úterý 24. listopadu 2009

Pochybné morální pochyby

Transparentní lži, licoměrné definice, trapná klišé.

V neděli jsme byli s tátou na pivu. Řeč se dostala i na svatbu, která se U Nás konala o víkendu konala, a kde vedle toho, že ucpaná čokoládová fontána znehodnotila půlku rautového stolu a svatební šaty, se vdávala známá známého a známý téhož známého. Ženich byl označen za normálního, hodnýho kluka. Nevěsta byla označena za "já bych tak řek – taková kurvička. Ale on si ji asi zkrotil." Nevěsta je kurvička proto, že "třeba za tejden byla schopná vystřídat tři chlapy a v Americe s někým čtyři roky chodila, pak se vrátila, on přijel za ní a ona ho za měsíc pustila k vodě." To je přece jasný, že jo. A vůbec to třeba nemohlo být tak, že z Ameriky domů utekla před čytřletým vztahem a vztah dorazil za ní, aniž by se ptal. Tři chlapi za tejden? A? Když nikoho nehledáme, nebo nemůžeme narazit na nic, co by si zasloužilo investici, tak máme do hospody chodit představovat náhodné známosti a tvářit se, že to je na celý život, když víme, že to je do konce týdne? Nebo máme prostě čekat? A ve čtyřiceti se dvěma dětma pak zjistit, že zatímco jsme čekaly, něco nám uteklo, tak si to teď vynahradíme? I vy pokrytci... Trochu mě děsí, jak je pořád tak jednoduché získat nálepku kurvičky. Kdyby se tak nemluvilo o nevěstě, ale o ženichovi, znělo by to asi jako že "on byl vždycky trochu na ženský, ale teď se kvůli ní už chvíli snaží. A pamatujete na tu americkou blbku, co za nim přijela až sem?"
Okey, nechám si label kurvičky.

A teď napíšu něco, čím popřu svůj pevný názor, že si budu stát za svou škatulkou.
Ladule s Blondýnou mě přesvědčily, že do Španělska prostě strašně chci, takže jsem si spočítala, kdy – pokud pro tento rok opět neobdržím Darwinovku – bych mohla skončit se zkouškovým, koukla jsem na letenky a usoudila, že se mi na začátku února chce do Valencie. Tak jsem si tam napsala, jestli by to šlo. Dozvěděla jsem se, že je to sice ještě daleko, ale že šlo "a že jsem rád." A pak další věci, ze kterých by se v přenesené psané formě stala bezvýznamná trapná klišé. Abyste to pochopili, muselo by to být doprovázeno tím samým gestem se sklenicí vína v ruce, jako když jsem to včera vysvětlovala Zrzce a Baličce cigaret. (Mimochodem, na část večera se stavil i Marley – a když došlo na lingvistiku, tak se chytal! Možná budeme uvažovat o udělení čestného členství v Klubu PL a odpustíme mu i ten kostým Zorra.)
Jeden email s pár detaily otřásl mým nezávislým přístupem k poníkům, konkrétně k francouzskému poníkovi (a průser taky je, že jsem zjistila, že Restaurátorovi už pěkně dlouho neříkám poník), (ty jo, kdybych zůstala u všech původních národnostních přezdívek, už by to bylo na vtip: "Španěl, Ital a Francouz přijdou do hospody a potkají tam Kopřivu. S Portugalcem (pointu to zatím nemá)), kterému jsem chtěla napsat dneska, až budeme v 15 min. Jeden email s pár detaily tedy putoval k dalším faktům proti (jako že mi nevoní a že pravděpodobně přefik něklik ročníků francouzskýho apleka). Takže jsem si to jako by vyřešila a dneska jdu po náměstí, usmívám se, že už tam je vánoční stromeček a pak koukám na toho chlapa v kabátě, co jde naproti mě a vypadá, že mi nabídne změnu mobilního operátora, takže už si chystám "Operátor bla bla, tarif bla bla, kolem tří stovek měsíčně, děkuji nechci," když mi řekne: "Čau. Proč neodpovídáš na zprávy?"
Použila jsem tranparentní lež, kterou samozřejmě hned poznal, neboť jsem lhala jako podprůměrnej chlap. Ale má bod za "tak až budeš mít čas, tak se ozvi. Nebudu ti psát furt já." A slušelo mu to na světle víc:o) Fakt vypadal jako pan profesor, čímž bych si v podstatě mohla splnit svůj lolití sen. Fajn, tak já vím, že i když po mně v hospodě pořád chtěj občanku, tak ve dvaadvaceti budu lolitu hrát dost těžko, ale tak aspoň trochu, no.
A jo, já vím, že prakticky nemůžu někomu zahejbat, když s ním nemám žádný vztah, při nejmenším ne definovaný, ale když i Balička pravila, že "hele, se znáte rok a půl – ty, rok a půl a jeden chlap, to je na tebe sakra dobrý." Jo, uznávám, že když mě někdo vidí čtyřikrát do roka, tak se se mnou dá i vydržet.
Zrzce jsem si povzdechla, proč tam Francouz nemoh být před dvěma týdny, načež mi pravila: "On tam byl. Ve vedlejší místnosti." Hm, hlavně, že já tam několik hodin sedim Marleymu na klíně. A za tři měsíce poté, co do žádnýho Španělska nepojedu, nebo mě tam Restaurátor seznámí se svou novou přítelkyní, se upiju tequilou, protože jsem propásla svou poslední lolití příležitost (já fakt umim vypadat na patnáct!:o)).

