středa 9. prosince 2009

Hledá se pátý důvod

Zn.: do pátku.


Nejen blog jeví značné známky toho, že narozdíl od voleb, zkouškové letos dorazilo předčasně (navíc zatímco všechny normální katedry mají jeden zápočtový týden, anglistika má dva.) Na podlaze v kuchyni jsou ještě lasagne od pátku a množství nevynesených plastů by rozplakalo nejednoho ekologa (ale prázdné flašky od vína jsem vrátit byla – a odnášela jsem si za ně jednu plnou zdarma).

Jelikož mě zmíněné zkouškové opět překvapilo jak silničáře sníh v prosinci, lámu katederní rekordy. Po úspěších na PC6 jsem na PC5 jako jedna osoba ze šesti nedokázala napsat formální dopis tak, aby měl dle oficiálních směrnic hodnocení "pozitivní efekt na čtenáře," takže se zřejmě budu muset zbavit svého negativního postoje k psaní takových sraček. Když mě doktorka potkala na chodbě, dokonce prohlásila, že asi nejsem "moc velká spisovatelka," což jí jednou vyvrátím románem z prostředí anglistiky o rozsahu Hledání ztraceného času, který bude katedrou přijat s nadšením, s jakým viktoriánská společnost přijala Neblahého Judu.
Což mi připomíná další rekord, kterým zajisté vstoupím do katederních dějin – to jest rychlostí, jakým mi bude vrácena má esej na britskou literaturou s RW (tedy rewrite), jen co si přečtou téma. Při psaní esejí je mým největší problém najít téma a udělat citace podle MLA (protože prostě nevim, kdo vymyslel jinou formu citací poznámek pod čarou, jinou formu citací zdrojů a proč to je ve španělštině jinak? Při psaní naší legendární seminárky v Madridu jsem LinG řekla, že to klidně napíšu celý sama, když mě zbaví břímě citací). Takže téma jsem našla, ale neuposlechla jsem rady poradit se o něm nejdříve s vyučujícím, protože tři dny před deadlinem mi to přišlo poněkud nevhodné, a myslím si, že mě s ním pošle do prdele.
Jinak téma zrovna na britskou literaturu 1 se mi hledalo opravdu těžko, neboť jsem na tomto semináři poprvé promluvila minulý týden, když jsme dělali Hardyho. Neboť do 18. století se asi próza nepsala, nebo co, a abych ilustrovala svůj vztah k poezii, tak musím zopakovat, že třeba
v tomhle nevidím nic jiného, než že Burns vyvoral myš a má z toho depku (já vím, že je to opakovaný vtip, ale když mně se to strašně líbí) a Austenová pro mě vedle Hemingwaye i nadále zůstává nutné zlo, které musí student anglistiky přetrpět, stejně jako student hispanistiky musí přežít Dona Quijota. A nasadit hned po Austenové Bronteovou má asi stejný efekt jako infikovat kardiaka prasečí chřipkou, takže na tenhle seminář jsem ani nešla. Navíc jsem, myslím, měla i kocovinu. Jo a vlastně i včera jsem byla aktivní! Když dlouho všichni mlčeli, pravila jsem: "She was the one who left him at the station." Schválně, jestli poznáte, co jsme brali.

