pondělí 5. února 2007

Matláci s r.o.

A píšu to jenom kvůli tomu, že to máte rádi! Jinak mi to už nestojí ani za jedinou mimickou vrásku navíc.

Potkají se dva Panenčini spolužáci, jeden z prváku, druhý ze čtvrťáku.
Prvák říká čtvrťákovi: "Víš, co je nového?"
Čtvrťák: "Rozvrh?"


Jachachachachá. Vzhledem k tomu, že nám odpadná jedná hodina (sbohem, fyziko, sbohem, víš, že ještě pořád neumím Archimédův zákon? Vždycky to dám dohromady jenom k "těleso ponořené do kapaliny je vytlačováno..."), překopal se rozvrh (kdyby vám tohle slovo bylo povědomé, přečtěte si několik článků ze září a října). Jeden by řekl, že když se tato aktivita provozuje každý rok, prostě se vyrobí jeden model rozvrhu pro každou třídu a ten se potom dědí. Alespoň na ostatních školách. Jenom my musíme mít něco extra a pro velký úspěch každoročně překopávat celý rozvrh a to nejen oktavánům, ale rovnou celé škole. Já bych snad řekla, že je to baví, nebo co. Verzi rozvrhu č.1 jsem dostali v den vysvědčení. Slovutná VB z něj však zapomněla odstranit onen předmět, kvůli kterému se rozvrh předělává. Otec Třídní pravil, že se na to půjde do kanceláře zeptat. Rovnou jsem ho požádala, ať VB vzkáže, že jestli si myslí, že nám v pondělí druhou hodinu dá volno, takže to teda jako ne. A taky že ne. To volno jsme dostali šestou a osmou hodinu. Tudíž máme pět hodin, volno, anglickou konverzaci*, volno, dvouhodinový seminář.

*Logaritma vystřídala jiná matematická funkce, tentokrát Sinus. Sinus je Američanka a vypadá úplně stejně jako Gwyneth Paltrow v Těžce zamilován... v kostýmu.. Její hodiny jsou úplně stejně přínosné jako Logaritmovy, kterého za to vyhodili, akorát nás pořád neprudí s papírkama a nedělá ty divný věci s rukama. Bohužel jí narozdíl od Logaritma vadí, že nechodíme na její nulté hodiny (nechápu proč, já bych s radostí vstala na sedmou, abych pak odrecitovala materiálky stažené z internetu asi tak desetině třídy), a proto se rozhodla známku tvořit na základě docházky. Takže kdyby do prvního pololetí počítala i hodiny s Logaritmem, měla bych čtyřku. Což teda nepočítala, ale na druhé pololetí bude, což znamená, že bych tam asi měla chodit. A kolik lidí asi kvůli tomuhle bude v úterý vstávat na sedmou a v pondělí chodit na hodinu narvanou mezi dvěma pauzami? Tři hodiny volna vkuse by znamenaly, že se dopravím domů, a i kdyby si za tu dobu Mathilda přečetla třeba jednu blbou anglickou fanfiction, bude to přínosnější než hodina se Sinusem. Uklidňuje mě fakt, že jsme teprve u druhé verze rozvrhu, takže leccos se ještě změní.

To ovšem není jediná perla verze č.2. V pátek máme tři hodiny dějepisu. Oficiálně teda jenom dvě, ale protože nestíháme, profesor Slina se rozhodl, že místo dějin hudby (plýtvání naším časem a profesorovou inteligencí – v celé třídě to zajímá jedinou osobu, která chce studovat muzikologii, dokonce i profesorovi je u prdele, jak vznikala polyfonie) budeme mít taktéž dějepis. A při náchylnosti pátků k odpadání... výýýborně! To je skoro lepší než čtvrteční matika, angličtina, čeština, matika, čeština, chemie, angličtina.

Jo, a během první hodiny nám Hrouda prozradila, že markrabě kolem ní ráno proklusal a přitom stihnul sdělit, že právě zjistil, že tu třetí konverzaci, kterou jsme půl roku měli, jsem podle zákona mít nesměli, a musí "se stím něco udělat". Ta hodina je ještě stále ve verzi č.2, takže ne, určitě to není verze poslední.


A odpoledne jsem se pak seznámila s dalším matlalem. Zřejmě se to chytá dlouhodobým pobytem mezi velkou spoustou jiných matlalů. No, řekněte, co byste udělali někomu, kdo se vám postaví přímo před vjezd, ačkoliv tam máte značku "zákaz zastavení?" Já bych mu asi rozkopala auto, počkala si na něj a pak mu rozkopala i obličej. Ale já jsem teda naštěstí dostala jenom pokutu. Dotyčnému se omlouvám a přeju pevné zdraví a nervy a slibuji, že příště už budu koukat i na značky na bránách. 

Žádné komentáře:

Okomentovat