středa 24. května 2006

Obsahuje matematickou úlohu pro náročné!

Co na naší škole skutečně obdivuju, je fakt, že naše vedení vyniká v organizaci čehokoliv. Vždycky nám dokáže vymyslet smysluplný a přínosný program, ať se děje, co se děje. Třeba když se dějou maturity.

V pondělí jsem se rozčilovala, že dneska nás už potřetí čeká seminář kritického myšlení, který jsme měli vloni, pokoušeli se nám ho vnutit i letos jako součást rozvrhu a jako třešničku na dortu naší ústavní logiky nakonec vecpat i do maturitního týdne.

V 7:55 jsme zjistili, že se to netýká jen naší třídy, ale i třídy vedlejší a máme být spojené v jedné učebně, do které se nevejdeme. Ale když se může na stojáka pít pivo, proč by se na stojáka nemohlo vyučovat, že ano.

V 8:05 nám přišla zástupknyně Aubergine oznámit, že soudruzi z vedení někde udělali chybu, a seminář se tedy týká druhých dvou tříd, nikoli nás.
Poté nás rozdělila do tří skupin, které měly jet, cituji: "... podle rozvrhu."
Z toho nám vzniká zajímavá slovní úloha, se kterou by si neporadila ani matikářka Bvanka, která humáčům neodpovíá na pozdrav:
Máme tři skupiny, každá ze skupin by dle dělení Aubergine teoreticky měla obsahovat studenty ze dvou různých tříd, ale musíme počítat s neoficiálním a tajným připojením několika studentů ze třídy třetí, kteří se nechtěli účastnit semináře. Tři čtvrtiny profesorského sboru sedí u maturit.
Vypočítej, jaký mají mít jednotlivé skupiny rozvrh. Správný postup a výsledek najdete hned pod zadáním příkladu.



1 skupina = 1. + 2. + 3. třída
x = rozvrh

1. třída + 2. třída + 3. třída – 3/4 profesorů = x

=> N.Ř.*


* nemá řešení


První hodinu naše třída strávila s profesorem biologie Jabkem, který nás nejdřív motivoval, abychom vznášeli dotazy k maturitám (a přihodil historku, jak ho u maturity z ruštiny zachránila recitace ruských básní, v originále samozřejmě) a poté abychom vznášeli dotazy k biologii (a přihodil historku, jak jsem pro člověka vlastně těžké se rozmnožovat).

Po první hodině jsem si řekla, že na tohle se můžu vysrat.
(Díky vlastní lenosti) bych teoreticky měla do konce týdne odevzdat esej s tématem EU, slohovku – charakteristika osoby, cosi jako literární rozbor poetismu (nebo další tři témata, která jsem zapomněla), dvě laborky z biologie, protokol na laborku z chemie a dva protokoly na fyziku.
Všechno by šlo odsunout na příští týden a udělat si studijní víkend, ale ta esej je do nějaké soutěže (cha, a já jsem asi elita školy, protože jsem do ní byla češtinářkou vybrána), jejíž organizátoři by asi neuznali výmluvy typu "ale hrál se hokej, budou volby, čtrnáct dní nám nešel proud!"
Inu, usoudila jsem, že mnohem víc práce do školy udělám doma, nikoliv tam. Tudíž bych už s tou esejí opravdu, ale opravdu měla začít (Celé včerejší odpoledne jsem věnovala výběru tématu.)

8 komentářů:



  1. my jsme to dneska pěkně nevychytaly - od 11 jsme měli mít suplovanou angličtinu, v 11:20 profesorka nikde, tak jdeme domů, opouštíme školu, když za námi vyběhne spolužačka, že profesorka právě dorazila...
    tak jsme tak doklepali těch zbývajících 20 minut nad článkem, který naše skupina už překládala a šli domů až pak...
    velice obohacující :/

    OdpovědětVymazat


  2. Nechystáš se náhodou po maturitě na FFUK? Protože jestli teď píšeš takhle, nedokážu si představit ty historky potom :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Porcelain Doll24. 5. 2006 19:19:00



    To musí být pěkná spolužačka, když vás jde ještě zavolat, místo aby dělala, že jste tam vůbec nebyli:)

    Laura: Já se chystám tam, kam mě vezmou ;)

    OdpovědětVymazat


  4. Asi máte lepšie školstvo :))U nás chýba profesorom predstavivosť. Aj keď mám taký pocit, že sme s jednodňovým voľnom a trojdňovým branným obstáli lepšie.

    OdpovědětVymazat
  5. Porcelain Doll24. 5. 2006 19:58:00



    Dott: Haha, lepšie školstvo:)
    Tahle představivost se platí z našich peněz. Kdyby místo třikrát stejného kurzu za těžký prachy radši zařídili, abychom se jazyky nemuseli učit ve smrdících laboratořích chemie a fyziky, tak bych tu představivost možná i ocenila:-/

    OdpovědětVymazat


  6. Stejně to ale máte blbé, že se učíte, u nás na gymplu mají nematuranti 4 dny prázdniny. Legrační je, že na otázku "Kam chceš jít?" odpovídám stejně (a taky na ni začínám být alergická, jak mám sakra někomu odpovídat, když to sama nevím?!)

    OdpovědětVymazat


  7. že ty tam ještě vůbec chodíš... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Porcelain Doll28. 5. 2006 20:44:00



    drinker: Viď?!
    Hele, odpovím ti jak spolužačka, když se jí profesor ptá, co tady vlastně dělá:
    "No... já tady čekám na maturitu."

    OdpovědětVymazat