středa 27. ledna 2010

V urnovém ráji II

Two years later.
Je nám dvacet dva a dokážeme vyjmenovat všechny členy Backstreet Boys. To ostatní už je horší.

Tak jsem v pondělí dopoledne rozeslala od šéfky několik mailů s vysvětlením, že česká pobočka má také krásný projekt a možná dokonce krásnější než Poláci, co jsou tak akční, že bych u nich někoho praštila, protože práci posílají tři týdny před deadlinem. Kdo se na to má koukat? Na druhou stranu, když jsme koukaly na agendu meetingu ve Švýcarsku, mohla jsem šéfku uklidnit, ať si nedělá starosti s těmi kolonkami "přednáška poboček – pobočka bude určena," že Poláci se určitě přihlásej dobrovolně.

A pak jsem ujela za Baličkou cigaret tam, kde končí mapy.
"Ale jako neřek ti, ať nejezdíš?" zeptala se mě, když jsme po nákupu flašky vína a zubního kartáčku (ano, já prostě vždycky budu zapomínat ručník a kartáček na zuby, ale vždycky se budu mít čím namalovat) usedly v hospodě, co se jí říká Retro, protože tam mají kostkované ubrusy.
"No jako řek."
Tak jsme se podle toho jako zařídily.
I na tu odpověď na mail došlo. V jedný ruce se skleničkou červenýho a s klávesnicí, kde chybí g a l, takže se těžko vyťukává google.com a přihlašuje na mail, protože mám v hesle l. Dodržela jsem slib daný SAXáně a po prohlášení, že ta holka má teda štěstí, dodala, že pevně doufám, že mu moc nezloustne. A taky, že jo, že to chápu, což mě na tom sere nejvíc, protože normální ženská na mým místě by prostě přijela do Valencie a rozmlátila mu okno, pokud ne obličej. Ale že oceňuju, že si aspoň nevymyslel, že má třeba nemocnýho psa. Pokud nelže, claro (to už se smajlíkem). A že asi nemůžu nic moc udělat. Takže un beso a čau,
Kopřiva.
Což je v podstatě to, co jsem napsala v minulém příspěvku, že napsat nechci. Takže nakonec asi jsem ukřivděná a hysterická.
A co jako.
Ono je to totiž přesně tak, jak řekl waiders:
některá rozhodnutí jsou rozmarná a okamžitá, jiná zrají dlouho a přijdou v nevhodnu chvíli. jistěže je to vždy zavrženíhodné, ale úleva, co přijde potom, je k nezplacení.
Jenže to mi teď moc nepomůže. Minule jsem s tím postojem, že to přece úplně chápu, dospěla akorát k pocitu frustrace, když jsem přece tak úžasná, tak proč...?! Takže tentokrát nejsem úžasná, vztekám se a nikomu nic neusnadňuju a je mi mnohem líp. Je to takovej "act of self preservation." Restaurátor si nezaslouží moji ironii, ani si nezaslouží mít výčitky svědomí, v podstatě zrestauroval, co mohl, akorát jsem myslela, že mi vydrží trochu dýl, ale sorry, nejdůležitější osoba jsem tady teď já, už jsem se rozhodla, a já si myslim, že některý věci si taky podruhý nezasloužim, a jestli pro to můžu něco udělat, tak to udělám.
Tvoje chyba, že nikdy neochutnáš svíčkovou a nikdy mě už neuvidíš, jak dávám ty španělský třetinky na ex.

Mimochodem, Baliččina babička kvůli mě nastavila svíčkovou a přidělala další knedlík. A to jsem tam jela s tím, že asi budu ukusovat salát, protože jsem po nedělním vystoupení se SAXánou měla pocit, že mě bolej játra. Dokonce jsem si i kvůli tomu vygooglila, kde přesně jsou, tak nevim, možná to byl jenom slepák a rozchodila jsem ho:o) Každopádně Balička mi přislíbila, že než dojedu, tak zjistí, jakej alkohol je dobrej na játra.

