čtvrtek 26. května 2016

Muž na kvasinky

Pro vegany.


Když čtete stejnou knížku podruhý, je na tom dobrý především to, že víte, které pasáže můžete přeskočit. A kde přibližně čekají ty, co bodnou. Lásku, zvědavost, prozac a pochybnosti jsem četla myslím v roce 2008 nebo 2009. Na záložce Lucíi Etxebarríe říkají Almodóvar v sukních. Almodóvara jsem nikdy moc nemusela. Dneska vidím, jak je v některých momentech knížka prvoplánová a plná klišé. Nicméně generace X má pořád co říct i té dnešní, i když porno si tam nestahují, ale chodí si pro kazety do videopůjčoven.

Nechybí nám lidé, které milujeme. To, co nám chybí, je kousek nás, který si s sebou odnášejí. To, co už žádný chlap nedostane.

Prý jestli mě neláká být znova zamilovaná. Neláká. Ta představa mě deprimuje. Zamilovanost je vyčerpávající. Nechce se mi přemýšlet o tom, jestli někomu vadí kočičí chlupy v posteli, jestli někomu vadí kočky v posteli, jestli můžu mít ve sprchovém koutě položenou žiletku a intimní gel, nebo se musim tvářit, že nemám chlupy a takhle vonim od přírody, nebo přemýšlet, jestli si mám na nástěnce nechat citát z Bible o příchodu Ježíše ve španělštině, co nám kdysi hodili v Madridu do schránky nějací misionáři, abych nemusela vysvětlovat, co to je a proč to tam je. Chci v noci v klidu spát, i když je možný, že budu prdět, protože jsme si dali pivo a tvarůžky, chci chlapa, co mu můžu říct, že zas máme kvasinky a ať si koupí Canesten. A chlapa, co mu rostou tříbarevný vousy.

A všude narážím na rekurentní téma společně historie. Blogy, knížky, rozhovory. Smazat nejde a nechuť psát novou je tak zoufalá.  

Když čtete stejnou knížku podruhý, je na tom dobrý především to, že víte, které pasáže můžete přeskočit. A kde přibližně čekají ty, co bodnou.
Dá se to říct i o vztazích?


Nechybí nám lidé, které milujeme. To, co nám chybí, je kousek nás, který si s sebou odnášejí. V kapitole L jako láska, lítost a Lola. To, co už žádný chlap nedostane. A má to pak smysl? Není to něco jako veganskej hamburger? 

9 komentářů:

  1. "Nechybí nám lidé, které milujeme. To, co nám chybí, je kousek nás, který si s sebou odnášejí. To, co už žádný chlap nedostane."

    Ale dostane. Myslela jsme si totéž už několikrát, a vždycky to zarostlo, dorostlo, v duši i v paměti, a já po čase zjistila, že s tím dalším je spousta věcí... jako poprvní...

    Jinak citát je to supr.

    "Prý jestli mě neláká být znova zamilovaná. Neláká. Ta představa mě deprimuje. Zamilovanost je vyčerpávající."

    V tomhle souhlasím bez výhrad. Zamilovanost je ukrutná dřina.(Hele, půlka mýho blogu je o tomhle, akorát rozprostřeno mezi tři chlapy. :-))

    A bez chlapa nejsou ani ty kvasinky. Nebo pokud, tak na ně stačí jen pár oplachů octovou vodou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si to právě nikdy předtím nemyslela. Až teď.

      Zvládnu kvasinky i bez chlapa. Možná jsem aj samosprašná, akorát o tom ještě nevím :o)

      Vymazat
    2. Já si to poprvní myslela až před čtyřicítkou.
      Naposledy nedávno.
      K stáru jakoby ty kořeny rostly hloubějc.

      Vymazat
    3. A nebo je to jen důsledek uvědomnění si odpočítávaní přiděleného času... kdoví...

      Vymazat
  2. Já když byl zamilovanej, vyčerpávalo mě hlavně to přemýšlení, jak to udělat, abychom se mohli vidět a pokud možno v ložnici:-)
    Z kočičích chlupů v posteli bych byl poněkud nervózní, žiletka a intimní gel v koupelně by mi byly ukradený.
    Zato mě nasíraj dlouhý vlasy v odtoku:-(
    Já myslim, že by si lidi měli navzájem říct, co jim vadí a pak se zkusit nějak podle toho zařídit. Když každý bude přemýšlet, jestli něco tomu druhýmu vadí, dočista se z toho zblázní a stejně nic nevymyslí.

    OdpovědětVymazat
  3. Snažím se vzpomenout, jestli vůbec některá ze slečen, které mi představily svoji ložnici, měla kočku... Jedna. Ta mi tu ložnici představila po čertovinách, které jsme prováděli... jinde.
    Žiletku mám taky (přemýšlím, že si jí nechám zarámovat), intimní gel je plastová pixla jako každá jiná...
    A prdění... Prdění jsme s mojí drahou polovičkou měli vyřešený dost rychle :-)

    OdpovědětVymazat
  4. je to jen chemie s krátkým poločasem rozpadu ... užívej si čas mezi, půst zajistí zbytek (y)

    OdpovědětVymazat