Kdyby byl blog mým životním projektem (sorry, interní joke), skoro bych mohla napsat, že tyto řádky implikují, že jsem se asi našla... v lingvistice, voe! Kterou jsem ještě ve druháku okázale pohrdala. Zřejmě jsem zblbla, páč jsem objevila, že i ta délka samohlásek ve skotské angličtině má své kouzlo. (Dobře, kouzlo fonetiky a fonologie je mi i nadále částečně skryto, protože jsem dosud neabsolvovala seminář č. 2, neboť jsem doufala, že jednou ho třeba Mgr. Bez Vlasů bude mít i jindy než v pondělí v osm ráno. Nebude.) Ale než v eseji řešit, který z chlapů v románech Thomase Hardyho je největší kretén (Angel Clare), tak si víc užiju syntax s docentkou, jež se prý stala postrachem i mimo půdu naší univerzity – kdo od ní nikdy neslyšel "pokud nejste idiot, tak..." jako by angličtinu nikdy nestudoval. Nepopírám, že syntax je jediný předmět, kam chodím čtvrt hodiny před jeho začátkem, abych si sedla do "slepé skvrny," tedy tam, kam s nejmenší frekvencí směřuje své zákeřné otázky typu "Jak se tvoří otázka?" (protože opravdu jsou situace, kdy u ní v textu ani neurčíte, kde je konec věty) (ale jinak ono skoro začíná být jedno, kdy tam přijdu, protože ostatní tam chodí stále dřív – za chvíli to bude jak u mý praktický, která začíná ordinovat v osm, ale důchodci tam jsou už o půl sedmý, takže já bych musela vstát tak ve čtyři), ale vskutku jsem si ty debaty o prefencích přísudku při hledání toho pravého podmětu oblíbila – hlavně proto, že kdykoliv se na bytě otevřou skripta na syntax, otevře se i flaška, a jelikož Zrzka syntax opakuje a nemůže si dovolit znova vylítnout, děje se tak poměrně často. Včera, ač zasaženy předzápočtovým týdnem (jak jinak chcete říkat předposlednímu týdnu semestru, když v něm máte čtyři zápočty?), nepocítily jsme výčitky svědomí, když Balička cigaret přitáhla z doučování dva litry vína, protože kolem půlnoci jsme začaly hledat pět důvodů, proč je Mary podmět. A pořád nemáme ten pátý a v pátek píšem test! Takže kdybyste ho někdo někde viděli, tak dejte vědět...

No a taky na sobě začínám pozorovat podivné touhy jako například třeba zapsat si historickou mluvnici nebo dialektologii Latinské Ameriky. Což je vcelku děsivé, normální lidi si totiž zapisují American holidays s Alem (kterému měním přezdívku na Americký brouk... protože kdybyste ho viděli, jak na Christmas party předváděl mandelinku bramborovou...) nebo turismus Španělska.

Jo a jinak když jsem si minulý týden četla noviny, přistihla jsem se, že si v nich propiskou podtrhávám nejdůležitější informace. Ještěže ne zvýrazňovačem. Situace je vážná, nikoliv však kritická, protože když jsem v pátek odcházela ze syntaxe, potkala jsem docena Spinninga a on se na mě velmi zvláštně podíval. Jelikož jsem si v tu chvíli v duchu prozpěvovala "I'm Popeye the sailor man, I sleep with my granny and tickle her fanny," lekla jsem se, že to dělám nahlas. Ale Zrzka říkala, že prej ne.

69 komentářů:



  1. Ještě štěstí, že blog není tvým životním projektem, protože se obávám, že bys mohla začít psát tak, že bych to už nikdy nepochopila. Ale nevadí.
    A upřímně, já ti ty dva zápočtové týdny skoro závidím. Dneska jsem už za sebou mohla mít dva testy. Příští čtvrtek jsem si krásně mohla napsat morfologii. Ale nám se všechno přesunulo na leden, neboť nám zavřeli školu, protože nám tam v souvislosti s prasečí chřipkou umřeli už tři studenti. (Jo, všichni tři měli už nějakou vážnou chorobu a já vím, že by je zabila i normální chřipka. Ale doporučení hygienika je doporučení hygienika.)

    OdpovědětVymazat


  2. A vidíš, navíc máš na mě špatný vliv! Místo toho, abych psala esej do Textproduktion, tak čtu tebe! Styď se!

    OdpovědětVymazat


  3. Veve, mám dojem, že na FB exituje skupina "Naše škola nebude mít chřipkové prázdniny, ani kdyby v ní byl mor":o) Ale ještě že tak, já jsem sice toho názoru, že chřipka je smrtelná hrozba pro starší nebo nemocné lidi, ale ve škole ji zase mít nemusím.
    Na leden mám - pokud všechno udělám, což si nemyslím - dvě zkoušky (a shodou okolností obě dvě ve stejný den), takže se budu kopat do prdele. Nebo přepisovat esej:o)