Tradičně jsme si neodpustily hity devadesátých let. Pamatujete si na tohle? A chápete, že to mysleli vážně? Upozorňuju vás, že jestli na ten link kliknete a narodili jste se přibližně mezi lety 1980 – 1992, tak zbytek dne strávíte sjížděním všech klipů Backstreet Boys, Take That a Savage Garden, slabší povahy skončí u Lunetic.
Bohužel jsme Baličce zapomněla ukázat svůj nejnovější objev (je toho plnej facebook):



Mně je těch holek v podstatě líto, protože jim je 13 – 15 a nemaj soudnost, na FB jsem narazila na tři jejich fan stránky a ani jedna není myšlena vážně, ale co to proboha maj za rodiče, že jim neřeknou, že je to strašný a ještě je v tom podporujou? Až se na to podívaj za deset let, budou se strašně stydět.

Vedle toho, že jsem si odvezla důležitý poznatek, že i když se naši rodiče smáli Backstreet Boys a říkali jim "teplí bratři," tak jsme v porovnání s dneškem v podstatě vyrůstali na kvalitní hudbě, tak je také důležité si znova srovnat hodnoty. Takže:

1) Můžu spát s kolika Italy chci, ale do Říma mě stejně žádnej nevezme. Jenže všechny moje kamarádky tvrdí, že do Říma musím s chlapem, jinak mi to bude líto. To bych se ovšem taky nemusela dočkat, že. Takže nechcete se mnou někdo jet do Říma? Na jaře nebo na podzim? Předpokládám, že v létě a v zimě to tam je podobný jako v Madridu, takže to bychom celou dobu strávili někde v baru.

2) Sexuální turistika je přípustná aktivita na letní prázdniny. Slíbila jsem Baličce, že teda i vydržim tu cestu autobusem, no.

3) Je třeba si znovu si připomenout, jak to dopadá, když se člověk soustředí na jeden bod. Třeba když tři měsíce žije z toho, že v únoru pojede do Španělska. Je třeba pěstovat alternativy a zadní vrátka a nepolevovat v ostražitosti.
Takže jsme zauvažovala, jestli je horší stát na Méndez Alvaro a kupovat si jízdenku jinam, než jsme původně plánovala, anebo sedět doma a přemýšlet, jestli je to jako ve filmech a na Ruzyni teď hlásej moje jméno, ať se dostavím k odbavení, a zkusila jsem napsat Sporty Spice, toho času v Granadě, že jsem ve Valencii vypadla z něčí vida sentimental, a co dělá první víkend v únoru. Nepředpokládala jsem, že by ze mě uprostřed zkouškovýho byla nadšená, ale napsala, že "součástí její vida sentimental jsem, takže v pohodě."
V Granadě se mi vůbec nelíbilo, ale mám dojem, že je třeba tomu městu dát ještě šanci.
Chtěla jsem si z normálního úču poslat peníze na účet u mBank, protože má výběr v zahraničí zdarma, a jelikož jsem někam zahrabala číslo a heslo, tak jsem nevěděla, kolik tam mám. Měla jsem dojem, že jsem někdy v lednu, když jsem nemohla najít bankomat svojí banky, vybírala tak patnáct stovek, tak jsem si tam poslala čtyři tisíce. Teď jsem to heslo vyhrabala a vybírala jsem jenom šest stovek. Takže když odečtu náklady na cestu (a stejně je lístek do Granady o šest euro levnější než do Valencie), tak tam pořád mám dvě stě euro. A nemám strach je použít. Za víno, jídlo, knížky a punčochy. Kdyby bylo teplo, úplně bych se viděla, jak si koupíme velkou flaškou Mahou a vylezem si někam na hradby. Takhle teda budem zalejzat do tapas barů. (Pokud do tý doby teda taky Sporty Spice nevypadnu z vida sentimental.)
Doufám, že mi v komentářích nikdo neřekne, že se mám, že jedu za teplem. Kolik je v Madridu, máte vpravo dole, a věřte mi, že pět nad nulou ve Španělsku je horší než minus patnáct v Čechách. A jelikož je Granada na jihu, znamená to, že v bytech není topení. V dubnu jsme se zahřívaly tělesným teplem čtyři v jedný posteli, tak jsem zvědavá, jak se dá v Granadě přežít únor.

A ještě bych si na závěr dovolila bod 5) Jak někdo může vyměnit kamarády za chlapa?

46 komentářů:



  1. Jestli ona není ta Valencie nějaká rozbitá. Když jsem byla ve Vysavači, byla tam jedna milá holka, která měla ve V. milého a byla z něj na prášky, z té neustálé nejistoty, jestli ještě je součástí jeho vida sentimental, nebo už ne...