43 komentářů:



  1. Skoda,ze nevypadas na 11.V jistych kruzich bys byla velice zadana :oD.Psala jsem Ti majla :).

    OdpovědětVymazat


  2. No já vim, už jsem přestárlá, a pokud vím, v pětadvaceti se začnu rozpadat, takže bych neměla být tak vybíravá:o)

    OdpovědětVymazat


  3. ha, tak přemýšlím, jestli třeba taky nejsem kurvička :)

    o tom jsme se jednou bavily s kamarádkou - že je u dívky sice žádané, když nemá mnoho sexuálních partnerů, ale co když je sama rok a dejme tomu má nového sexuálního partnera co čtvrt roku, což tedy podle mě není nic šokujícího - jenže za ten rok to dělá 4 chlapy. no, a já byla třeba sama tři a půl roku :)

    OdpovědětVymazat
  4. heh...

    ...vzhledem k tomu, že v blízkém okolí o děvčátka pod zákonem projevil zájem jedinej prej-že-chlap, je to "v jistých kruzích" možná zbytečnej eufemismus, ne?

    OdpovědětVymazat


  5. dewberry: Jistě, paradox zkušené panny, ne?;o)
    A co teprve, když taková single dívka jede na Erasmus. Na to už snad nejsou ani kolonky;o)

    galahad: Jediný chlap mezi bezkoulými sráči;o)

    OdpovědětVymazat


  6. Hele dávej si bacha... nebo tě zažaluje.

    OdpovědětVymazat


  7. V jistych kruzich na basketovem hristi :oD!
    Ja chci taky zazalovat :).

    OdpovědětVymazat
  8. Ty, Kopřivo,

    já sice vím, že tady prezentuješ několik osobností, ale jak Alien probůh přišel na to, že jsi Vivien? Zvlášť když naprosto očividně nejsi (nebo sis přes víkend zajela do Plzně doplnit vzdělání, přiznej se!).

    OdpovědětVymazat


  9. Já už jsem si tam to vzdělání doplnila, jak byl ten prodlouženej víkend...

    OdpovědětVymazat


  10. Kopřiva je žena mnoha tváří:-) Dalilu ti sice moc nevěřím, ale jestli to jsi ty, tak gratuluju, to by mělo vysloveně literární hodnotu. Ono by se mi teda strašně ulevilo, kdybych zjistila, že neexistuje, ona je snad ještě větší monstrum, než Alien.

    OdpovědětVymazat


  11. ta holka neni kurvička, ale pěkná blbka, jestli každý ví o tom, kolik stihla partnerů za týden!
    A jinak třeba můj manžel uvítal, že jsem před ním měla více partnerů, než je slušné. Prý jsem se aspoň vyřádila a nemusí se o mě bát, že jsem nevybouřená!!! :o) Ale samozřejmě jsou i tací (a je jich podstatně víc), kteří o mě zastávají stejný názor jako tvůj tatínek o nevěstě :o)

    OdpovědětVymazat


  12. Julie: Já úplně lituju, že jsem se mu pod cizím nickem nevetřela do přízně a pak se neodhalila. Obzvlášť po tom, co prohlašoval, že jakoukoliv slepici pozná po prvním řádku:o) Ale opravdu mám v plánu ho přesvědčovat, že jsem Dalila, co mu utekla ze sklepa:o)

    Anonyme, to nebyl tatínek, tatínek prozíravě mlčel, přece jenom má dvě dcery a dvě nezadané:D
    Já si myslím, že člověk se dost přizpůsobuje okolnostem - takže když je příležitost, zůstane s jedním partnerem celý život, a když je příležitost je střídat... Ani na jednom nevidím nic špatného.

    OdpovědětVymazat


  13. [10] A když ještě chvíli počkáme, možná uvidíme i další. Nina se jeví jako velmi slibný materiál.

    OdpovědětVymazat


  14. Ad "Pokud v několika komentářích zopakujete stejnou informaci více než dvakrát, autorka blogu si vyhrazuje právo takový komentář redakčně zkrátit"

    Pokud vím, v adminském rozhraní bloguje NENÍ možnost zasahovat do reakce.
    Jestli mi něco uniklo, rád se poučím.
    Jak lze tohle manuálně obcházet, je jasné, ale to je jiná věc.