    OdpovědětVymazat


  4. jak jsem to četla, tak jsem byla ráda, že až do státnic mám s literaturou pokoj. O Pride and Prejudice jsem nejradši citovala větu ze sitcomu Joey: "Well, it's about pride, which is bad, and about prejudice, which is also bad."
    Na translatologii jsme sice veškeré vědění o britské a americké literatuře získali ve třech kurzech dohromady o sedmi semestrech, tudíž to bylo docela ve zkratce, ale i tak to bylo někdy náročné :)

    OdpovědětVymazat


  5. Jo, tu skupinu jsem viděla:) ale vzhledem k tomu, že tam bylo napsáno "MOR", tak jsem v první chvíli uvažovala, proč by jako u nic na škole mělo být Masters of Rock:D Tak to dopadá, když si člověk zvykne na jednu zkratku a pak ji vidí všude.
    Cha, co já bych dala za dvě zkoušky v lednu:D Ale zase taková tragédie to nebude, já se všechno naučím, protože jsem přece strašně geniální a všechno zvládnu:o)
    A teda přeju ti, ať tu esej přepisovat nemusíš. Mně by se teda nechtělo:o)

    OdpovědětVymazat


  6. Ha, nesrovnávej Austenovou s hysterkami Bronteovými! Austenová má na rozdíl od nich smysl pro humor!
    Je milé vidět, že docentka V. ovládá i virtuální prostor ;)

    OdpovědětVymazat


  7. Dalo by se to odevzdat jako position paper na téma "proč jsem nešel studovat lingvistický obor". A pokud je paní docentka na syntax budoucí proděkankou pro studijní záležitosti, tak se mají paní na studijním na co těšit... :)

    OdpovědětVymazat


  8. Jj, sborem s Danae volám: na Austenku nesahat. Její lehounká ironie je k sežrání...zrovna se chystám na Pýchu a předsudek znova, abych si plně vychutnala Tajný deník pana Darcyho.

    OdpovědětVymazat


  9. Jo, nech Austenovou. Zas na druhou stranu taková Noc oživlých mrtvých na Větrné hůrce by byla dobrá.
    Mimochodem můj život... teda blog mi Bloguje smazalo ani mě nikdo nemusel udat.

    OdpovědětVymazat
  10. pseudointelektuálka [9. 12. 2009 15:28:00



    netrpělivě očekávám, až někdo odhalí, co jste to brali.

    OdpovědětVymazat


  11. Já právě na ni radši moc šahat nechci:o)
    Já ji nekritizuju z objektivního hlediska, že by byla špatná spisovatelka, ale prostě téma a ten styl mě mučí!:o)

    sunfreedom: "Pokud nejste idiot..."

    pseudointelektuálka: Jo, jestli se nebudete snažit to uhodnout, začnete dostávat trestný body!

    OdpovědětVymazat


  12. Kopřivo, tak to budem dead dřív, než se nadějem;)

    OdpovědětVymazat


  13. Veve, ne, ještě máte možnost nápravy na Borech.

    OdpovědětVymazat


  14. Tak to abych si začala balit kufry.

    OdpovědětVymazat


  15. Tak já budu hádat. Začíná to na a?

    OdpovědětVymazat


  16. Ne. Ale máš pozitivní bod za snahu. Začíná na to na T, ale neřeknu, v jakém jazyce:o)

    OdpovědětVymazat


  17. Tak jsem to záhlaví asi nestihla, ach jo. Člověk toho má moc a utíkají mu zásadní zvraty! :o)))

    OdpovědětVymazat


  18. Ále, jenom ta přání jisté čtenářky bylo upozornění, že komentáře obsahují aliena i Dalilu, což Dalila vzala jako poctu.

    A jako vy se neúčastníte soutěže o uhodnutí díla?! Fakt, že můj dead list není veřejně přístupný, neznamená, že ho nemám!