    Já jsem mimo rozmezí, takže už mi jako teplí bratři připadali taky. :o)) A zvlášť mě dojímá ten cukrouš, co vypadá jako kříženec Jarky Metelky a Jindry Hojera. :o)))

    OdpovědětVymazat


  2. Já byla v Římě služebně, volna pár hodin (a to jsme utekli z ofic. programu), bylo to někdy v zimě a bez problémů si vybavím ten pocit úžasu z prázdnýho Svatopetrskýho náměstí a vůni canneloni z taverny. Dá se jet kdykoli, jakkoli, řekla bych.
    Tak ať se v té Granadě zahřeješ, ať je na teploměru kolik chce.

    OdpovědětVymazat


  3. asTMA: Ono to asi spíš než na městě bude záležet na kilometrech;o)
    Oni jsou dojemní úplně všichni... Balička si dokonce pamatuje, že Nick někde v Bravíčku prohlásil, že má tak jemné rty od té doby, co má přítelkyni, protože to je z líbání... Úplně jsme si představovaly, kolika holkám se musel zhroutit svět, že nelíbá je!
    LuŠtěLa sis pustila?

    lia: Vidíš, na případnou absenci turistů jsem zapomněla... Ale stejně ještě v zimě nikoho neseženu, možná teda spíš příští zimu, ale ráda bych to stihla ještě tenhle rok:o)

    OdpovědětVymazat


  4. Já se přiznám, že jsem v Římě byla, ale nějak jsem se s ním nedokázala ztotožnit (a díky tobě už konečně vím v čem byla chyba, neměla jsem tam sebou chlapa ;o)

    A rozhodla ses správně, ta nejdůležitější osoba jsi opravdu ty.

    OdpovědětVymazat


  5. já jsem ročník 85, ale Backstreet Boys jsem se smála a říkala jsem jim teplí bratři, nebyla jsem jako malá dostatečně in :)

    V létě je v Římě fakt horko a v březnu prší, ale jinak je tam krásně kdykoli. Já se tam chystám v dubnu - a bez chlapa :)

    OdpovědětVymazat


  6. ave: Ne, to bylo tím, žes s sebou neměla mě!

    dewberry: Já jsem ve věku, kdy letěli, taky byla dost mimo - sice jsem znala jejich písničky, ale můj idol prostě byl David Duchovny z Akta X. O to víc si to užívám teď;o)
    Možná to má Řím o měsíc posunutější než Madrid - tam zase propršel únor. Léto si umím představit, takže to ne-e, do podzimu vypadá i reálně, že bych někoho přesvědčila. Nebo jak to tam vypadá třeba v září? Ještě před začátkem školy...

    OdpovědětVymazat


  7. Pravda Kopřivo, tys tam se mnou taky nebyla. Tak třeba příště ;o)

    OdpovědětVymazat


  8. Hé?
    Slečny byly očividně školeny Cimrmanovou metodou oživlého dřeva. To myslej vážně nebo je to recese? Hlas nemaj, zpívat neuměj, hejbat se neuměj, maj neskutečně blbej text... rodiče... no, jak bych to... inteligence je dědičná, ne?

    Pro spravení nálady a ujištění se, že třináct let neznamená v hudebním byznysu automaticky naprostou hrůzu, sjíždím Ewu Farnou. http://www.dailymotion.com..._music Jo, je to tak trochu jednoduše líbivý, ale jako lék na Tři blbý zombie dostačující :D

    OdpovědětVymazat


  9. Me ta oslavna pisen na patnactiny pripomina Kanikuly http://www.youtube.com...VP_siJ6lhg
    :)) ,ja v puberte poslouchala Depeche Mode a Madonnu :))

    OdpovědětVymazat


  10. hele, ja byla v rime v srpnu se zlomenou klicni kosti a s kamoskou, a bylo to skvely. rim je krasnej a chlapi jsou jen na otravu :o) rozhodne na zadnyho necekej a jed tam :)

    OdpovědětVymazat


  11. pašeráku, jelikož mám důkladně prostudované jejich fan stránky, tak ti můžu prozradit, že tatínek jedné z nich jim skládá texty:o)

    Cheo, to JSOU Kanikuly:o) Jelikož mám důkladně prostudované jejich fan stránky, tak ti můžu prozradit, že holky si na netu najdou písničku, co se jim líbí a tu pak přezpívaj s textem od taťky;o)

    ek, když mě to léto fakt docela děsí, asi i víc než zlomená klíční kost. I když já bych samozřejmě chytla ty jediný tři dny, kdy tam bude v létě pršet.