    Ad alter ega: Když někoho nečteš, je irelevantní, jestli jsi něco poznal nebo ne.
    Že si někteří malí duchem myslí, že je čtu, je jejich věčný problém.
    Každopádně nadále bude VŠEM škodícím nickům věnována MAXIMÁLNÍ pozornost.
    A betsabe aka vivien se do ničí přízně nevetřela, celkem rychle byla potrestána i v ank a skončila by stejně jako vivien Vyhoštěním tak jako tak.
    Takže alter ega škodičů jsou vzhledem k vaší mínusové SI odsouzena skončit v alienově síti tak jako tak, takže jestli nějaké alter ego výjimečně na chvíli proklouzne, nehraje podstatnou roli.
    Na mém webu už pak díky bezpečnostnímu filtru, kupě Adminů, uživatelskému rozhraní a snaživým head hunterům neproklouzne ani myš.Nehledě na to, že si žádný alter profil ze stejného připojení založit ani nepůjde, řešit se tedy budou jen alternativní připojení škodiče, takže máš tak dva tři pokusy a tečka, pak už kavárny a kamarádky.
    Netřeba připomínat, že se svým nickem i jeho obdobami okamžitě skončíš.
    Propracovaný web není blog.


    alien

    OdpovědětVymazat


  15. julie: Proč si myslíš, že když mimo hranice kokonu házíš sračky, že ti budu dále v kokonu na cokoliv odpovídat?
    Končíme.
    A tato premisa platí pro každého.


    alien

    OdpovědětVymazat


  16. Aliene, ty seš nepoučitelnej, viď?

    OdpovědětVymazat


  17. Aliene, prostým pozorováním?
    Neboj, já se bez tebe nudou neukoušu.

    Kopřivo, tak to už je vrchol schizofrenie. Ale pravda je, že o Dalilině existenci pochybuju celkem vážně. U Aliena jsem si celkem jistá, že je pravej (i když jistá šance, že je to celý vtip tu možná je).

    OdpovědětVymazat


  18. Julie, já se obávám, že takovou dobu by si nikdo nevydržel dělat prdel. Nejsmutnější na tom je, že on to nedělá, aby nás provokoval nebo se pokoušel rozčílit - on tomu skutečně věří.

    OdpovědětVymazat


  19. Kopřivo, já vím, že máš asi pravdu, ale doufat může člověk vždycky, ne?
    Nicméně jistým naprosto zvrhlým způsobem Aliena obdivuji. Ono stát si za svým názorem tváří v tvář tak strašným nepřátelům jako realita, logika a zdravý rozum, to už chce fakt naprosto jedinečnou mysl.

    OdpovědětVymazat


  20. Tohle bude strašně OT komentář, ale prostě si nemůžu pomoct.
    Kopřivo, já tě čtu ráda. A když už jsem u toho, ráda si čtu i komentáře na tvém blogu, protože tě většinou komentují milí a inteligentní lidé. Ale až se ti tu zase příště objeví alien, tak prosímtě připiš do perexu varování, ať se jeho a všem souvisejícím komentářům můžu alespoň pokusit vyhnout. Protože k tomuhle mi už fakt fakt fakt chybí slova.

    OdpovědětVymazat


  21. ave, když on vždy vchází nepozorován a nezván omylem jednou za rok:o)

    OdpovědětVymazat


  22. No, v tom případě stárnu nějak rychleji než jsem si myslela. Sakra!

    OdpovědětVymazat


  23. I rok se s rokem sešel a Alien je tu zas...
    Ave, ale musíš uznat že tohle je prostě výstavní materiál - studovat psychologii, na Aliena by se dala napsat i diplomka :-D.

    OdpovědětVymazat


  24. Ness, jo, s tou DP máš úplnou pravdu.

    OdpovědětVymazat


  25. dewberry, to platí u více psychopatů, bohužel na to studuju špatný obor.

    OdpovědětVymazat


  26. Julie: Čtu, že jistým zvrhlým způsobem aliena obdivuješ a také, že pochybuješ o mojí existenci. Můžu vědět, co tě vede k tomu prvnímu i k tomu druhému?
    Obdiv k muži se často projeví právě ofenzivním jednáním a jen ty lepší si to dokážou přiznat aspoň takhle.
    Stát si za svým je vždycky záslužné dokonce i když s danou věcí nesouhlasíme.

    OdpovědětVymazat


  27. Vážím si toho, že jste považovaly za vhodné mě uvést jako podstatnou osobu v záhlaví článku.

    OdpovědětVymazat


  28. To víš, stížnosti čtenářů, že se jim to nechce číst, tak aby když tak komentáře přeskočili.

    OdpovědětVymazat


  29. Víš Dalilo, stát za každou cenu za totální kravinou je pitomost. Ale ona ta lidská blbost fakt nemá hranice, a to je to, co mě fascinuje.