    OdpovědětVymazat


  19. asTMO nic si z toho nedělej, já záhlaví taky nestihla a to tam bylo pro mě ;o)

    A Kopřivo já bych se i soutěže o uhodnutí díla ráda zúčastnila, ale já jsem známej kulturní barbar, já absolutně netuším o čem jsi to mluvila (ale Austenová je náhodou fajn :o)

    OdpovědětVymazat


  20. Austenová není fajn náhodou, Austenová je fajn velmi zásadně. :o) Promiň, Kopřivo, v tomhle se neshodneme. (A s Liou naopak velmi ano! :o)) Někde to někdo moc pěkně shrnul, tuším na YouTube u seriálu Pride and Prejudice (snad se nepletu): Po zhlédnutí jsem konečně přestala vykřikovat, že A. byla jenom sentimentální stará panna, a konečně jsem si to pořádně přečetla. ;o) Byla kousavá, ironická, nad věcí... Na svou dobu neuvěřitelně pokroková. A dodnes velmi čtivá.
    (Pardon, je to životní láska, tak jsem se trošku nechala unést. ;o)

    A soutěž si nechám na jindy. Teď už mi to vážně nemyslí. Ale povedu to v patrnosti a zkusím podumat. :o)

    OdpovědětVymazat


  21. To bylo o článek níž, ona tam do kamene tesá moudra:o)

    Ad Austenová - dyť jsem o ní nic špatnýho neřekla:o) Já přiznávám, že jsem k ní přistupovala s... předsudky. Jako skoro všichni mí spolužáci, akorát já jsem ta menšina, která si přečtením potvrdila, že jednou mi to stačí. Navíc tam je moc ženskejch a já si je pletu:o)

    OdpovědětVymazat
  22. lední brtník10. 12. 2009 20:17:00



    nějaký zpozdilý bložík. vůbec tu nevystupuje admin blogu s fialovým písmem, nemá rubriky pro vyděděné a vyvolené, nechce se s nikým soudit, no úplně out.
    a kdybych nepoužíval flashblock, viděl bych co tu dole levituje za zvířátko. co to žere za matroš?

    OdpovědětVymazat


  23. Kopřivoooo, a když máš dead list, dáš mi Matčinu kletbu? Já tuhle dostala Záhořovo lože od Aliena a díky tomu jsem se duševně odkrněla a znovu si ho přečetla. Vlastně beru cokoli z Kytice, já ji mám ráda.

    OdpovědětVymazat
  24. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva10. 12. 2009 23:01:00



    brtník: dead list se zveřejňuje vždy ke konci roku a obsahuje všechno nastřádané zlo. To, aby poddaní během roku nevěděli, na čem jsou. Trestné body se udělují i zpětně, když mi dojde pivo.
    To dole žere alieny.

    Julie: Přemýšlela jsem, že bych ti udělila Zlatý kolovrat. Jako bonus Na břehu řeky Svratky.
    Mimochodem, viď, že se podělíš, cos dostala poslední dobou za maily? I do Prahy bych kvůli tomu přijela!:o)

    OdpovědětVymazat
  25. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva

    Draha Koprivo,rada bych Te nadale oslovovala timto Aristokratickym titulem.
    "Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva"
    Za schvalenou zadost predem dekuji :oDDD

    OdpovědětVymazat
  26. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva10. 12. 2009 23:55:00



    Tak samozřejmě stejně jako si bloguje a jeho admini musí kvalitní web jako je Netopýří underground zasloužit, tak i uživatel si musí povolení přímého oslovení Adminky/Prezidentky/Vládkyně všech moří Kopřivy jistým způsobem vydobýt. Takže pokud ke konci roku budeš mít na deadlistu minimálně pět Na břehu řeky Svratky, tak s tím osobně nemám problém. V Pravidlech ještě upřesním, jak konkrétně můžeš ocenění jako je Na břehu řeky Svratky, případně Zlatý kolovrat, získat. (Na mém webu už bude vše vyřešeno.

    Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva

    OdpovědětVymazat
  27. Ó vznešená

    (zatím si vás nedovoluji oslovovat vaším vznešeným titulem)
    bude možné také získat Vodníka? Nebo to je nějaký nadstandard?

    OdpovědětVymazat


  28. A největší škodič a ELEMENTÁRNÍ ZLO dostanou Máj.
    Když já v tý Praze nebudu:-( A to bych se ti tak ráda svěřila. Když ty taky nikdy nejsi na ICQ.