    OdpovědětVymazat


  12. v listopade Milano a ted Rim? a to Italii nesnasim :D ale stejne myslim, ze bysme se tam pozabijely :D

    OdpovědětVymazat


  13. Hele, ale kdyby to jedna z nás přežila, tak je z toho ublognutí desetiletí!:D

    OdpovědětVymazat


  14. Já si myslím, že některý věci si nezasloužíš ani poprvý a jestli pro to můžeš něco udělat, tak to udělej!
    Granada dobrá!

    Ty děvčata jsou tak blbučký, až je to roztomilý. Uvažuju o tom, ke které ze fb skupin se připojit. Zatím mě nejvíc láká LUŠTĚLA Ultras (Religious organisation) ;)

    OdpovědětVymazat


  15. Kopřivo, já do Říma přiletěla 25. září ze studený Prahy a tam slunce, teplo (tak 26°C), prostě nádhera. Září určitě doporučuju :)

    OdpovědětVymazat
  16. jo, a ještě Backstreet Boys

    Viděla jsem te´d nedávno plakát kvůli tomu jejich comebackovýmu turné a musela jsem se strašně smát, jaký se z těch hošíků za nějakých těch dvanáct let stali vyžilí chlapi :). Něco jako když jsem viděla fotku Beach Boys z doby, kdy byli asi 20 let po zenitu :)

    OdpovědětVymazat


  17. Ale už jen to, že děvčata v ostatních povzbuzují tvořivost druhých, mluví pro ně :D

    http://www.stream.cz...a-osmnactiny

    OdpovědětVymazat


  18. Dnseka tak jdu do práce, a co to neslyším v rádiu - ano, TO. Patnáctiny.
    Opravdu nevím, jestli je horší to nebo My Immortal. A to už z My Immortal chcípám...

    OdpovědětVymazat
  19. jo, cestování

    Jako vdaná jsem paty z vlasti skoro nevytáhla, tak si to teď vynahrazuju - a s chlapem (sámo že jiným)! Samotnou by mě to nebavilo. Nehledě na to, že v Neapoli mne ochránil před okradením v autobuse, přepadením ve vlaku Cicrcumvesuviana atp. Byli jsme tam v listopadu a počasí bylo nádherné. Na Ischii jsem si vystačila s tričkem a večer k tomu přidala mikinu. Přítel se dokonce koupal v moři. Ty se chystáš v únoru do Granady, já do Bruselu. Tak si pak řekneme, komu byla větší zima:-) Musím se podívat, jestli má chlapeček na zimu aspoň kulicha...

    OdpovědětVymazat


  20. .. a stejne ti to spano zavidim.
    granadu si uzij, ja se tesim, az ze spanelska uvidim vic nez "jen" castilla y leon.

    az se vratis, co takhle zajit na pivo nekde v olmiku / brne a povypravet? .)

    OdpovědětVymazat


  21. V tom Brně bych se přidala... teda pokud by byl zájem.

    OdpovědětVymazat


  22. Danae: Říkejme tomu sbírání životních zkušeností;o) Představ si to, jaký by to bylo nikdy nepoznat třeba mary sue;o)

    pašerák: Tak to já jsem si snad týdenní smůlu vybrala, ještě jsem to neslyšela;o)

    Vivien: Já se klidně vsadim, že větší zima bude mně;o) Hlavně proto, že jsem si skoro jistá, že jediná místnost, kde teplota přesáhne 17°C, bude bar... Pamatuju si, jak jsme v Madridu byly vděčný za to ústřední topení, co nešlo regulovat, takže jsme topily a zároveň větraly.

    Ladule: Tak vymyslíme nějakou akci, na to Španělsko, ne?
    Do Brna bych klidně zase jela, ale záleží na tom, kde budeš bydlet tentokrát, aby z toho zas nebyl zánět močáku;o)

    Ness: Brněnskej sraz není blbej nápad... ale měla by sis založit blog, ať ti na něj můžu poslat pozvánku!

