pondělí 2. dubna 2018

Džordžína a královna nebes


Rozdíl mezi sexem po třicítce a sexem po osmdesátce

Pamatujete si na dědovu spolužačku z kurzu angličtiny, kterou doučoval natolik intenzivně, že mi kvůli tomu dva dny nezvedal telefon? O velikonočním víkendu jsem měla možnost poznat ji osobně.


Dědovy narozeniny jsme tentokrát na lyžích neoslavili, protože když jsem je v pátek chtěla naložit do auta, zjistila jsem, že ze sklepa, stejně jako moje kolo, zmizely. Naopak na chalupě se na peci objevila zachovalá pětačtyřicítka, kterou děda nazýval „mojí řidičkou“ (naposledy jsem s ním v autě seděla asi před šesti lety a už tenkrát měl radši někoho s touto funkcí mít). Mého dědu oslovovala „George“, takže již během prvního večera jsme jí začali říkat Džordžína.

Přestože moje prvotní reakce poté, co jsem se dozvěděla o výhodách dělené stravy, plánu na úplněk, který spočíval v tom, že s dědou Georgem nebudou jíst, pít a souložit, a o tom, že v numerologii jsem podle data narození královna nebes (Delfína podotkla, že by to mohla být moje nová přezdívka, ale myslím, že Lišejník se mi líbí víc), bylo obepsat všechny kamarády ve Městě, kde zavraždili posledního Přemyslovce s prosbou, aby se mnou šli zapít moje lyže a kolo a matčino dědictví, protože tohle George nemůže dát, začala Džordžína nabírat takové grády, že jsem se zdržela do nedělního odpoledne.

Druhý den ráno po snídani Džordžína směrem k mému otci pronesla: „Už jsem se bála, že jsem těhotná, ale naštěstí jsem to dneska dostala.“ Čímž to vzaly za své tátovy nesmělé naděje, že jsou s Georgem třeba jenom kamarádi. Naděje jsem mu sice mohla opět přiživit, když jsem Džordžínu slyšela u mytí nádobí známé vykládat, že ji George na chalupu pozval, protože ji chtěl rozveselit poté, co se rozešla s přítelem, ale vím já, jestli to nebyla jenom nějaká light verze pro lidi pod třicet? Navíc George se podle jiných zdrojů zase nechal slyšet, že Džordžína se o těhotenství zmiňuje častěji.

Samozřejmě jsme se nevyhnuli ani vážnějším tématům. Mezery, které Džordžína měla v pozemských záležitostech („V Orlických horách taky byly Sudety? Až tady, když byly i u nás?“), doháněla nadpozemskými znalostmi a zážitky. Například svět ovládají zednáři a my můžeme mít jenom pět smyslů, abychom nebyli schopnější než oni. Při návštěvě Křivoklátu zjistila, že ji tam v minulém životě zapíchli. Naopak na Karlštejně se cítila dobře, protože tam ji v minulém životě (nevím, jestli v tom samém, který byl ukončen několika bodnými ranami na Křivoklátu, nebo v dalším) uctívali. Považovala za normální, že v bytě vídá svého zesnulého manžela, protože jako dítě mluvila se svým mrtvým dědečkem, kterého nikdy nepoznala.

V sobotu večer, když jsem si šla lehnout, jsem slyšela, jak v pokoji George vykládá a Džordžína se směje (díky bohu, že to dostala, jinak jsem mohla slyšet úplně něco jiného), při čemž „spát“ šli tři hodiny zpátky.

V neděli dopoledne poté, co si s několika lidmi u stolu vyměnila energii, jsem se přistihla, že fascinované naslouchám vztahovému numerologickému rozboru. Věděli jste, že podle data narození u vás například převažují jisté barvy a ty, které vám chybí, musíte doplnit tak, že si najdete partnera, který jich má dost, a pokud nemáte partnera, musíte nosit aspoň hadry v takové barvě? Kdybych nebyla příliš hrdá, mohla jsem se dozvědět, jestli si nemám hledat chlapa v růžový a dávat si bacha na ty v modrý. Doufám, že spolu vydrží a budu ještě mít příležitost.

Protože můj dvaaosmdesátiletý děda má na rozdíl ode mě sex a někoho, kdo v jednu ráno poslouchá jeho monology. Takže já Georgovi a Džordžíně rozhodně fandím.  

17 komentářů:

  1. To musí být krásný životabudič, najít v osmdesáti někoho tak intenzívního a ochotného to sdílet/proudit zrovna pro/ke mě/mně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě sobecky mrzí, že jsem po Georgovi choler, ale tuhle jeho schopnost jsem nezdědila.

      Vymazat
    2. ...třeba to přijde s věkem... ;-)

      Vymazat
    3. Proč mi skočila odpověď zas až na konec, když jsem klikala na "odpovědět"?
      Tak znova:
      Jestli se nemýlím, tak rybám to nepřicházívá ani věkem.
      A jestli se to zas zařadí jinam, tak se omlouvám za chaos způsobovaný ti na stránkách, Ženo.

      Vymazat
  2. Jestli se nemýlím, tak rybám to nepřicházívá ani věkem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se snažim prodat trochu naděje a ty mi do toho takhle hodíš vidle... :-D
      ...to sou kšefty todleto...

      Vymazat
    2. Ale Ryba je děda, já jsem Rak, což je ještě horší. Vlastně horší už jenom je být Blíženec. To by se Džordžíně líbilo.

      Vymazat
    3. Bane, Blíženec je horší jenom střídáním, ale entuziasmus umí. :-))

      Vymazat
    4. Žena: V podstatě to vypadá, žes už výklad dostala :-)

      Vymazat
  3. Koukám, že Džordžína v té numerologické mřížce musela vynechat hodně sloupečků, než se dostala na ročník tvého dědy. Tak gratuluju k nové nevlastní babičce. Jak se vlastně bude říkat plodu lásky, až to Džordžína jednou nedostane? Nevlastní vnouče?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. strejda nebo teta.
      To je dobrý: "Možná se mi narodí strýček."

      Vymazat
    2. Nevlastni teta :)

      Vymazat
    3. Pohrobek:o)
      Ale ne. Myslím, že George by nekleplo. On už chce dlouho pravnoučata.

      Vymazat
  4. Ve triceti jsi na sex ještě mladá. Ten pravy vek evidentne prijde za padesat let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám, ta mám na takový věci ještě čas. Zatím bych mohla věnovat třeba numerologii.

      Vymazat
  5. Ja jsem si numerologii ted na netu zkusil a pry mam nejakou vibracni cislici nebo co. Treba se bude k necemu hodit.

    Ale jestli se tomu budes venovat, mohla bys mi vysvetlit, jak jim ten system fungoval v Rusku v roce 1917 nebo ve Francii za Robespierra, kdyz meli jiny kalendar.

    OdpovědětVymazat