    OdpovědětVymazat
  29. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva11. 12. 2009 0:49:00



    Pravidla Netopýřího undergroundu ve zkratce:

    Underground se dělí na adminsky neregulované (co se mi zrovna hodí) a regulované kategorie (ty ostatní, co se mi taky hodí). V neregulovaných si uživatel může psát, co chce bez omezení (v případě, že se mi to bude líbit) a v regulovaných platí Pravidla NU.
    Nejdůležitějším pravidlem Undergroundu je SFSS = Slušně, Fakticky, Smysluplně, Stručně.
    Reakce porušující pravidla v ark se vyřazují k alienovi do Kokonu(www.alien.bloguje.cz).

    Systém trestů musím ještě promakat. Však uvidíte na mém webu, eh. Mimochodem, můj web bude nabízet takové možnosti, o kterém se vám na jiných ani nesnilo, a škodiči budou litovat všech nasbíraných Na břehu řeky Svratky, protože jim zakážu celou doménu, což mi bloguje bohužel neumožňuje. Eh, už je čas, abych napsala adminovi se svými vylepšováky.

    OdpovědětVymazat


  30. Ale na mailu jsem!:o)
    A vůbec, nesvěřuj se dneska, já se musím učit! Anebo se svěř, protože jako mě se dneska už chce docela spát, ale pokaždé, když se narazí na jisté téma, tak ožiju.

    OdpovědětVymazat


  31. Já bych moc chtěla dostat Márinku...

    A jako nejvyšší trest za takových dejme tomu třináct Na břehu řeky Svratky doporučuju Smolný var!

    OdpovědětVymazat
  32. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva

    Pro neuctive ctenare,flamery,pochybovace o Tvych nadcasovych myslenkach,ideich,schopnostech IT,tvurce pravidel a systemu navrhuji vymyslet napravne zarizeni typu "vila se sluzebnictvem v bilych plastich".Samozrejme je potreba hodnotit je zpetne a vytvaret nova pravidla,jeste lepsi a dokonalejsi,nez byla ta pred 24h.(jdu zpetne serezat deti :oD).Mimochodem na Tvem webu bych samozrejme chtela pusobit a nezapomenu ti poslat clenske prispevky v podobe "nou-hau" :).

    OdpovědětVymazat
  33. Julie,

    tak to by byl tedy opravdu trest. Pro mě určitě. Kytici mám ráda a to hodně (no jo, ty dětské hlavy bez tělíčka jsou něco pro mou morbidní dušičku), ale na Máj už podruhé nervy asi nemám.

    OdpovědětVymazat


  34. SFSS - slepice falešná, stupidní, (neustále) sledující.

    PS: Daný komentář nemá žádnou souvislost se skutečnými osobami ať živými či mrtvými a případná podoba je pouze náhodná.

    OdpovědětVymazat


  35. SFSS - slepice falešná, stupidní, (neustále) sledující.

    PS: Daný komentář nemá žádnou souvislost se skutečnými osobami ať živými či mrtvými a případná podoba je pouze náhodná.

    OdpovědětVymazat


  36. Dvakrát by to na mohlo stačit. Doufejme.

    OdpovědětVymazat
  37. Ano dalilo

    chtěla jsem napsat, že to o tobě víme. Ale aby se i ostatní mohli vyjádřit, podotýkám jen: ano, vím že jsi SFSS. Za ten comming-out ti tleskám ve stoje.

    OdpovědětVymazat


  38. Vivien, copak? Přítel se ještě nevrátil a bývalý manžel ti klepe na dveře?

    OdpovědětVymazat
  39. Dalila se v kokonu

    evidentně nudí, že chodí prudit sem. Mám ke kopřivě takovou vážost,že tohle je poslední rekace na jejím blogu na ty tvoje huláky do prostoru.

    OdpovědětVymazat


  40. To bude desny zjisteni,az Depresista zjisti,ze Dalila je alien.Ja bych se bala,ze mi da pres drzku :)))))

    OdpovědětVymazat


  41. Vivinka holčička bez tatínka dělala všechno špatně a byla zlobivá proto dostávala baci baci od mužíčka...a když se za ní přicupitala odvaha byla už Vivinka odkvétající holčička bez tatínka a s mnoha proplakanými kapesníčky v kapsičce a nově i bez bacavého človíčka...proto je obecně ofenzivní a rýpá a dělá cíleně flamy protože nemůže odpustit sama sobě, že se tak dlouho nechala ponižovat, že neměla včas odvahu, že vůbec něco takového podstupovala a vystavila tomu i dítě a že si tak zkazila minimálně mládí.