    OdpovědětVymazat


  23. Do Říma jedině bez chlapa! Prý je to moc krásné město... a já něj nic neviděla, protože jsem tam byla s chlapem! ;)
    A na Brno se hlásím též!

    OdpovědětVymazat


  24. Manželka: Já nevím, jestli jsem to pochopila správně, ale myslím, že kvůli Římu bych z tý postele i vylezla;o)))
    Tak Brno, Brno, stačí začít navrhovat termíny;o)

    OdpovědětVymazat


  25. Kopřivo, se nedělej, už jsi mi tam doručila podvratnou zákulisní poštu, a z pozvánkou to najednou nejde? ;)

    OdpovědětVymazat


  26. Druhá hrubice během půl hodiny, jdu se zahrabat...

    Ale ten sraz není fakt blbej nápad, můžu od druhé půlky února.

    OdpovědětVymazat


  27. Quit playing games with my heart!

    Dnes je mám mnohem raději, než v těch letech devadesátých. Tehdy jsem měla byla spíš na Spice girls.

    (Mimochodem, sice s tím asi nestrávím celý zbytek dne, ale už mi tu jede We've got it goin on! Oh yeah!)

    OdpovědětVymazat


  28. druha pulka unora pro me nezni spatne, akorat jsem mozna pruda a preferovala bych vsedni den..:)

    OdpovědětVymazat


  29. Všední den jedině pátek, páč ve škole začínám v pondělí v osm ráno a končím ve čtvrtek v osm večer a mezitím mám volno asi tak na několik hodin spánku:o)

    OdpovědětVymazat


  30. V pátek můžu od tří, neb to už jsem opět běžně zapojena do pracovního procesu.

    OdpovědětVymazat


  31. koprivo, a ze se na to nevyseres tyjo .))
    ale patek nejakej by mohl byt, ja teda vetsinou pracuju do podvecera / vecera, ale tak bych se pripojila pozdeji ,)

    OdpovědětVymazat


  32. Já se taky hlásím, mohu-li, pátky jsou fajn, kvůli tomuhle se vzdám sauny!

    OdpovědětVymazat


  33. Kopřivo, pochopilas to úplně správně... Však já i vylezla, ale ne na tak dlouho, abych to viděla i jinak, než z okénka autobusu MHD. Budu tam muset ještě jednou, zdá se! :)

    A v pátek odpoledne, ano, ano. Jen dejte vědět včas, bych mohla dětí odložit...

    OdpovědětVymazat


  34. Ty jo, to normálně vypadá na bloggerskej sraz! (Ness, založ si už ten blog, ať ti můžu posílat vzkazy).
    Tak co třeba 26.2. nebo 5.3.?

    OdpovědětVymazat


  35. Tak já už taky hlasuju pro 5.:o)

    OdpovědětVymazat
  36. Taky

    hlasuju pro 5. Akorát se nebudu moci zúčastnit:-), ale každý hlas dobrý, ne?

    OdpovědětVymazat


  37. Ok, pátého, Brno, píšu si. A pro Kopřivu budu mít další veselé historky.

    OdpovědětVymazat


  38. Tak mě napadlo - a kde v tom Brně se slezem? Nějaké návrhy?

    OdpovědětVymazat


  39. na care pod hodinama? .)) to je preci stylove.
    a ja snad budu moct .)

    OdpovědětVymazat


  40. Já spíš myslela, kam dál - čajovna? Vinárna? Hospoda?

    OdpovědětVymazat


  41. ahaaa.. no ja se nebranim nicemu .)

    OdpovědětVymazat


  42. Jak, kde se slezem? Vy budete Kopřivu vyzvedávat na nádraží;o)))

    Jinak pro Kopřivu "Jaký máš ráda čaj? - Kafe." čajovnu radši ne-e;o)

    OdpovědětVymazat


  43. Ok, tak můžu Kopřivu vyzvednout pátého o čtvrt na tři na nádru - to už zní jako plán.

    Následně... když mě vždycky prostě někam zavedou, no. Návrhy? Připomínky?

    OdpovědětVymazat


  44. Soráč, jsem tak dumala, až jsem se zadumala... o čtvrt na čtyři.

    OdpovědětVymazat


  45. takze pateho pracuju do pul seste, ale pak bych teda rada nekam dorazila. zhruba kolem seste. tak se pak ozvu :)

    OdpovědětVymazat