středa 1. ledna 2014

Návrat z korporace


Bez molů.

Ač se mi to zdá podezřelé, i po půl roce mi občas ve v schránce přistane mail s dotazem, kdy budu zase psát, či proč je to či ono zaheslované, a kam teď píšu. Na některé z nich jsem neodpověděla, neb to bylo tak, že jsem nepsala nic nikam a zaheslované zaheslovaným zůstane, a když jsem měla čas to vysvětlit, bylo už pravděpodobně po deadlinu, kdy by si dotyčný pamatoval, že ho tato informace kdy zajímala.

Nynější situace je taková, že v korporaci jsem dala výpověď, neboť na otázky v posledním spotu (Fakt chci tohle dělat? A fakt chci být osm hodin denně v práci, stíhat aspoň půlku překladů, co jsem stíhala doteď, a k tomu psát diplomku a číst na státnice?), jsem odpověď získala již tak v půlce října. Ne. Primárně jsem skončila proto, abych šla v lednu alespoň k jedněm státnicím, ke kterým jsem i skutečně přihlášená, jenom se k nim nedostavím, protože jsem si o týden spletla datum pro odevzdání papírů potvrzujících řádné splnění všech studijních povinností na studijní. Jinak jsem ale v práci všechny reporty odevzdávala včas!
Zároveň nemůžu říct, že by mi toto osmiměsíční předstírání, že nám záleží na tom, že nějaký Amík v Texasu nemůže jezdit svým jeepem, protože v něm má prasklý cup holder, a my ho nemůže z dodavatele dostat, protože ten nám tvrdí, že mu od subdodavatele chybí plastové ouško a bude trvat dva měsíce, než ho sežene, nic nedalo. (Minimálně ty otázky z minulého přespěvku jsem zkopírovala pomocé Ctrl + C, to by se dřív nestalo.) Nezačala jsem psát před „if“ a „that“ čárku, byla jsem pověřena funkcí zapisovatelky na týmových poradách a nemám co špatného říct o svých kolezích. Dobře, našly by se tam dvě, tři figury velmi se hodící pro blog, ale co když se jednou do korporace vrátím.
Dnešním dnem jsem tedy úspěšně nezaměstnaná, respektive začínám svou dráhu parazita, bůh, farmaceutické firmy a několik překladatelských agentur mi pomáhej, abych nakrmila sebe a svou rozrostlou rodinu.

Další životní zlom představuje fakt, že název blogu již není relevantní. Na přítomnost molů v domácnosti jsem rezignovala s příchodem první kočky do domu (a teď se přiznejte, kolik z vás si při předchozí zmínce myslelo, že jsem stihla i porodit nemanželské dítě) poté, co si Kocour vytáhnul ze skříně feromonovou pastičku na samečky molů, se kterou přilepenou ke své zadní tlapě zběsile běhal po bytě a snažil se jí zbavit. Bohužel to bylo ještě v době, kdy jsem byla citlivá, začínající chovatelka, takže jsem ho nejdřív nevyfotila a až poté pastičku neustřihla i s pěti centimetry chlupů. Nyní již ztrapněného kota nejdříve fotím a až pak zachraňuju, zde například pohyblivé písky v podobě povlečení na sušáku na prádlo:




A on ví, že na sušák má zákaz!

I přes feromonovou nehodu jsem Kocoura několikrát přistihla, jak sedí na křesle a packou ubíjí moly již přilepené na pasti na stěně.
Moli pro změnu na svou přítomnost rezignovali po příchodu druhé kočky do domácnosti, která byla vybrána, aby mi zachránila život před kočkou první. Ohrožení jsem si připustila, když už mi nikdo nechtěl předepsat framykoin a ptali se mě, kdy jsem začala se sebepoškozováním, a k Vánocům jsem si napsala o krém proti stařeckým skvrnám na ruce s nadějí, že mi to třeba vyzmizíkuje jizvy. Pokus zatím hodnotím víceméně jako úspěšný, to ovšem neznamená, že žárlící Kocour občas neshodí spící Kočku z nejvyššího pelechu na škrabadle, nebo vzteky nenasere do vany.   

Především to ale znamená, že kromě koček:



by mi teoreticky nemělo nic bránit v tom, abych po roce a půl od návratu dopsala Mexiko a půl roku po návratu začala psát Kubu.

Tak mi zachovejte přízeň.

8 komentářů:

  1. Hurá, sláva! Vítej v roce, jehož letopočet je tvořen výhradně 3 prvočísly. Kočky Ti závidím, už nějaký rok se musím obejít bez nich, ale zase nemusím řešit, kdo je nakrmí a jinak zaopatří v případě, že mi lupne v bedně a já zmizím ze dne na den na tři neděle do světa. Vivien

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlídání mám víceméně pořešené. I to, kdybych náhodou umřela:o) Co jsou dvě, tak jsem se navíc i zbavila výčitek svědomí, že dobu mojí nepřítomnosti stráví s pohledem upřeným na dveře a teskným mňoukáním (expert je Kocour, umí se i tvářit, že tohle dělal celých osm hodin). Kočka je zocelená pobytem na hřbitově a v útulku a Kocour je děvka, co po pár dnech vleze do postele každýmu.

      Vymazat
  2. Na tvůj návrat si dám panáka. V práci.
    Přiznávám se, že slovní spojení "rozrostlá rodina" mě malinko zarazilo, ovšem nemanželské dítě jsem neočekával, spíš nějaké vzdálené příbuzné na příděl:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jste to za Korporaci, že tam nemáte alkohol tester?;o)

      Vymazat
    2. Jsme slušná korporace, tady nasávaj všichni jak tepláky hozený do potoka. Kdyby někdo obešel celej ouřad s nějakým alkoholtesterem, nadejchali by skoro všichni:-) Třeba já měl ráno v půl osmý velkýho ferneta a v devět dvojku sektu. A mých devět kolegů včetně vedoucího na tom bylo stejně, jen někteří neměli ferneta, ale slivovici apod.

      Vymazat
    3. Čichám, čichám státní správu:D

      Vymazat
    4. Taky se za to stydím, nemysli si....

      Vymazat
  3. V pátek jsem byla vyzvednout šampus původně určený k silvestrovské oslavě 2013...nu což, on se hodí i jindy. V kanceláři dotyčné firmy bylo 6 pracovních stolů a na každém stála sklenice vína, více či méně plná. Prý jsou tam všichni degustátoři, i ta slečna, co tiskne faktury, takže to mají v popisu práce :-)
    Vivien

    OdpovědětVymazat