    Už si to odpusť, Vivien.

    OdpovědětVymazat


  42. Aha. No, aspoň víme, pro to Dalila vlastně dělá. Jen nechápu, proč v sebeponižování stále pokračuje?

    OdpovědětVymazat


  43. Ness: to je otázka pro hlavinky, to je otázka. Možná Vivinka bude vědět protože je z vás nejchytřejší a nejnabacanější.

    OdpovědětVymazat


  44. Kopřiva: Podle informace z tvého staršího článku a podle data kalendáře hádám, že bys právě měla mít cca druhý den menstruace.

    OdpovědětVymazat


  45. musím říct, prezidentko a vládkyně všech moří Kopřivo, že jsem si mezi tvými poddanými uměla představit ledacos - slouhu, kuchařku, řidiče, gigola,...ale že budeš mít i živý menstruační kalendář...respekt.

    OdpovědětVymazat


  46. kotě: Pokud neprozřetelně zmíníš několik informací tohoto druhu budeš ho mít taky ... samozřejmě bez ohledu na tvá přání a pocity :-)

    OdpovědětVymazat


  47. pravda, líná huba holé neštěstí...3.prosince (doufám, že se někdo chytne, docela by se mi to hodilo;-)

    OdpovědětVymazat


  48. A myslíte, že bude dopředu oznamovat i případné mestruační bolesti a připomínat braní hormonální antikoncepce?

    OdpovědětVymazat
  49. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva

    Tedy Koprivo,Ty si svuj aristokraticky titul rozhodne zaslouzis !!!
    Nedalo by se pripomenutu Tve menstruace brat jako intimni detail? :))

    OdpovědětVymazat
  50. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva11. 12. 2009 22:34:00



    Jenom ženská si může myslet, že to nejhorší, co se jí může stát je Máj. Mám v arzenálu celou anglickou poezii! Přes víkend systém trestů doladím.

    Jinak na mém webu bude už můj živý menstruační kalendář fungovat přesně a ne s odchylkou dvou týdnů. Za poplatek zapůjčím.
    Za tento omyl svého živého menstruačního komentáře je mi trapně a tímto ho trestám udělením jednoho Na břehu řeky Svratky.

    Vivien: To je v pohodě, až mě to začne srát, budou reakce přesunuty do ank, tedy na alienův blog.

    P.S.: Jestli okamžitě nezačnete hádat, o jakém díle jsem diskutovali na poslední britské literatuře, vytvořím za trest anketu! Nápověda pro žensky: Anglický název začíná na The a česky na J.

    OdpovědětVymazat
  51. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva11. 12. 2009 22:36:00



    Jo, jinak doufám, že jste s tím menstuačním kalendářem pochopili, že je to moje know how...

    OdpovědětVymazat


  52. Jak důležité je míti Filipa!
    A stejně chci anketu!

    OdpovědětVymazat
  53. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva11. 12. 2009 23:32:00



    Ty jeden anonyme, myslíš, že si tě nezjistím podle IP adresy?! Ženské, vy nejste nedohledatelné!

    Jestli se nepodepíšeš, připravuješ se tím o možnost získat bludišťáka, v undergroundím provedení alieňáka (pro kluky) a daliláka (pro holky).

    OdpovědětVymazat


  54. a navíc mě anonym připravil o možnost vykřiknout The Importance of Being Earnest! Ale asi to nebude tak jednoduchý, co? :-)

    OdpovědětVymazat
  55. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva11. 12. 2009 23:37:00



    Trefili/ jste se oba/obě, ale pokud se anonym nepřihlásí, budu nucena daliláka věnovat tobě. Jestli se přihlásí dodatečně, budete si ji... teda ho rozpůlit.