    OdpovědětVymazat


  30. Souhlas. Člověk má být schopen uznat chybu stejně jako být schopen sebereflexe. Trvání na pitomostech jsem nikdy nepodporovala.
    To, co podporuju je stát si za svým jako jednotlivec a ne se chytat kolektivu, který upřímně většina lidí potřebuje.
    Věř, že neomezenost lidké hlouposti nás fascinuje obě. Jen mám pocit, že bez ohledu na rozdílnost názorů jsou určitá objektivní fakta a to, že někdo něco řekne hodněkrát neznamená, že je to pravda.

    OdpovědětVymazat


  31. Dalilo, nikdy bych si nemyslela, že tohle řeknu, ale máš stoprocentní pravdu. Přesně tohle jsem včera chtěla napsat.
    To s tím, že když někdo něco řekne hodněkrát, neznamená to, že to je (nebo začne být) pravda.
    Chtěla jsem to napsat Alienovi. Protože tohle je věc, která mě u něj napadá v jednom kuse. Protože on je mistr světa v opakování nesmyslů, lží, polopravd, čtvrtpravd i homeopatických pravd. A naprosto souhlasím. Ani miliardou slov z nich pravdu neudělá.

    OdpovědětVymazat


  32. asTMA: Já jsem si vždycky myslela, že to řekneš. Ještě to chce trochu vymakat na tom jaký je rozdíl mezi pravdou a lží + dobrem a zlem, ale jisté základy v povědomí máš.

    OdpovědětVymazat


  33. Dalilo, promiň, v tomhle ovšem Tvé kroky následovat nebudu. Tohle mě totiž neučil psychopat s megalomanskými bludy a grafománií, ale lidé, kterým věřím neskonale víc. A slovní zásobu bych si taky radši ponechala vlastní, stejně jako myšlenky.

    OdpovědětVymazat


  34. asTMA: Nemusíš se omlouvat. Své kroky bych následovat nedoporučila nikomu protože bez myšlení a bez myšlenky samotné kroky nemají žádnou cenu ani smysl. Zásobu slovní si ponech i když doporučuju jí rozšířit na vyšší úroveň stejně tak tvé ponechané vlatní myšlenky.

    OdpovědětVymazat


  35. Dalilo, já si taky myslím, že bys měla dát na rady aliena a zase se nažrat:o)

    OdpovědětVymazat


  36. Dalilo, nemusím na to odpovídat, viď? :o)

    OdpovědětVymazat


  37. Kopřiva: Udělám si kopřivový čaj.

    asTMA: souvisí tvůj nick nějak s tou nechutnou dusivou chorobou?

    OdpovědětVymazat


  38. Můžeš hádat. ;o) Souvisí Tvůj nick nějak s tou nechutnou zrádnou ženštinou, co mužům stříhá vlasy a vydává je nepřátelům? :o)

    OdpovědětVymazat


  39. Dalilo, ty jsi fakt drsná jako šmirgl... Prosím najez se, meleš z hladu kraviny (i když, teď si to aspoň můžeš odůvodnit, co?).

    OdpovědětVymazat


  40. asTMA: Bingo :-)

    Ness: Schopnost odůvodnit stejně jako neschopnost odůvodňovat je projevem inteligence člověka rozumného, rozumného.
    Jenom zvířata nevědí, proč dělají co dělají příp. to nedokáží formulovat. A pak někteří z těch, kteří jsou k rodu člověka rozumného, rozumného přiřazeni omylem.

    OdpovědětVymazat


  41. Komentář 41 byl smazán na žádost jeho autora, nikoliv proto, že by se mi nelíbil.

    OdpovědětVymazat


  42. Chápu Viv, ale nemohu to tak nechat a musím přičinit komentář. Ponivač předtím jich tu bylo 42, což je v odpovědích života, vesmíru a vůbec hrozně důležitý číslo, a teďkonc najednou jen 41. Tak to honem napravuju. Ono je to prostě symbolický, u posledního spotu 69 a u předposledního 42. Tak to prosím Vás tam ani tady nekažte. NU si to zaslouží!

    OdpovědětVymazat
  43. Měla bys chodit dřív spát,lentilko

    že zvířátka nevědí, proč dělají, co dělají, to mi přijde celkem normální. Ale argumentovat vůči někomu, že (tatáž) zvířátka nedokážou formulovat, proč to tak dělají, když už to dělají, mi připadá opravdu dost mimoňské. Takže ti, z moci mně svěřené, uděluji doživotní titul Doňa Mimoňa. Mňau

    OdpovědětVymazat