoyed the show
    Now it's nearly at the end
    But it will be back, you know

    případně:

    We have served you a lot of delights
    And some really wonderful sights

    a především:

    You have given us all of the best
    You are beating inside our chest
    Staying with us as time has gone by
    Gave us hope when tide was high

    Kde by svět byl bez ironie? A kde bych bez ní byla hlavně já?

    Neměl sis všímat videa, a když už, tak jenom místy - třeba jak tam po sobě střílejí:o)

    Ness: To fakt u vás nemáte? U nás to běžný a ples má každá škola (a soutěží se o nejtrapnější nástup... dobře, to kecám, ale letos se asi začne.

    tláča: Zadramo? A co ten lístek, co jsem si musela zaplatit?!:o)

    OdpovědětVymazat


  24. No ples má naše škola taky, ovšem ne maturitní, nýbrž jednoduše gymplácký, v režii ho mají třeťáci a maturanty s jeho přípravou nikdo neotravuje. Pokud si pamatuju, jako slavnostní zahájení je předtančení polonézy (v podání druháků, tuším), to je vše. Ale zase se tam posledních pár let vyskytují zajímavé aféry s lístkama :-).

    OdpovědětVymazat
  25. Panenko,

    Co by sis přečetla radši? :-)
    Jinak - příště si budu muset ještě jednou přečíst komentář, na který reaguju, bo takhle si člověk připadá, jako by neuměl číst:-D Ten text jsem si přečetl a myslim, že by vám to na maturáku markrabě měl zapět...

    OdpovědětVymazat
  26. oi

    omg :D trochu mi to pripomina spartakiadu...vymenite saty za trikoty ? Kuzely ? Obruce ? :)

    OdpovědětVymazat
  27. Vzhledem k popsan� choreografii...

    ...se coby hudebn� doprovod nab�z� jedin� song... TE QUIERO PUTA!!!

    OdpovědětVymazat