    OdpovědětVymazat


  56. "Jenom ženská si může myslet, že to nejhorší, co se jí může stát je Máj."
    Kopřivo, doufám, že si uvědomuješ, že za Čelakovskýho po tobě půjde Amnesty International.

    OdpovědětVymazat


  57. Ježišmarjá, to je tak, když člověk píše z cizího pofítafe! :o))) Já jsem si vůbec nevšimla, že tam nemám jméno. :o) Vládkyně všech mroží, odpusť, odpusť, kajus, popelnice si sypu na hlavici a tak vůbec! Nechť mě stihne Máj za tu hrubou neúctu! :o)))) (Doufám teda, že tu nemají plovoucí IP, aby to nakonec nedopadlo tak, že mě ještě nařknou, že se hlásím o cizí bobky!)

    OdpovědětVymazat
  58. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva12. 12. 2009 12:01:00



    Dobrá, teď ti to ještě odpustím, ale berte na vědomí, že anonymní reakce jsou vyřazovány k Alienovi na blog.

    Nicméně získáváš jak daliláka, tak zároveň i na Na břehu řeky Svratky. Pravidla platí pro všechny. Na udělení Na Břehu řeky Svratky se shodly všechny tři Redaktorky, tedy já, já a já (v tomto pořadí).

    OdpovědětVymazat


  59. Vládkyně všech moří, ó ty mocná a krutá! Náramně jsem se tu u komentářů pobavila a za to si zasloužím trest! Žádám o zařazení do nápravného zařízení a poníženě prosím o příkaz!
    (Třeba Sedni!, ten mi jde. Nebo Dej pac! Ale úplně nejlíp umím Fuj! :-) )

    OdpovědětVymazat
  60. Do angličtiny se více

    nepustím, stačí, když tě budu prudit fráninou:-))). Pax tecum

    OdpovědětVymazat


  61. Ale už se jako fakt podepisujte, páč já se lekla, že se tady objevila Zrzka. Ale ta by snad nenapsala "pax tecum," protože by mě rovnou zabila:o)

    OdpovědětVymazat


  62. ja si stejne myslim, ze alien si vytvoril i svoje vlastni komentatory, ptz neco tak debilni jako Dalila nemuze existovat...

    OdpovědětVymazat


  63. Já to vim celou dobu, co berete, ale nechtěla jsem kazit ostatním soutěž :)

    OdpovědětVymazat


  64. Jo a abych to dokázala, tak anglický název končí na -t a český na -a :) akort nevim, jestli už to někdo neuhod vejš, protože pročítat se přes dalilí spam bylo nad moje síly :-D

    OdpovědětVymazat


  65. Uhod, Lauro, já (-a) a kotě (-t). ;o) Akorátže já to mám coby anonym, snažila jsem se získat Máj, ale mám za to jen jedno ucouraný Na břehu řeky Svratky. Budu muset páchat větší přečiny. :o))

    OdpovědětVymazat


  66. Taky budu pachat preciny,budu se ti sem logovat z anonymizeru a psat pochvalne komenty na Tvuj smysl pro humor:).Casem se vypracuju na Redaktorku NU a vetknu sem jednu ze svych uvah na tema "Jak vytocit admina bloguje" :)).

    OdpovědětVymazat
  67. mea culpa

    nějak mi uteklo, že se můj nick nevyplnil automaticky. Ale třeba jsem si tím taky vysloužila nějaké trestné bodíky - Svratku nebo tak něco? I když asi horší než Na břehu řeky Svratky mi připadá Na břehu řeky Sázavy s Nedvědem...

    OdpovědětVymazat
  68. Adminka/Prezidentka/Vládkyně všech moří Kopřiva15. 12. 2009 16:52:00



    Vivien správně poznamenala, že má Na břehu řeky Svratky - asi už konečně pochopila Pravidla! Měla bys je vysvětlit i spoluslepicím!

    A uživatelce asTMA tímto udělují další Na břehu řeku Svratky, protože vymrzuje, že chce Máj.

    OdpovědětVymazat


  69. Chachá, však já si na něj naspořím! To bude cobydup, páč já se svou mikrointeligencí vůbec nejsem jakéhokoliv pochopení čehokoliv schopná!

    OdpovědětVymazat